РУСИ СПРЕМИЛИ ПАKАО УKРАЈИНИ! Испливали снимци са Kрима – Руси задају завршни ударац (ФОТО)

RUSI SPREMILI PAKAO UKRAJINI! Isplivali snimci sa Krima – Rusi zadaju završni udarac (FOTO)

6 aprila 2023

Satelistki snimci sa Krima, na kojima se vide rovovi, protivtenkovske prepreke i nove konstrukcije, ukazuju da Rusi navodno naoružavaju ovo okupirano poluostrvo i spremaju se za moguću kontraofanzivu Ukrajinaca.

Na snimcima koji su nedavno objavljeni vidi se da je odbrana na poluostrvu nedavno proširena. Snimci pokazuju da su u roku od dve nedelje duž obale iskopani brojni rovovi, dok su neke zamke i prepreke postavljene u roku od nekoliko dana.Neki od novih odbrambenih sistema navodno su dugi i po nekoliko kilometara, piše Washington post, a prenosi Blick. Rovovi su iskopani duuboko u zemlji po principu cik-cak. Ovakav tip ukopavanja daje prednost ruskim vojnicima jer imaju veći prostor za strelište.

– Izgleda da ruska vojska razume da će Krim morati da se brani u bliskoj budućnosti – rekao je ruski vojni analitičar Jan Matvejev za Washington Post.

Oni prenose da je za izgradnju fabrika navodno potreban veliki broj radnika koje regrutuju preko raznih sajtova i navodno nude zaradu od 90 dolara po danu.

Ukrajina je u poslednjih nekoliko meseci više puta najavljivala kontraofanzivu na proleće. Povratak Krima je svakako jedan od njihovih dugogodišnjih ciljeva.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je ranije građanima da će povratiti kontrolu nad tim poluostrvom. Međutim, upitno je da li će resursi ukrajinske vojske biti dovoljni za ovako zahtevnu akciju.

Čime kopaju rovove

BTM-3, mašina za kopanje rovova iz sovjetskog doba, kopa brzinom od oko pola kilometra na sat, čak i kada je zemlja smrznuta.

Američka vojska se jednom začudila ovim mašinama, napisavši u internom izveštaju iz 1980. da ništa slično ne postoji u Sjedinjenim Državama, Evropi ili Japanu.

Rovovi se grade kombinacijom upotrebe mašina i fizičkog rada. Počeli su da se pojavljuju na celom poluostrvu, ali se čini da su koncentrisani duž obalnog područja.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Koja komedija, mala Rusija (nesto poput ostrva Barbados) ne moze da napadne ukro naciste pre njihovog napada, nego se utvrdjuje da bi se od njih odbranila??? Cisto ludilo i zvaka za one koji nemaju mozga. Previse nelogicno, bre. Dajte neku bolju zvaku.

 2. Gagi says:

  Da da, primetno je da tu nesto nije logicno, vec su sa tim vanvremenskim naoruzanjem trebali da piju kafu u Parizu. Ko bi uostalom znao sta se stvarno desava, misljenja sam da su se katolicki komunisti samo preformulisali u nesto drugo i novo, da opet prevare narod. Nepobitna je cinjenica, danas ginu Ruska deca i po koji zapadni instruktor. Ove narkomanske zavisnike i abolirane robijase ne racunam u zapadni "svet" i vojsku, to je drustveni neradnicki otpad koji treba eliminisati. Nigde do sada u literaturi nisam nasao racionalni odgovor, zbog cega Sloveni moraju da ginu i prinose svoju ljudsku zrtvu da bi zapadnom duhu bilo dobro. Odakle tolikog razumevanja i popustanja na sva zapadna izivljavanja i ubistava po celom svetu. Sta nas TO i KO sprecava da se vec jednom obracunamo sa tim zlotvorima koji se uvek i nanovo pojavljuju u ulozi dzelata.

  • Apis carnica says:

   Barikade dlja diverzantov? SunZu taktika, mi smo slabi bojimo se, kad nacisti navale - roštilj! Gagi; duše mrtvih mladiča rade za Majku Rusijo iz dežele mrtvih, ima ih mnogo... Rusija je kolevka 6.civilizacije, ako Moskva zagori neka proradi perimeter!

 3. EkRostand says:

  Ovo rusko šeprtljenje sa usrajinom postaje zabrinjavajuće.Kakva sad odbrana Krima,kakvi bakrači?Pa dovoljno je usrajincima razvaliti sve moguće ceste,željeznice,mostove da ne mogu ni prismrditi Krimu i šta sad Rujke izvode?Igraju se tu neke igre o kojima mi neznamo ništa .

 4. Petrovgrad says:

  Krim će napasti NATO snege sa južnog krila, kakva Ukrajine. Pogledajte mapu iz 1941 godine i videće te raspored snaga koje udaraju na Krim i šire područje. Južno krilo ne čine Ukrajinci, već će ga činisti Vražja divizija,Handžar divizija, Skender Beg divizija, Princ Eugen i neke nove,... Ja nisam vojni strateg, ali čitao sam neke priče o bici za Staljingrad. Nisu to bile priče iz stripova. Jednom sam čitao neki intervju Stipe Mesića, kde pominje da je njegov strika išao u tom pravcu, a usput ubijao Ruse i palio Ruska sele. Da li Plenković ima striku, neznam. Verujem da ima i da se sprema na istok.

 5. mister x says:

  mislim da su rusi u kijevu do 15.maja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *