РУСИ СПРЕМАЈУ ВЕЛИКИ ПРОДОР НА ФРОНТОВИМА ШИРОМ УКРАЈИНЕ

РУСИ СПРЕМАЈУ ВЕЛИКИ ПРОДОР НА ФРОНТОВИМА ШИРОМ УКРАЈИНЕ

19 јануара 2024

РУСКЕ трупе ће 2024. године направити одлучујући продор на украјинским фронтовима, рекао је британски историчар Нил Фергусон у интервјуу Die Welt.

„Многи на Западу нису хтели да верују у могућност оваквог сценарија, а заборавили су и лекције историје: у првој половини оружаног сукоба Руси обично играју лоше, али у другој побеђују“, упозорио је Фергусон.Додао је да подршка Сједињених Држава Украјини, нимало случајно, већ слаби:

„Гледамо познати модел понашања Американаца. Бела кућа прво обећава државама иза којих стану САД да ће их подржавати онолико дуго колико буде потребно. Након неколико година – као што је било у Ираку и Авганистану – подршка пресушује. То помало личи на пребацивање на други тв-канал кад дотадашњи досади“.

Фергусон је додао да Европа треба да тежи стратешкој аутономији, да се наоружа и преузима све већу одговорност на светској сцени, јер више не може да рачуна на подршку САД.

„Као и Римско царство у своје време, Америка сада доживљава период опадања. А са повратком у Белу кућу бившег председника Доналда Трампа, ти процеси ће се само убрзати“, закључио је британски историчар.

KOMENTARI6 коментара

 1. Baćo says:

  Нема од тог ништа. Неће ни Руси ни Укре направоти никакав пробој на фронту јер је рат договорен да што више људи изгине а са друге стране толико је минских поља да неће мине уклонити наредних 20 година.

  • Super Mehmed vs. Thor says:

   kako si ti pametan, jesi pobedio na nekom kvizu možda?

 2. Kulak says:

  Rusi su se utvrdili, okružili minskim poljima i čekaju da banderovci krenu na njih. Pomaci na liniji fronta su minimalni. Rusima je trenutno najbitnije da iz pozicione obrane nanose neprijatelju šta veće gubitke u ljudstvu i tehnici. Bitno je izvršiti denacifikaciju i depacifikaciju ukrajinskog društva koje je duboko zatrovano ukrajinskim šovinizmom. To ne može ići brzo. Znam ruski jezik, pratim brojne ozbiljne ruske medije i ni jedan ne najavljuje neku generalnu i sveopštu rusku ofenzivu. Otkud Fergusonu podatak da će Rusi u 2024. napraviti odlučujući prodor na fontovima, baš se pitam. Po svemu sudeći, Ferguson je to izmislio. Ovo će trajati dugo.

 3. Super Mehmed vs. Thor says:

  nije to lepo, trebalo bi hrišćanski da se mole izraelskim bogovima iz biblije isusu i jehovi za mudrost i mir i da nikako ne rade po sistemu "oko za oko i zub za zub" nego da oružje pretvore u lopate i grabulje a visoku tehnologiju kao veoma opasnu za njih u duhu hrišćanstva da predaju odgovornim ljudima, npr.božjoj obećanoj državi izrael ili USA koju ionako vode jevreji, da oni to osiguraju od zloupotrebe, a ako im je bliže i lakše mogu da daju i nemcima i hrvatima jer oni su ozbiljni i organizovani narodi i isto odgovorni hrišćani plus su sigurno i buserizovani svi jer su odgovorni, jer to oružje je opasno i nije za Ruse i Ukrajince. Mislim da bi se to trebalo uraditi pod hitno da prestane rat jer samo pogledajmo u kakvoj sreći živimo mi koji smo hrišćani i kako nam je isus dao mir i sreću jer tamo gde je isus tamo nema ratova nego samo sreća, a ovo što je u božjem izraelu rat to je kriv satana, a i među hrišćanima ako je i bilo nečega to je satana kriv, on je sve zakuvao ali jevreji kao izabrani ne čine zločine kako javljaju televizije, to demoni opčine te voditelje i oni lažu brate lažu po televiziji da su oni nešto sitno srušili po toj Gazi ali to demoni lažu svet, isusova braća i bog naš jevrejski ne čine ništa loše i samo imaju ljubav bre za ljude, zlo ne stiže od njih nego od satane bre, verujte mi😁

  • Super Mehmed vs. Thor says:

   ...mislim, vidite da normalno rezonujem stvari i da nisam nikakav fanatik tako da mi se može verovati barem 100% ako ne i više😁

 4. Portopranco says:

  Velike teritorijalne prodore Rusa relevantni mediji iz Rusije ne najavljuju. Naprotiv, tvrde da će Rusija svoju SVO provoditi temeljito i polako. Izgleda da to Ferguson lupeta ili fantazira iz nekih svojih razloga. Možda da bi Ruse zavukao u neku navlakušu. To mu neće poći za rukom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u