RUSI TVRDE: Napad u Parizu je isceniran

RUSI TVRDE: Napad u Parizu je isceniran

8 januara 2015

ubistvo-teroristi-policja-foto-printskrinDvojica ruskih eksperata izašli su u javnost sa senzacionalističkom tvrdnjom da je napad na redakciju „Šarli Ebdo“ u Parizu isceniran. Član predsedništva Udruženja ruskih oficira i veteran specijalne jedinice „Alfa“ Igor Ševčuk u intervjuu za televiziju „Life News“ izjavio je da je snimak ubistva policajca u Parizu namešten.

– U celoj priči postoji mnogo nedoslednosti. Nameću se pitanja da li napada u opšte bilo, odnosno da li je to delo specijalnih službi. Postoji snimak na kome maskirani čovek navodno ubija policajca ali taj snimak ne deluje realno. Nema barutnih gasova iz pušaka terorista – kaže Ševčuk.

Bivši „Alfa“ izražava čiđenje i za to što je predsednik Francuske Fransoa Oland obišao navodno mesto zločina odmah nakon pucnjave.

– Teroristi se nalaze u bekstvu, tek je izvršen masakr, u gradu je vanredno stanje, a oni dovode predsednika u tu redakciju. Ni jedan ozbiljna bezbedonosna služba ne bi dozvolila tako nešto jer bi to bilo direktno ugrožavanje života predsednika – kaže Ševčuk.

Ruski analitičar Andrej Maksimov tvrdi da iza incidenta u Praizu ne stoje teroristi. On je rekao da dešavanja u Parizu zadovoljavaju interese SAD, a da je  verovatno sve iplanirano od strane američkih obaveštajnih agencija.

Zanimljivo je da su se i na internetu pojavile razne teorije zavere i analize oko samog napada. Teorije idu od toga da je napad izrežiran da bi se zaštitili karikaturisti jer im je pretila stvarna opasnost, pa do toga da iza svega stoji CIA i njena kampanja protiv terorista iz Islamske države. Brojne su i analize koje opovrgavaju autentičnost video snimaka.

Evo jedne od njih:

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    Meni bilo sumnjivo kad je jedan novinar izvestio da je teroristi ispala lična karta i da su na osnovu toga zaključili ko je ubica. Sledeća sumnjiva stvar je da su novinari uporedili ovaj slučaj sa 11 septembrom a znamo da je 11 septembar namešten od strane amerikanaca. Liceneri evro nacistički su momentalno pustili svoje novinare sa lanca.

  2. stefan says:

    Cuo sam da je ubijeni policajac ustao,ocistio prasinu sa sebe i otisao na pivo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *