РУСИ ТВРДЕ: Вучићу је остало 6 месеци! ЕВО ШТА ТО РУСИ ЗНАЈУ

РУСИ ТВРДЕ: Вучићу је остало 6 месеци! ЕВО ШТА ТО РУСИ ЗНАЈУ

16 јуна 2018

Западне силе предвођене Америком већ су написале завршни документ о Косову и поставиле рок да тај папир буде потписан почетком следеће године. Ово драматично упозорење, чија је суштина да је Запад фактички дао председнику Србије шест месеци да потпише правно обавезујући споразум (како се најчешће назива у јавности), изнео је један од највећих руских стручњака за Балкан Георгиј Енгелхарт.

Он је члан Института за славистику Руске академије наука, а у Москви важи за човека блиског Кремљу и Владимиру Путину.ЧЕПУРИНОВА ПОРУКА

Енгелхарт је рекао да су очигледни све снажнији притисци на Београд.

– Постављени су рокови, односно почетак следеће године. Текст тог некаквог завршног документа о пуној нормализацији односа је већ формулисан и све у вези с преговорима се своди на то да Београд потпише признање независности Косова, а не да ојача своју позицију или да дође до решења које би било прихватљивије за Србију – истакао је Енгелхарт за Спутњик.

право ово појачавање притисака на Београд условило је да руски амбасадор у Србији Александар Чепурин пре неколико дана помене да би његова земља могла још дубље да се укључи у решавање косовског проблема.

– То је била јасна порука упућена с одређеним циљем управо онима који су иза кулиса већ саставили споразум иако дијалог Београда и Приштине на папиру још траје. Русија сасвим сигурно неће пасивно посматрати шта се дешава – објашњава наш извор.

НАШИ УСЛОВИ

И лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ каже да је потпуно јасно да се притисак на Србију заоштрава.

– Иако је подршка Русије неупитна, мислим да она, нажалост, није довољна и да морамо да уђемо у савез са Русијом да бисмо били сигурни да нас не може напасти НАТО јер бисмо онда могли и сами да одбранимо косовско-метохијске Србе – истиче Шешељ.

Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић наводи да се Србија мора што пре ослободити омче коју јој око врата држи Запад и све је више стеже, а то је уцена са чланством у ЕУ:

– То бисмо урадили тако што бисмо ЕУ упутили јасан став да смо заинтересовани да будемо члан само под истим условима под којима су то Црна Гора, Македонија и Албанија. Нека се ЕУ изјасни да ли нас жели под тим условима или не. То треба урадити ако желимо да се бранимо на принципијелан начин, у супротном ћемо све више улазити у теснац и имаћемо све мање ваздуха за дисање до крајњег ултиматума.

Аналитичар Саша Боројевић, човек са јаким везама и добрим изворима у Москви, тврди за наш лист да и он зна да Запад има припремљен документ који ће захтевати да Србија потпише:

– Моја информација, међутим, јесте да ће Србији дати рок од највише годину и по дана. Поента је да ће по том документу Србија изаћи из мат позиције и имаће опцију да јој припадне део Косова.

KOMENTARI20 коментара

 1. rajko says:

  Ako mi srbi prihvatimo da normalizujemo odnose sa siptarima onda prihvatamo da je situacija na KiM dobra, tj. da sve funkcionise besprekorno. Ponavljam opet - da bi sa nekim normalizovao odnose taj mora da bude normalan. Amerikanci, nemci, englezi i ostali koji podrzavaju separatiste su nasi neprrijatelji i to moramo svima svakoga dana da ponavljamo. Nasuprot tome moramo da trazimo pomoc od prijatelja.

  • Miraš says:

   Ne samo to, nego taj sporazum ima medjunarodni karakter i značaj te će na osnovu njega Kosovo dobiti članstvo i stolicu u UN. To je kao da smo priznali državu Kosovo.

   • Aleksandra says:

    Pa to i jeste priznanje Kosova. Nije šija, nego vrat. Isto kao kad je napravljena administrativna linija sa Kosovom. To je drugi maziv za granicu iliti ígra reči. Na taj njihov fazon samo nasedaju one polupismene budale koje Vučić smatra svojim narodom.

    • Miraš says:

     Jeste taj sporazum o normalizaciji odnosa priznanje Kosova od strane Srbije, ali to prećutkuju i sve rade u uvijenoj formi da se Vlasi ne dosete. Zatim briga za "srećnu" budućnost naše dečice sprovodi se tako da ta deca kad postanu odrasli ljudi i u izmenjenim i daleko povoljnijim medjunarodnim i svetskim uslovima da budu ograničena odlukama koje se upravo sada spremaju. Dečica treba da imaju što teže i gotovo nikakve šanse da uspostave ponovnu kontrolu nad otetim KIM, zato će tkzv. Kosovo sada što brže postati nezavisna država Kosovo sa članstvom u UN. Jednom rečju ovo je velika podvala, tj. velika manipulacija koja računa sa svim slabomislećim srpskim roditeljima od kojih očekuju da usko i ograničeno, plašljivo i strašljivo i strogo po kalupu koji odredjuju globalisti razmišljaju o "budućoj srećici svoje dečice".

     • Sveta says:

      Taj dokumenat i jeste priznanje kosova kao republike.Strasno je to sto vucic i njegova banda znaju za taj dokumenat i pre nego sto je napisan.Na predproslom susretu u americi njemu je jasno stavljeno na znanje da se taj dokumenat pise i da drugo resenje po njima ne postoji.Jasno ima je rwceno da je to samo jedan od postavljenih uslova koji moraju potpisati da ubrzaju ulazak u eu!

 2. Miraš says:

  Ne vidim da sada Rusija uopšte ima prostora da nam značajno pomogne, a posle ovoliko veoma loših poteza koje su napravili razni vladari eufilske Srbije. Vučić je nasledio od DS-a prvobitni Briselski sporazum i onda SNS pravi novi Briselski sporazum koji je još teži u pogledu izdaje. Sistematski je slabio i povlačio državu Srbiju iz Pokrajine Kosova i Metohija, a u tom istom vremenu srpskom narodu na KIM veoma dvolično ostavio je spomenik Knezu Lazaru. Vučić se otprilike ovako već pozdravio sa KIM: Eto Vama spomenik Lazaru Hrebeljanoviću pa se sa njim zabavljajte, a meni ne trebate ni Vi ni Lazar.

  • Miraš says:

   Slušajući ga može se zaključiti da on kao za te ljude brine, ali kada se sumiraju svi praktični potezi onda se vidi da je to skroz suprotno, te da postoji velika nebriga o ljudima i vidi se niz štetnih i protivustavnih poteza za celu državu u pogledu južne srpske pokrajine.

 3. Ognjen says:

  ОДЛИЧНО је познато да је вуч. Дошао на власт уз помоћ запада и да се у својој политици не супротстсвља западу,задужује земљу ко ммф итд. Реално је ситуација таква америка овде влада и крај. Из угла америке регион мора да се стабилизује како би почео озбиљно да се искоришава . рецимо да би се покрену неки озбиљан посао у рударству потребне су огромне инвестиције дугорочне. Ако неко буде овде таласо настаје хаос. С обзиром да су и руси заинтересовани за регион вероватно ће доћи до хаоса. Што значи да се западни планови неће остварити. Утицај русије ће бити јачи и вуч. Иако се спрема неће смети ништа да потпише.

  • Milan says:

   Komentari prethodnika, su izvrsni,realni i proizilaze iz dobre procene situacije u kojoj se nalazi Srbija (narod) od raspada SFRJ (SRJ), kao strateški cilj zapadne alijanse! Kratak pogled na istoriju unazad: vođenje geostrateške politike prema značajnom položaju Srbije od strane Gordog Albiona (VB) od 1943.godine, i puštanje niz vodu kraljevinu Srbiju, i stvaranje NOB Srbije, poslušne i pokorne, kao danas! Ništa slučajno, ali sve korak po korak! I ova tema i komentari ovo potvrđuju, i svi srbi to znaju, ako hoće da znaju! Zapad je odavno razmestio svoje kolonijalne činovnike, oslanjajući se na domaće "patrote"! Jednostavno. Još davno od katastrofe uništenja američkih indijanaca! Sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu! Tako mora biti!

 4. SiNiša says:

  Као прво треба да се схвати и прогласи ОКУПАЦИЈА. Окупациона власт ће онда знати да су џабе кречили разноразне еуРопске папире. А и страни инвеститори нека се мисле шта ће јер и њихове куповине су упитне. Окупација не мора нужно а се отклања устанком са оружаном борбом али устанка у глави мора да буде. Под окупацијом нешто и може да се уради. Најпре нека Православна црква тражи своју имовину назад, одузету 1945. претходном окупацијом од стране Хрвата, Словенаца и др. комуниста, а њен највећи део је на делу Србије под називом Косово и Метохија (скоро трећина територије). Повраћај имовине убрзати и осталим власницима, поготово са Косова и Метохије. Онда би се стекли услови да прави власници управљају својом имовином а лопови и тајкуни би морали мало да беже по "белом свету". И кренуле би промене у повољнијем току по народ и Србију. А одговор свету по питањима Косова и Метохије, ЕУ, НАТО и др. је Рез. 1244.

 5. Славиша says:

  Честитам људима на сјајним коментарима. Колонијална Србија нема друге алтернативе већ управо треба да се ослони на руску федерацију. На ово нас упућује следеће: 1)традиција 2)патриотска и српски пријатељска власт у Русији 3)под западом и под велеиздајницима и колаборационистима прети нам колапс, изумирање, распад. Избор је дакле јасан, чист к'о сунце!

  • Саша says:

   Ма ко нас било шта пита??? Шта је уопште битно шта ми имамо да кажемо...

 6. Nebeska Srbija says:

  Vojni savez sa Rusijom.I da nam daju jednu nuklearku i ostavice nas na miru.

 7. gnom says:

  Nije više upitno da li ćemo Kosovsko-Metohijske Srbe odbraniti, već i ove Srbe ovde, dobro je da su dali rokove, jer nama vreme nikako ne ide na korist, oni se razmnožavaju kao zajčeki, vreme je da potražimo Nebesku Srbiju, ovde nam odavno nije mesto, vala ispod svake je časti za jednog Srba.

 8. Атаман Ђоковић says:

  Какав бре Енгелхарт то је измишљено британско име, Руси себи не дају таква имена! Цео текст је лажан.

  • Јеврем says:

   Ima još čudnijih Ruskih imena,nisu svi u Rusiji Rusi....

 9. Dane Radakovic says:

  a sta vucic ide da pregovara sa njima nepreteljima sto ne pregovara sa PUTINOM koji ga brani i njega i kosovo vucic se igra rata ne cuva svoju glavu pa se zali da ga cekaju sa zoljom po srbiji ubice ko Srbiju izda ubice ga Gospod BOG

 10. Pikt says:

  Katolički zapad je 2 milenijuma pokušavao da pokori Srbe, uništavajući ih, germanizujući, preveravajući, progoneći... Ratovi nisu dali dovoljne rezultate a od Karla Velikog ide druga filozofija(divide et impera). Nakon toga Srbi gube ne od topa i sablje, već od olovke kojima se potpisuju dokumenti kojekakvih Berlinskih kongresa, Rambujea, Informbiroa,Brisela i dr. Zamki za Srbe. Preduslov za takvu strategiju zapad stvara "odgajajući" medju Srbima "ptiće" iz podmetnutih kukavičijih jaja,koji kada stasaju i propevaju, odlično p o t p i s u j u! Šta treba.

 11. Dane Radakovic says:

  kad ce Srbija da osudi titu i negovu crvenu bandu za ubistvo Srba po Srbiji i crnoj gori nad Srbima se vrsi jos teror , u crnoj gori i Srbskoj Republici i u beogradu od titini crveni ustasa srbe u hrvatskoj ubijaju ustase a na kosovo siftari , Srbe niko ne stiti u svetu pa ni kina ni putin ni dujisi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u