РУСИ СПРЕМАЈУ ВЕЛИКИ ПРОДОР НА ФРОНТОВИМА ШИРОМ УКРАЈИНЕ

RUSI SPREMAJU VELIKI PRODOR NA FRONTOVIMA ŠIROM UKRAJINE

19 januara 2024

RUSKE trupe će 2024. godine napraviti odlučujući prodor na ukrajinskim frontovima, rekao je britanski istoričar Nil Ferguson u intervjuu Die Welt.

„Mnogi na Zapadu nisu hteli da veruju u mogućnost ovakvog scenarija, a zaboravili su i lekcije istorije: u prvoj polovini oružanog sukoba Rusi obično igraju loše, ali u drugoj pobeđuju“, upozorio je Ferguson.Dodao je da podrška Sjedinjenih Država Ukrajini, nimalo slučajno, već slabi:

„Gledamo poznati model ponašanja Amerikanaca. Bela kuća prvo obećava državama iza kojih stanu SAD da će ih podržavati onoliko dugo koliko bude potrebno. Nakon nekoliko godina – kao što je bilo u Iraku i Avganistanu – podrška presušuje. To pomalo liči na prebacivanje na drugi tv-kanal kad dotadašnji dosadi“.

Ferguson je dodao da Evropa treba da teži strateškoj autonomiji, da se naoruža i preuzima sve veću odgovornost na svetskoj sceni, jer više ne može da računa na podršku SAD.

„Kao i Rimsko carstvo u svoje vreme, Amerika sada doživljava period opadanja. A sa povratkom u Belu kuću bivšeg predsednika Donalda Trampa, ti procesi će se samo ubrzati“, zaključio je britanski istoričar.

KOMENTARI6 komentara

 1. Baćo says:

  Nema od tog ništa. Neće ni Rusi ni Ukre napravoti nikakav proboj na frontu jer je rat dogovoren da što više ljudi izgine a sa druge strane toliko je minskih polja da neće mine ukloniti narednih 20 godina.

  • Super Mehmed vs. Thor says:

   kako si ti pametan, jesi pobedio na nekom kvizu možda?

 2. Kulak says:

  Rusi su se utvrdili, okružili minskim poljima i čekaju da banderovci krenu na njih. Pomaci na liniji fronta su minimalni. Rusima je trenutno najbitnije da iz pozicione obrane nanose neprijatelju šta veće gubitke u ljudstvu i tehnici. Bitno je izvršiti denacifikaciju i depacifikaciju ukrajinskog društva koje je duboko zatrovano ukrajinskim šovinizmom. To ne može ići brzo. Znam ruski jezik, pratim brojne ozbiljne ruske medije i ni jedan ne najavljuje neku generalnu i sveopštu rusku ofenzivu. Otkud Fergusonu podatak da će Rusi u 2024. napraviti odlučujući prodor na fontovima, baš se pitam. Po svemu sudeći, Ferguson je to izmislio. Ovo će trajati dugo.

 3. Super Mehmed vs. Thor says:

  nije to lepo, trebalo bi hrišćanski da se mole izraelskim bogovima iz biblije isusu i jehovi za mudrost i mir i da nikako ne rade po sistemu "oko za oko i zub za zub" nego da oružje pretvore u lopate i grabulje a visoku tehnologiju kao veoma opasnu za njih u duhu hrišćanstva da predaju odgovornim ljudima, npr.božjoj obećanoj državi izrael ili USA koju ionako vode jevreji, da oni to osiguraju od zloupotrebe, a ako im je bliže i lakše mogu da daju i nemcima i hrvatima jer oni su ozbiljni i organizovani narodi i isto odgovorni hrišćani plus su sigurno i buserizovani svi jer su odgovorni, jer to oružje je opasno i nije za Ruse i Ukrajince. Mislim da bi se to trebalo uraditi pod hitno da prestane rat jer samo pogledajmo u kakvoj sreći živimo mi koji smo hrišćani i kako nam je isus dao mir i sreću jer tamo gde je isus tamo nema ratova nego samo sreća, a ovo što je u božjem izraelu rat to je kriv satana, a i među hrišćanima ako je i bilo nečega to je satana kriv, on je sve zakuvao ali jevreji kao izabrani ne čine zločine kako javljaju televizije, to demoni opčine te voditelje i oni lažu brate lažu po televiziji da su oni nešto sitno srušili po toj Gazi ali to demoni lažu svet, isusova braća i bog naš jevrejski ne čine ništa loše i samo imaju ljubav bre za ljude, zlo ne stiže od njih nego od satane bre, verujte mi😁

  • Super Mehmed vs. Thor says:

   ...mislim, vidite da normalno rezonujem stvari i da nisam nikakav fanatik tako da mi se može verovati barem 100% ako ne i više😁

 4. Portopranco says:

  Velike teritorijalne prodore Rusa relevantni mediji iz Rusije ne najavljuju. Naprotiv, tvrde da će Rusija svoju SVO provoditi temeljito i polako. Izgleda da to Ferguson lupeta ili fantazira iz nekih svojih razloga. Možda da bi Ruse zavukao u neku navlakušu. To mu neće poći za rukom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *