РУСИ СПРЕМАЈУ НЕШТО ВЕЛИКО: Шојгу изненада посетио Сирију!

RUSI SPREMAJU NEŠTO VELIKO: Šojgu iznenada posetio Siriju!

18 juna 2016

Sergej_Sojgu_Fejsbuk_5Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu stigao je danas u nenajavljenu posetu ruskoj vazduhoplovnoj bazi u Siriji Hemajmim, a u Damasku je razgovarao sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom.

Prema navodima ruskog Ministarstva odbrane, Šojgu je po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina obišao bazu Hemajmim, gde se susreo sa ruskim pilotima, prenele su agencije AP i Tass.

csm_Sergej_Sojgu_Basar_al_Asad_Fejsbuk_32003f53c2Šojgu je sa komandantom ruskih snaga u Siriji, generalom Aleksandrom Dvornikovim, razgovarao o trenutnim operacijama tih snaga i obišao raketni sistem S-400 u Hemajmimu, u provinciji Latakija.

U Damasku su Šojgu i Asad razgovarali o vojnoj saradnji i zajedničkoj borbi protiv terorista u Siriji, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusija sprovodi vazdušnu kampanju u Siriji od septembra prošle godine.

(Pravda/Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

 1. Andro Mošić says:

  Pokušavam da pogodim da je general Šojgu pored ostalog doneo Putinovo naređenje da se sve na sirijskom nebu obara što je veće od vrapca! Neko će prvi opalit nosom o sirijski pesak!

  • Radomir says:

   To ti je dobra prognoza u to sam ubedjen

 2. Miraš says:

  Ovu vest o poseti Sergeja Šojgua Siriji, a i o kontroli S-400 verovatno su dobili i u SAD, s obzirom na predlog zaposlenih u Stejt Departmentu Sjedinjenih država (njih 51) upućen Predsedniku Obami da započne borbena dejstva protiv vladinih snaga Bašara Asada u Siriji, baš tako protiv Sirijske Arapske Armije. Neka S-400 besprekorno rade u interesu odbrane Sirije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *