РУСИ ТВРДЕ: Америка у Сирији ствара нову „ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ“

RUSI TVRDE: Amerika u Siriji stvara novu „ISLAMSKU DRŽAVU“

16 decembra 2017

SAD u Siriji od ostataka terorista ID počele su da formiraju „Novu sirijsku vojsku“ i to u provinciji Haseka, saopštio je ruski Centar za primirje.

Kako se precizira, pripadnici međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma predvođenu SAD vrbuju izbeglice koje su se vratile svojim domovima kako bi formirali jedinice koje bi se borile protiv vladinih snaga na jugu Sirije.

Naime, pripreme se odvijaju u izbegličkom kampu koji se nalazi na od 20 kilometara severoistočno od grada Džisr al Šadadija.

Rusko Ministarstvo odbrane ističe to dokazuje da Amerikanci nastavljaju da koketiraju sa teroristima uprkos izjavama koje stižu iz Vašingtona o tome da su usmereni ka totalnom uništenju ID na Bliskom istoku.

Očevici tvrde i da Amerikanci taj kamp za pripremu nove vojske koriste više od pola godine, kao i da se tamo trenutno nalazi oko 750 boraca, od kojih okosnicu čine bivši teroristi ID izbegli Rake, kojih je oko 400.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Pa ako znate da je tako,i znate gde se nalaze,ŠTA ČEKATE? Spržite to sa zemljom i gotov posao,jer su i inače nepozvani na sirijskom tlu!

 2. goran says:

  A, sta ste mislili da ce se Ameri povuci? Da li su Rusi toliko glupi? Naravno da nisu, nego su u dogovoru sa Izraelom da se kokanje obnovi jer to treba Iraelu i nikome drugome.

 3. m;laden says:

  sirisjka vojska hezbolah specijalne jedinice irana rusija logisticki i s kozacima ne ruskim reuglarnim jedinicam treba bazu amerike unistiti i proterati amerikace iz dirije sirijska vojska to je njihova zemlja amertika kao teroristicka zemlja nema sta traziti u siriji dovoljno je zla nanijela

 4. goran says:

  Asad je napravio dil sa Amerima, da opstane na vlasti, a oni da zadrze vojnu bazu. Svi su lopuze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *