РУСИ ТВРДЕ: На Kуби нећемо распоређивати ракете већ нешто друго – ИМАМО ПОТЕЗЕ ЗА ШАХ-МАТ

РУСИ ТВРДЕ: На Kуби нећемо распоређивати ракете већ нешто друго – ИМАМО ПОТЕЗЕ ЗА ШАХ-МАТ

26 децембра 2021

Војни експерт Алексеј Леонков не види смисао у размештању руских пројектила на Kуби. Он је то изјавио у етеру Јутјуб канала „СМЕРШ. Kрымский фронт“…У последње време се све више говори да би се Оружане снаге Русије могле вратити на Kубу. Штавише, претпостављало се да би као одговор на распоређивање америчког наоружања у источној Европи, руски ракетни системи могли да буду испоручени на Острво слободе.

Међутим, војни експерт Алексеј Леонков сматра да је такав корак лишен сваког смисла, с обзиром на то да Русија има беспилотне подводне летелице „Посејдон” и комплексе „Авангард”.

„Распоређивање пројектила на Kуби је својеврсни анахронизам. Сада, са појавом хиперсоничног оружја, нема потребе за таквим пројектилима. Наш Авангард ће до Вашингтона долетети за 12 минута, тамо плус-минус пет минута. И нема смисла градити читаву инфраструктуру на острву Kуби“, каже стручњак.

Оружане снаге Руске Федерације такође могу користити Посејдона као оружје одмазде. Овај дрон је способан да читаву обалу потенцијалног непријатеља учини неподесном за даљу експлоатацију.

Kористећи га у првом или другом узвратном удару, руска војска ће коначно затворити то питање, довршавајући посао који су урадиле балистичке ракете.

Што се Kубе тиче, Леонков јој даје другу, ништа мање важну улогу.

Експерт предлаже да се у „доњем стомаку“ Сједињених Држава отворе напредне базе специјализоване за праћење ваздушног простора у систему упозорења на ракетни напад.

Поред тога, географски положај острвске државе је одличан за размештање тамошњих поморских база, где би бродови и подморнице руске ратне морнарице могли стално да се стационирају.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

  1. BELI ORAO says:

    А шта ако амери ракете поставе у европи , чему онда радари на Куби који би пратили евентуалну ракетни удар кад ће се испаљивати из саме Европе ? Боље је ракете па одмах по њима насејеш да немај више ни везу а ни контролу јер им уништиш командне центре!

  2. History planet says:

    Rasporediće tamo nuklearne podmornice štiteći kubu i rusiju.

  3. Gardista says:

    Ima tekst pesme...."Misli mene gone sve do vasione..."

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u