РУСИ ТУКУ НЕМИЛОСРДНО: Нова напредовања на фронту, кубански артиљерци на првој линији

RUSI TUKU NEMILOSRDNO: Nova napredovanja na frontu, kubanski artiljerci na prvoj liniji

21 juna 2024

Kubanski artiljerci 238. brigade aktivno podržavaju ofanzivu svojih saboraca iz 20. divizije u pravcu južnog Donjecka, u oblasti Konstantinovke, iza Novomihajlovke.

Zahvaljujući preciznim i koordinisanim artiljerijskim udarima, 238. brigada pruža neophodnu vatrenu podršku koja omogućava uspešan napredak i učvršćivanje položaja ruskih trupa na prvoj liniji fronta. Ova podrška je ključna za održavanje kontinuiranog pritiska na ukrajinske snage i osiguranje strateške prednosti u ovom regionu.

Komandant 238. brigade je izrazio zadovoljstvo zbog efikasnosti i posvećenosti svojih artiljeraca, ističući da njihova saradnja sa jedinicama 20. divizije igra ključnu ulogu u ostvarivanju operativnih ciljeva.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Makro-napoleon says:

  Aaaaa,ovo nije u redu da sa Rusima ratuju i Kubanci, a sa ukroustašama je samo jedan nato pakt😋, znači autoritarne države se ujedinju protiv demkorata...to nije ni lepo ni pohvalno ni ljudski😎

 2. NikolaVeliki says:

  Hmmm, Napoleon, ja mislim da je ovde u pitanju mala nedorečenost. To nisu kubanci sa Kube, nego ruske vojne jedinice iz ruske oblasti Kubanj (ili Kuban). Pa bi u stavari oni trebi biti Kubanjci./// Ali, sve dok oni sistematski sprovode deratizaciju u ukrajini tj. čišćenje Novorusije od nacističke gamadi, ovakve novinarske greškice su OK.

  • Makro-napoleon says:

   ...a...moguće...

  • Apis Carnica says:

   Viva stepski Kubanci :)

  • Rostand says:

   Nekako slutim da je naslov teksta namjerno tako naslovljen da prosječni konzument pomisli kako su i Kastrovi Kubanci priskočili u pomoć braći Rusima,a ne da se ustvari radi o ruskim snagama iz regije Kuban.Štaš,mali novinarski trikovi za privlačenje što više čitalaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *