РУСИ СПРЕМАЈУ НАПАД НА ТУРСКУ ВОЈСКУ?!

РУСИ СПРЕМАЈУ НАПАД НА ТУРСКУ ВОЈСКУ?!

5 јануара 2021

РУСКА ВОЈСКА планира напад на сиријски град Ал-Баб на северу провинције Алепо, који су окупирале турске снаге, рекао је Мустафа Сејари, политички официр џихадистичке Ал-Мутасим бригаде.

Бригада Ал-Мутасим је једна од главних фракција такозване Сиријске националне армије (СНА), коју подржава Анкара и која тренутно влада окупираним подручјима на северу и североистику Сирије.Сејари је позвао џихадисте да се окупе и подрже СНА у заустављају наводни руски напад на Ал-Баб.

– Упозоравамо међународну заједницу и Групу пријатеља Сирије на могућу руску агресију на Ал-Баб. Асадов режим и његови савезници не верују у политичко решење и припремају се за нову војну акцију – написао је Сејари на твитеру.

Његове наводе одбацио је портпарол СНА мајор Јусеф Хамуд, који је рекао да је ситуација око ал-Баба мирна.

Са тиме се слаже и министар одбране у такозваној влади коју подржава Турска, генерал-мајор Салим Идрис.

– Све гласине о ситуацији на у околини Ал-Баба су неосноване. Наше јединице надгледају све, и војска је у стању пуне приправности – рекао је Идрис

Упркос овим изјавама из врха СНА, такозвана Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону известила је о жестоким сукобима у близини Ал-Баба 3. јануара. Тада су се сукобили џихадисти СНА и курдске Сиријске демократске снаге (СДФ).

Иако се руски напад на ал-Баб чини мало вероватним, заоштравање борби између СНА и СДФ у близини града је могућа.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Sa Rusima se igraju Izraelci, a sada i Turci. Ko je sledeci: Albanci?

 2. milorad 4 says:

  turci imaju sporazum sa amerikancima,.Amerika je prestala da naoružava kurde a turci su se obavezali da će preuzeti logistiku IIS trupa na s.istoku sirije i u idlib zoni.Time se produžaava rat protiv sirije i pljačkaju okupirane zone te države nesmetano.Iz toga stoji vrh ameriočke komande za b.istok i neki politički krugovi u vašingtonu jer se LEPE pare tu nesmetano pljačkaju a i turci imaju svojh deoOsim strateške komponente ovaj rat sada pre svega predstavlja pljačkaški pohod na nedužnu žrtvu.Turci i rusi će se pre ili kasnije zakačiti i to gadno a to i jeste cilj amerike,medjutim može se desiti da ishod bude veoma neočekivan i za turke i za amerikance pošto tu ima sve više umešanih strana.

  • SLOGA says:

   I Rukovodstvo Kurda dijeli profit sa Amerikancima i Turcima. Zato je još uvijek sve tako kako je. Kurdi ne žele da vrate Sirijcima sirijsku teritoriju bogatu naftom, koju su uz pomoć Amerikanaca zauzeli. Onog momenta, kada se Kurdi odvoje od Amerikanaca, prestat će i "ljubav" između Turaka i Rusa.

 3. Ramonda Serbika says:

  planira napad na sirijski grad Al-Bab na severu provincije Alepo, koji su okupirale turske snage - град је сиријски а турска војска је окупаторска.Званичне власти државе Сирије су званично позвале Руске оружане снаге да им помогну у ослобађању своје територије.Ко је,кад и зашто звао турску војску.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u