РУСИ ТВРДЕ: Вучићу је остало 6 месеци! ЕВО ШТА ТО РУСИ ЗНАЈУ

RUSI TVRDE: Vučiću je ostalo 6 meseci! EVO ŠTA TO RUSI ZNAJU

16 juna 2018

Zapadne sile predvođene Amerikom već su napisale završni dokument o Kosovu i postavile rok da taj papir bude potpisan početkom sledeće godine. Ovo dramatično upozorenje, čija je suština da je Zapad faktički dao predsedniku Srbije šest meseci da potpiše pravno obavezujući sporazum (kako se najčešće naziva u javnosti), izneo je jedan od najvećih ruskih stručnjaka za Balkan Georgij Engelhart.

On je član Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka, a u Moskvi važi za čoveka bliskog Kremlju i Vladimiru Putinu.ČEPURINOVA PORUKA

Engelhart je rekao da su očigledni sve snažniji pritisci na Beograd.

– Postavljeni su rokovi, odnosno početak sledeće godine. Tekst tog nekakvog završnog dokumenta o punoj normalizaciji odnosa je već formulisan i sve u vezi s pregovorima se svodi na to da Beograd potpiše priznanje nezavisnosti Kosova, a ne da ojača svoju poziciju ili da dođe do rešenja koje bi bilo prihvatljivije za Srbiju – istakao je Engelhart za Sputnjik.

pravo ovo pojačavanje pritisaka na Beograd uslovilo je da ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin pre nekoliko dana pomene da bi njegova zemlja mogla još dublje da se uključi u rešavanje kosovskog problema.

– To je bila jasna poruka upućena s određenim ciljem upravo onima koji su iza kulisa već sastavili sporazum iako dijalog Beograda i Prištine na papiru još traje. Rusija sasvim sigurno neće pasivno posmatrati šta se dešava – objašnjava naš izvor.

NAŠI USLOVI

I lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da je potpuno jasno da se pritisak na Srbiju zaoštrava.

– Iako je podrška Rusije neupitna, mislim da ona, nažalost, nije dovoljna i da moramo da uđemo u savez sa Rusijom da bismo bili sigurni da nas ne može napasti NATO jer bismo onda mogli i sami da odbranimo kosovsko-metohijske Srbe – ističe Šešelj.

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović navodi da se Srbija mora što pre osloboditi omče koju joj oko vrata drži Zapad i sve je više steže, a to je ucena sa članstvom u EU:

– To bismo uradili tako što bismo EU uputili jasan stav da smo zainteresovani da budemo član samo pod istim uslovima pod kojima su to Crna Gora, Makedonija i Albanija. Neka se EU izjasni da li nas želi pod tim uslovima ili ne. To treba uraditi ako želimo da se branimo na principijelan način, u suprotnom ćemo sve više ulaziti u tesnac i imaćemo sve manje vazduha za disanje do krajnjeg ultimatuma.

Analitičar Saša Borojević, čovek sa jakim vezama i dobrim izvorima u Moskvi, tvrdi za naš list da i on zna da Zapad ima pripremljen dokument koji će zahtevati da Srbija potpiše:

– Moja informacija, međutim, jeste da će Srbiji dati rok od najviše godinu i po dana. Poenta je da će po tom dokumentu Srbija izaći iz mat pozicije i imaće opciju da joj pripadne deo Kosova.

KOMENTARI20 komentara

 1. rajko says:

  Ako mi srbi prihvatimo da normalizujemo odnose sa siptarima onda prihvatamo da je situacija na KiM dobra, tj. da sve funkcionise besprekorno. Ponavljam opet - da bi sa nekim normalizovao odnose taj mora da bude normalan. Amerikanci, nemci, englezi i ostali koji podrzavaju separatiste su nasi neprrijatelji i to moramo svima svakoga dana da ponavljamo. Nasuprot tome moramo da trazimo pomoc od prijatelja.

  • Miraš says:

   Ne samo to, nego taj sporazum ima medjunarodni karakter i značaj te će na osnovu njega Kosovo dobiti članstvo i stolicu u UN. To je kao da smo priznali državu Kosovo.

   • Aleksandra says:

    Pa to i jeste priznanje Kosova. Nije šija, nego vrat. Isto kao kad je napravljena administrativna linija sa Kosovom. To je drugi maziv za granicu iliti ígra reči. Na taj njihov fazon samo nasedaju one polupismene budale koje Vučić smatra svojim narodom.

    • Miraš says:

     Jeste taj sporazum o normalizaciji odnosa priznanje Kosova od strane Srbije, ali to prećutkuju i sve rade u uvijenoj formi da se Vlasi ne dosete. Zatim briga za "srećnu" budućnost naše dečice sprovodi se tako da ta deca kad postanu odrasli ljudi i u izmenjenim i daleko povoljnijim medjunarodnim i svetskim uslovima da budu ograničena odlukama koje se upravo sada spremaju. Dečica treba da imaju što teže i gotovo nikakve šanse da uspostave ponovnu kontrolu nad otetim KIM, zato će tkzv. Kosovo sada što brže postati nezavisna država Kosovo sa članstvom u UN. Jednom rečju ovo je velika podvala, tj. velika manipulacija koja računa sa svim slabomislećim srpskim roditeljima od kojih očekuju da usko i ograničeno, plašljivo i strašljivo i strogo po kalupu koji odredjuju globalisti razmišljaju o "budućoj srećici svoje dečice".

     • Sveta says:

      Taj dokumenat i jeste priznanje kosova kao republike.Strasno je to sto vucic i njegova banda znaju za taj dokumenat i pre nego sto je napisan.Na predproslom susretu u americi njemu je jasno stavljeno na znanje da se taj dokumenat pise i da drugo resenje po njima ne postoji.Jasno ima je rwceno da je to samo jedan od postavljenih uslova koji moraju potpisati da ubrzaju ulazak u eu!

 2. Miraš says:

  Ne vidim da sada Rusija uopšte ima prostora da nam značajno pomogne, a posle ovoliko veoma loših poteza koje su napravili razni vladari eufilske Srbije. Vučić je nasledio od DS-a prvobitni Briselski sporazum i onda SNS pravi novi Briselski sporazum koji je još teži u pogledu izdaje. Sistematski je slabio i povlačio državu Srbiju iz Pokrajine Kosova i Metohija, a u tom istom vremenu srpskom narodu na KIM veoma dvolično ostavio je spomenik Knezu Lazaru. Vučić se otprilike ovako već pozdravio sa KIM: Eto Vama spomenik Lazaru Hrebeljanoviću pa se sa njim zabavljajte, a meni ne trebate ni Vi ni Lazar.

  • Miraš says:

   Slušajući ga može se zaključiti da on kao za te ljude brine, ali kada se sumiraju svi praktični potezi onda se vidi da je to skroz suprotno, te da postoji velika nebriga o ljudima i vidi se niz štetnih i protivustavnih poteza za celu državu u pogledu južne srpske pokrajine.

 3. Ognjen says:

  ODLIČNO je poznato da je vuč. Došao na vlast uz pomoć zapada i da se u svojoj politici ne suprotstsvlja zapadu,zadužuje zemlju ko mmf itd. Realno je situacija takva amerika ovde vlada i kraj. Iz ugla amerike region mora da se stabilizuje kako bi počeo ozbiljno da se iskorišava . recimo da bi se pokrenu neki ozbiljan posao u rudarstvu potrebne su ogromne investicije dugoročne. Ako neko bude ovde talaso nastaje haos. S obzirom da su i rusi zainteresovani za region verovatno će doći do haosa. Što znači da se zapadni planovi neće ostvariti. Uticaj rusije će biti jači i vuč. Iako se sprema neće smeti ništa da potpiše.

  • Milan says:

   Komentari prethodnika, su izvrsni,realni i proizilaze iz dobre procene situacije u kojoj se nalazi Srbija (narod) od raspada SFRJ (SRJ), kao strateški cilj zapadne alijanse! Kratak pogled na istoriju unazad: vođenje geostrateške politike prema značajnom položaju Srbije od strane Gordog Albiona (VB) od 1943.godine, i puštanje niz vodu kraljevinu Srbiju, i stvaranje NOB Srbije, poslušne i pokorne, kao danas! Ništa slučajno, ali sve korak po korak! I ova tema i komentari ovo potvrđuju, i svi srbi to znaju, ako hoće da znaju! Zapad je odavno razmestio svoje kolonijalne činovnike, oslanjajući se na domaće "patrote"! Jednostavno. Još davno od katastrofe uništenja američkih indijanaca! Sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu! Tako mora biti!

 4. SiNiša says:

  Kao prvo treba da se shvati i proglasi OKUPACIJA. Okupaciona vlast će onda znati da su džabe krečili raznorazne euRopske papire. A i strani investitori neka se misle šta će jer i njihove kupovine su upitne. Okupacija ne mora nužno a se otklanja ustankom sa oružanom borbom ali ustanka u glavi mora da bude. Pod okupacijom nešto i može da se uradi. Najpre neka Pravoslavna crkva traži svoju imovinu nazad, oduzetu 1945. prethodnom okupacijom od strane Hrvata, Slovenaca i dr. komunista, a njen najveći deo je na delu Srbije pod nazivom Kosovo i Metohija (skoro trećina teritorije). Povraćaj imovine ubrzati i ostalim vlasnicima, pogotovo sa Kosova i Metohije. Onda bi se stekli uslovi da pravi vlasnici upravljaju svojom imovinom a lopovi i tajkuni bi morali malo da beže po "belom svetu". I krenule bi promene u povoljnijem toku po narod i Srbiju. A odgovor svetu po pitanjima Kosova i Metohije, EU, NATO i dr. je Rez. 1244.

 5. Slaviša says:

  Čestitam ljudima na sjajnim komentarima. Kolonijalna Srbija nema druge alternative već upravo treba da se osloni na rusku federaciju. Na ovo nas upućuje sledeće: 1)tradicija 2)patriotska i srpski prijateljska vlast u Rusiji 3)pod zapadom i pod veleizdajnicima i kolaboracionistima preti nam kolaps, izumiranje, raspad. Izbor je dakle jasan, čist k'o sunce!

  • Rule says:

   Saglasan u potpunosti!

  • Saša says:

   Ma ko nas bilo šta pita??? Šta je uopšte bitno šta mi imamo da kažemo...

 6. Nebeska Srbija says:

  Vojni savez sa Rusijom.I da nam daju jednu nuklearku i ostavice nas na miru.

 7. gnom says:

  Nije više upitno da li ćemo Kosovsko-Metohijske Srbe odbraniti, već i ove Srbe ovde, dobro je da su dali rokove, jer nama vreme nikako ne ide na korist, oni se razmnožavaju kao zajčeki, vreme je da potražimo Nebesku Srbiju, ovde nam odavno nije mesto, vala ispod svake je časti za jednog Srba.

 8. Ataman Đoković says:

  Kakav bre Engelhart to je izmišljeno britansko ime, Rusi sebi ne daju takva imena! Ceo tekst je lažan.

  • Jevrem says:

   Ima još čudnijih Ruskih imena,nisu svi u Rusiji Rusi....

 9. Dane Radakovic says:

  a sta vucic ide da pregovara sa njima nepreteljima sto ne pregovara sa PUTINOM koji ga brani i njega i kosovo vucic se igra rata ne cuva svoju glavu pa se zali da ga cekaju sa zoljom po srbiji ubice ko Srbiju izda ubice ga Gospod BOG

 10. Pikt says:

  Katolički zapad je 2 milenijuma pokušavao da pokori Srbe, uništavajući ih, germanizujući, preveravajući, progoneći... Ratovi nisu dali dovoljne rezultate a od Karla Velikog ide druga filozofija(divide et impera). Nakon toga Srbi gube ne od topa i sablje, već od olovke kojima se potpisuju dokumenti kojekakvih Berlinskih kongresa, Rambujea, Informbiroa,Brisela i dr. Zamki za Srbe. Preduslov za takvu strategiju zapad stvara "odgajajući" medju Srbima "ptiće" iz podmetnutih kukavičijih jaja,koji kada stasaju i propevaju, odlično p o t p i s u j u! Šta treba.

 11. Dane Radakovic says:

  kad ce Srbija da osudi titu i negovu crvenu bandu za ubistvo Srba po Srbiji i crnoj gori nad Srbima se vrsi jos teror , u crnoj gori i Srbskoj Republici i u beogradu od titini crveni ustasa srbe u hrvatskoj ubijaju ustase a na kosovo siftari , Srbe niko ne stiti u svetu pa ni kina ni putin ni dujisi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *