РУСИ СВИМА СТВИЛИ ДО ЗНАЊА: „Циркон“ гарантовано погађа мету за пет минута

RUSI SVIMA STVILI DO ZNANJA: „Cirkon“ garantovano pogađa metu za pet minuta

21 februara 2019

Raketa „Cirkon“ sa brodova ruske Ratne mornarice garantovano može da pogodi cilj za pet minuta sa rastojanja od 500 kilometara od obale, izjavio je kontra-admiral u penziji Vsevold Hmirov.

„Takav supersonični sistem kao što ‘Cirkon’ praktično probija svaki sistem PVO i PRO. Od njega nema zaštite“, naglasio je Hmirov.On je objasnio da se za tih pet minuta može otkriti raketa koja leti tom cilju, ali se ne može presresti.

Kako je podsetio ekspert, SAD su rasporedili sisteme MK41 u Rumuniji koje mogu da lansiraju rakete „Tomahavk“. Centri njihovog navođenja, po mišljenju kontra-admirala će se nalaziti na teritoriji Severne Amerike. Po mišljenju Vašingtona, ti centri zbog udaljenosti od Rusije će biti nedostižni za oružje dugog dometa, navodi ekspert.

Međutim, on je naveo da ruski brodovi koji se nalaze u Atlantskom okeanu i istočnom delu Pacifika mogu odjednom da lansiraju 40 morskih raketa „Cirkon“ po tim centrima.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin u poslanici Federalnoj skupštini saopštio da supersonični morski sistem „Cirkon“ koji se pravi u Rusiji može razviti brzinu od 9 mahova, i leteti više od 1000 kilometara. On će se koristiti na brodovima i podmornicama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vesko says:

    Zapadne genocidne hijen postuju samo silu! Nista drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *