РУСИ ТВРДЕ: Кина има 700 милиона становника мање него што тврди

RUSI TVRDE: Kina ima 700 miliona stanovnika manje nego što tvrdi

8 marta 2019

Piše: Eduard LIMONOV

ŽELIM da sa vama podelim jedno svoje nepoverenje.

Smatram da Kina namerno preuveličava broj svojih stanovnika. Odnosno: da ga duplira.

Mislim da na teritoriji Kine živi oko 700 miliona ljudi. Ni to nije malo, naprotiv – to je veoma mnogo, ali nije 1,4 milijardu. Samo, nemojte se nimalo iščuđavati.Ako znate istoriju Kine, znate i da je za nju naduvavanje broja stanovnika oduvek bilo sredstvo za plašenje neprijatelja, „varvara“ koji su zbog toga morali da mnogo puta promisle pre nego što odluče da napadnu.

Nedavno sam utvrdio da u ovoj stvari imam istomišljenike koji ubedljivije od mene dokazuju (navodeći konkretne podatke) da Kina zaista ima manje stanovnika nego što tvrdi.

`Kopajte` malo, pa ćete i sami doći do tog zaključka.

Smatram takođe da se namerno naduvavaju do rekordnih i dostignuća Kine u mnogim oblastima proizvodnje i gradnje.

Sjedinjene Države takođe preuveličavaju svoju ekonomsku i vojnu moć. SAD i o svojoj industriji prave svojevrsnu „holivudsku realnost“.

Sjedinjene Države žive na dug i svoje dugove nemaju nameru da vraćaju.

Razmislite: koliko merenja je potrebno i koliko miliona podataka da bi se utvrdilo da je u nekoj privrednoj grani proizvodnja povećana makar za 1 odsto. To su zaista milioni i merenja i podataka, a čak i najminimalnije greške u tome mogu da daju fantastičnu a ne realnu sliku.

Ukratko, SAD i Kina stvaraju lažnu sliku o sebi, makar o svojim ekonomijama. Prave bajke koje im idu naruku.

Na isti način muljaju i manje zemlje. Sa istim ciljem. Radi plašenja suseda i radi prestiža. Zašto mislite da je `gore` sve pošteno? Sve je nepošteno.

Svi nastoje – i u ekonomiji i u drugim sferama – da uzvise svoju zemlju. Da srozaju i preteknu komšije. Tako će uvek biti.

(Fakti)

KOMENTARI22 komentara

 1. Kulak says:

  Ovo ima osnove. Jake osnove. Sinkjang, Unutrašnja Mongolija i Tibet tri su površinom najveće kineske pokrajine i zauzimaju 50% teritorija Kine.U te tri pokrajine ukupno živi 60 miliona stanovnika.To bi značilo da na ostalih 50% površine Kine živi 1.340.000.000 stanovnika i da u toj polovici Kine ima najmanje 80 gradova sa preko 10.000.000 stanovnika.To je realno apsolutno nemoguće.Kad se uzmu u obzir ogromni ljudki gubici koje je Kina imala u 2. svetskom ratu i za vreme kulturne revolucije, ispada da je svaka žena u Kini iza 2. svetskog rata morala imati 14 dece da bi se doseglo broj od 1.400.000.000 stanovnika.Nedavno sam na You tube gledao emisiju jednog demografa koji je utemeljeno na neoborivim dokazima tvrdio da Kina ima maksimalno 700.000.000 stanovnika. To je to.

 2. Vojna i ojdesve says:

  Tako je.... Ludi vonzemjani...

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Lako je Kinezima lupetati da ih ima skoro milijardu i po.Objektivnog popisa stanovništva tamo do danas nije bilo,a neće ga ni biti.A ja sam nedavno gledao putopis po Tibetu koji je u sastavu Kine.Istraživači prešli stotine i stotine kilometara,a osim u glavnom gradu Lasi,nigdje ni žive duše.Te priče o milijardama Kineza su cirkus.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Pa i iz komšiluka vidimo to isto-šiptari kad sami sebe prebrojavaju kažu da ih je na KiM čak 1,9 mil.a broj aktivnih kartica mobilne telefonije govori da je samo oko 450.000. Ispada da ih je na KiM skoro isto ko u matičnoj državi - ALbaniji, u kojoj ij je sada ispod 2,5 mil., a tek ih je Tito počeo da naseljava na KiM; pa gde je tu logika?! Hrvati kažu da ih je čak 4,26 mil. a proterali su najmanje 400.000 Srba, i tek sad, nakon enormne emigracije priznaju da je to palo ispod 4 mil., iako je realan broj, kada se uračuna njihov demografski pad sve od '90-te naovamo i emigracija, najviše 3,2 mil. Sve je lažirano, nekom na više a nekom na niže; Hrvati nisu popisali 2011-te najmanje 30% Srba koji tamo još uvek žive pa su namestili popis na ispod 200.000 Srba.

  • golden trip says:

   Nismo mi protjerali srbe vec su oni imali zelju zivjeti u srbiji.95 im se ostvario san.toliko

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    jednako kao i 100.000 KROmanjonaca iz AP Vojvodine i 250.000 KROmanjonaca iz Republike Srpske; njihova volja, mi smo čisti po tom pitanje a oni su se malo okupali te slavne zime '92.u ledenoj Savi na putu za KROmanjoniju.

 4. A akoM says:

  Jedno ipak nije prenapuhano!USA je jedina država koja može klasično ozbiljno ratovati 10.000km daleko od svoje matične države!Npr.se mogu pojaviti pred S.Korejom s toliko jakim snagama da će teže izgubiti tamo od Rusije,Kine,Koreje itd.zajedno,nego što bi Rusi i Kinezi zajedno, glatkije izgubili od USA u Venecueli-J.Americi!I to nije prenapuhano,što znači da iza toga stoji i jaka logistička moć,industrijska,financijska,organizacijska,itd.!U tom smislu je USa doista najjača država na svijetu!

  • Za Srbiju says:

   Mnogo gledaš holivudske filmove. Navedi jedan rat koji su dobili.

 5. Cetnik says:

  Zato su nam SAD unistile drzavu! Uzeli hiljade Yugica od nas na kredit i vratili nam u bombama.

 6. padre says:

  Ne trde to Rusi, nego ovaj Limonov!

 7. Portopranco says:

  Realan popis stanovništva je opasna stvar.Previše toga otkriješ o sebi.To su davno shvatili Kinezi,pa objektivne i realne popise stanovništva ni ne rade.Oni na papiru napišu da ih ima koliko misle da treba da ih ima.Realno stanje stvari je nešto sasvim drugo.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Lupetaju Kinezi da grad Harbin u Mandžuriji na severoistoku Kine ima 30 miliona stanovnika.Reporteri francuske televizije TF1 bili tamo na zimskom festivalu i tvrde da grad ima maksimalno 3 miliona stanovnika.Pa ko tu koga mota oko plota? Ili Kinezi na postojeće brojeve jednostavno dopisuju nule,pa kud puklo da puklo.

 8. Budi Bog s nama says:

  Može biti, ali od kada su prešli broj od milijardu i po stanovnika prestali su da se prebrojavaju, što je mnogo, mnogo je. Ni sada to ne rade jer se plaše da ih nema možda i dve milijarde. Njih ne možete prebrojati po nalozima na društvenim mrežama ili po sim karticama, većina živi starim ruralnim životom u mnogim nedođijama. Tako da je milijardu i po minimom što ih ima. Pa valjda znaju Tarabići da nas žuti preplaviše.

  • Dujo Dubajić says:

   Kinezi će kako sada stvari stoje uskoro napisati da ih ima 2 milijarde.Uzmu hartiju i olovku pa pišu.Nije problem.Samo,jedno je šta oni pišu,a nešto sasvim drugo stvarno stanje na terenu.

 9. Rodja says:

  tako je Padre. To je izjava limunova, a za koga radi, to ne znamo!!! otkriće se i to.

 10. Pastrovic says:

  Smijesno je pominjanje USA duga? A i vrabci znaju da Ameri sami sebi duguju, jer ko moze da im zabrani stancovanje milijardi, triliona i TONA guz-papir banknote. "Kume, kol'ko ti treba"? A kum opali onako:" paa... spakuj mi jedno 37 biliona, za svaki slucaj"! Eto to je i moja i svih vas STVARNOST!

 11. marko says:

  ne bih se cudio kulak says tacno govoris najverovatnije ih nema miljardu svi pa i kinezi lazu radi snage. A ako ivi says to sto pricas je laz kao sto amerika laze sebe i o ekonomij i drzi je dolar bez pokrica dokle sigurno ne puno. amaericka vojska mozda ima najveci proracun novaca bez pokrica ali to sto pricas domet 10 000 km imaju sve vleiek zmelje nukleranih raketa ali rusija je sigurno prevazisla sad u brzini raketa to nije napuhano iako i rusi lazu u neki m stvarima

 12. petrovgrad says:

  Nema sumnje svaka država plasira ono što joj odgovara. Koliko stanovnika ima Kina tačno to ne umanjuje njenu silu. Nije malo ni 700 miliona. Rusi su naj bogatiji sa prirodnim bogatsvom prvi su na svetu po resursima, ali njihov standar je daleko ispod Švedske, Švajcarske , Katara, Emirata,... Nije bitno imati, koliko je bitno znati. Ameri plasiranjem i štampanjem dolara bez pokrića drže Rusiju u šaci.Sto Rusa CEO SVOJ VEK RADE DA BI STEKLI dolare-papire koje odštampa jedan amerikanac za 10 minuta. Prave vrednosti se postižu trampom. Kada bi Ameri davali svoju robu i tehniku za energente i sirovinu, onda bi Rusi imali bogatsvo, ovako samo papire.

 13. Biogradlija says:

  Kad Kinezi napišu da ih ima 1,4 milijarde,nije problem Rusima napisati da ih ima 500 miliona,niti Amerima napisati da ih ima 600 miliona.Papir sve trpi,svašta se može napisati.Doduše,u Rusiji i SAD je to malo teže napisati jer oni ipak provode koliko toliko valjane popise stanovništva,a Kinezi ne provode pa napišu koliko ih volja.Ionako niko ne može na teritoriju Kine provesti objektivnu kontrolu.Procena o 700 miliona stanovnika Kine čini mi se mnogo realnija od prenapuhanih 1,4 milijarde.Posebno zato što se zna da je veliki deo Kine,a prvenstveno Tibet zapravo veoma retko naseljen.

 14. milorad2 says:

  ovo je neozbiljno,kina ni sama ne zna tačno koliko stanovnika ima,još uvek se kod njih barata PROCENAMA,ali činjenica je da oni nikako ne bi mogli da povećaju taj broja suplo bez da ih ne ismeju.Činimi se da sam negde naišao pna podatak da se PROCENJUJE da u kini živi izmedju milijardu i dvesta i milijardu i četiristotine miliona stanovnika a popisom je utvrdjena sigurna cifra od preko milijardu,STVARNO IH IMA MNOGO i u kini ali ALI I SVUDA PO SVETU JER NE TREBA ZABORAVITI KINESKU DIJASPORU KOJA JE OGROMNA.

  • Kulak says:

   700 miliona je mnogo ali ih 1,4 milijarde nema sigurno.To je preterano,nema ih toliko.

 15. Dujo Dubajić says:

  Pustinja GOBI je u Kini.Ogroman prostor,skoro nenaseljen.SINKJANG je u Kini,ogroman prostor,retko naseljen.TIBET je u Kini.Ogroman prostor,retko naseljen i nenaseljen.To je skoro pola Kine.Sami Kinezi blebeću da ih ima 1,4 milijarde,ali su retki drugi koji im veruju.Nemoguće je da u preostalom delu Kine skoro svako selo ima 10 miliona stanovnika i da jedan drugom jaše na glavi.Muljaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *