РУСИ ШТИТЕ СРБЕ У БиХ: Москва неће допустити демонизацију нашег народа од стране србомрзаца

RUSI ŠTITE SRBE U BiH: Moskva neće dopustiti demonizaciju našeg naroda od strane srbomrzaca

25 oktobra 2021

Rusija je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u Bosni i Hercegovini i poziva da se obustavi destruktivno mešanje u poslove ove zemlje, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.– Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u Bosni i Hercegovini. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmere bez presedana, stvara potencijalnu pretnju stabilnosti i bezbednosti u Bosni i Hercegovini i na celom Balkanu – navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu MIP-a.

Rusko ministarstvo smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva.

– Pozivamo da se hitno prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine. Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira za rešavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u poslednje vreme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj delatnosti – dodali su u MIP Rusije.

(Mediji)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Pusti priče. Hoće li Rusija da nas brani vojno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *