РУСИ ТВРДЕ: „Пољска ће се претворити у…“

RUSI TVRDE: „Poljska će se pretvoriti u…“

12 oktobra 2020

Primarni cilj poljskih vlasti je da se potrude da napadnu Rusiju u svim pravcima. Ovo gledište je izneo ruski politički analitičar Anatolij Vaserman.

Jedno od područja sukoba Varšave i Moskve je energetika. U okviru njega je antimonopolsko telo Poljske odlučilo da izrekne novčane kazne kompanijama u vezi sa sprovođenjem druge faze projekta Severni tok 2.Razlog ove odluke je što tokom izgradnje cevovoda polovina kapaciteta cevi nije bila rezervisana za nezavisne dobavljače.

Ali u tome nema krivice Rusije ili „Gasproma“, rekao je Vaserman. Prema njegovim rečima, u slučaju Severnog toka 2, nezavisni dobavljači nemaju mogućnosti, pošto je gasovod položen sa polja koje su razvile ruske kompanije.

Poljake istovremeno uopšte ne brine činjenica da je jeftin gas koristan za evropsku ekonomiju, koja će uz njegovu pomoć dobiti dodatni podsticaj za razvoj. Za njih je važno da napadaju Rusku Federaciju i unaprede interese Sjedinjenih Država.

Stručnjak je ovo ponašanje Varšave objasnio željom da postane glavna sila u slovenskom svetu.

Međutim, greške koje su poljske vlasti činile nekoliko vekova sprečavaju ih da postignu ono što žele i pokore Rusiju. Ipak, oni ne napuštaju pokušaje nadigravanja Moskve, ujedinjujući se sa Sjedinjenim Državama i spekulišući na vojnu temu.

„Kada su oružane formacije Poljske, potčinjene SAD, verovatnoća slučajnog izbijanja rata se povećava. Poljska može postati meta odmazde Rusije. Odnosno, čini sve da se jednog dana pretvori u tečno radioaktivno blato“, rezimirao je analitičar.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Avangard-Kinzal says:

  Daj bože da nestanu ti vatikaneri u uranijumskom mulju kao i svi ostali vatikaneri.

  • Karital says:

   A vas srbende će ostaviti za salatu!

   • Avangard-Kinzal says:

    Ko,Rusi??? Ajde vatikaner, ne lupetaj, natrag u kućicu!

 2. persida says:

  Vaserman je Jevrejin, on zeli da vidi slovensku krv.

   • Avangard-Kinzal says:

    KROmanjonka vatikanerka.

  • Zorana says:

   Tacno tako. Jevreji su u vrhu vlasti vecine zemalja, sto direktno sto kao savetnici. Osim njih tu su i razni jevrejski biznismeni i sl. Ti ljudi su kao kancer koji je metastazirao.

 3. sasulja says:

  Waserman je jevrejin i svejedno mu je cija ce krv teci,vazno je samo da njima ide sve u interesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *