РУСИ СПРЕМАЈУ НАПАД НА ТУРСКУ ВОЈСКУ?!

RUSI SPREMAJU NAPAD NA TURSKU VOJSKU?!

5 januara 2021

RUSKA VOJSKA planira napad na sirijski grad Al-Bab na severu provincije Alepo, koji su okupirale turske snage, rekao je Mustafa Sejari, politički oficir džihadističke Al-Mutasim brigade.

Brigada Al-Mutasim je jedna od glavnih frakcija takozvane Sirijske nacionalne armije (SNA), koju podržava Ankara i koja trenutno vlada okupiranim područjima na severu i severoistiku Sirije.Sejari je pozvao džihadiste da se okupe i podrže SNA u zaustavljaju navodni ruski napad na Al-Bab.

– Upozoravamo međunarodnu zajednicu i Grupu prijatelja Sirije na moguću rusku agresiju na Al-Bab. Asadov režim i njegovi saveznici ne veruju u političko rešenje i pripremaju se za novu vojnu akciju – napisao je Sejari na tviteru.

Njegove navode odbacio je portparol SNA major Jusef Hamud, koji je rekao da je situacija oko al-Baba mirna.

Sa time se slaže i ministar odbrane u takozvanoj vladi koju podržava Turska, general-major Salim Idris.

– Sve glasine o situaciji na u okolini Al-Baba su neosnovane. Naše jedinice nadgledaju sve, i vojska je u stanju pune pripravnosti – rekao je Idris

Uprkos ovim izjavama iz vrha SNA, takozvana Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu izvestila je o žestokim sukobima u blizini Al-Baba 3. januara. Tada su se sukobili džihadisti SNA i kurdske Sirijske demokratske snage (SDF).

Iako se ruski napad na al-Bab čini malo verovatnim, zaoštravanje borbi između SNA i SDF u blizini grada je moguća.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Sa Rusima se igraju Izraelci, a sada i Turci. Ko je sledeci: Albanci?

 2. milorad 4 says:

  turci imaju sporazum sa amerikancima,.Amerika je prestala da naoružava kurde a turci su se obavezali da će preuzeti logistiku IIS trupa na s.istoku sirije i u idlib zoni.Time se produžaava rat protiv sirije i pljačkaju okupirane zone te države nesmetano.Iz toga stoji vrh ameriočke komande za b.istok i neki politički krugovi u vašingtonu jer se LEPE pare tu nesmetano pljačkaju a i turci imaju svojh deoOsim strateške komponente ovaj rat sada pre svega predstavlja pljačkaški pohod na nedužnu žrtvu.Turci i rusi će se pre ili kasnije zakačiti i to gadno a to i jeste cilj amerike,medjutim može se desiti da ishod bude veoma neočekivan i za turke i za amerikance pošto tu ima sve više umešanih strana.

  • SLOGA says:

   I Rukovodstvo Kurda dijeli profit sa Amerikancima i Turcima. Zato je još uvijek sve tako kako je. Kurdi ne žele da vrate Sirijcima sirijsku teritoriju bogatu naftom, koju su uz pomoć Amerikanaca zauzeli. Onog momenta, kada se Kurdi odvoje od Amerikanaca, prestat će i "ljubav" između Turaka i Rusa.

 3. Ramonda Serbika says:

  planira napad na sirijski grad Al-Bab na severu provincije Alepo, koji su okupirale turske snage - grad je sirijski a turska vojska je okupatorska.Zvanične vlasti države Sirije su zvanično pozvale Ruske oružane snage da im pomognu u oslobađanju svoje teritorije.Ko je,kad i zašto zvao tursku vojsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *