„РУСИ СУ ТАМО СВЕ ЗАВРШИЛИ, КИЈЕВСКИ РЕЖИМ ЈЕ ГОТОВ, АЛИ САД ТО КРИЈУ“

„RUSI SU TAMO SVE ZAVRŠILI, KIJEVSKI REŽIM JE GOTOV, ALI SAD TO KRIJU“

9 februara 2023

Kijevski režim je toliko očajan da regrutuje decu u Oružane snage Ukrajine, ali Sjedinjene Države to neće priznati, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor u intervjuu za Judging Freedom.

„Mnogo dokaza o stvarnoj mobilizacionoj situaciji objavljuje ogroman broj Ukrajinaca. Postoje fotografije ukrajinskih vojnika koji imaju 15-16 godina. Nema sumnje da se to dešava. Stanovništvo je uglavnom muško, kako mi je rečeno, jer je mnogo staraca, žena i dece napustilo zemlju. Ipak, muškarci koji su ostali nisu svi sposobni da odu na front, neki su stari, neki od njih su deca, a oni u očaju koriste ove grupe ljudi. U stvari ovaj režim se bliži kraju“, rekao je pukovnik.On je sugerisao da niko od američkih političara koji „donosi bar neke odluke“ ne priznaje činjenicu sloma ukrajinskog režima, pošto se ovo pitanje uspešno zataškava.

„Kako smo došli do ovoga? Imali smo 40 godina Hladnog rata, na kraju kojeg se raspao Sovjetski Savez i izašli smo, ako ne kao pobednici, onda barem zdravi i prosperitetni, izbegli smo globalni rat koji je bio naš cilj punih 40 godina.“

„Ali za samo godinu dana, mi smo poraženi u proksi ratu u Ukrajini, a šta više, sada smo na ivici potencijalnog sukoba sa Rusijom, koji smo godinama pokušavali da izbegnemo. Ovo nije dobro. Ne priznajemo svoju grešku, niko neće reći da grešim“, prokomentarisao je Mekgregor.

Vojno stanje i opšta mobilizacija u Ukrajini zvanično važe do 19. februara. Vladimir Zelenski je u ponedeljak predložio produženje njihovog mandata za još 90 dana.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *