РУСИ ТВРДЕ: На Kуби нећемо распоређивати ракете већ нешто друго – ИМАМО ПОТЕЗЕ ЗА ШАХ-МАТ

RUSI TVRDE: Na Kubi nećemo raspoređivati rakete već nešto drugo – IMAMO POTEZE ZA ŠAH-MAT

26 decembra 2021

Vojni ekspert Aleksej Leonkov ne vidi smisao u razmeštanju ruskih projektila na Kubi. On je to izjavio u eteru Jutjub kanala „SMERŠ. Krыmskiй front“…U poslednje vreme se sve više govori da bi se Oružane snage Rusije mogle vratiti na Kubu. Štaviše, pretpostavljalo se da bi kao odgovor na raspoređivanje američkog naoružanja u istočnoj Evropi, ruski raketni sistemi mogli da budu isporučeni na Ostrvo slobode.

Međutim, vojni ekspert Aleksej Leonkov smatra da je takav korak lišen svakog smisla, s obzirom na to da Rusija ima bespilotne podvodne letelice „Posejdon” i komplekse „Avangard”.

„Raspoređivanje projektila na Kubi je svojevrsni anahronizam. Sada, sa pojavom hipersoničnog oružja, nema potrebe za takvim projektilima. Naš Avangard će do Vašingtona doleteti za 12 minuta, tamo plus-minus pet minuta. I nema smisla graditi čitavu infrastrukturu na ostrvu Kubi“, kaže stručnjak.

Oružane snage Ruske Federacije takođe mogu koristiti Posejdona kao oružje odmazde. Ovaj dron je sposoban da čitavu obalu potencijalnog neprijatelja učini nepodesnom za dalju eksploataciju.

Koristeći ga u prvom ili drugom uzvratnom udaru, ruska vojska će konačno zatvoriti to pitanje, dovršavajući posao koji su uradile balističke rakete.

Što se Kube tiče, Leonkov joj daje drugu, ništa manje važnu ulogu.

Ekspert predlaže da se u „donjem stomaku“ Sjedinjenih Država otvore napredne baze specijalizovane za praćenje vazdušnog prostora u sistemu upozorenja na raketni napad.

Pored toga, geografski položaj ostrvske države je odličan za razmeštanje tamošnjih pomorskih baza, gde bi brodovi i podmornice ruske ratne mornarice mogli stalno da se stacioniraju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Rade says:

  Nadam se da cete u Srbiji.

 2. BELI ORAO says:

  A šta ako ameri rakete postave u evropi , čemu onda radari na Kubi koji bi pratili eventualnu raketni udar kad će se ispaljivati iz same Evrope ? Bolje je rakete pa odmah po njima naseješ da nemaj više ni vezu a ni kontrolu jer im uništiš komandne centre!

 3. History planet says:

  Rasporediće tamo nuklearne podmornice štiteći kubu i rusiju.

 4. Gardista says:

  Ima tekst pesme...."Misli mene gone sve do vasione..."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *