Руси у центру Њујорка, незаустављиво се крећу ка Торецку – МОГУЋЕ УРУШАВАЊЕ ТОГ ДЕЛА ФРОНТА

Rusi u centru Njujorka, nezaustavljivo se kreću ka Torecku – MOGUĆE URUŠAVANJE TOG DELA FRONTA

5 jula 2024

UKRAJINSKI Njujork samo što nije prešao po kontrolu ruske vojske.

Isto se, samo koji dan kasnije, može dogoditi i znatno većem Torecku (Đeržinsku) i aglomeraciji više gradića koji ga okružuju.I u Kijevu priznaju da im se torecki front može urušiti, iako njegov glavnokomandujući, Aleksandar Sirski, nastoji da „ugasi požar“ prebacujući „pod Toreck“ brigade sa drugih frontova. Čak i sa volčansko-lipeckog.

Za Ukrajince je najdramatičnije u Njujorku (Novgorodu).

Ruska vojska je zauzela dominantni vis na istočnoj periferiji Njujorka, što je njenim jurišnim grupama omogućilo da prodru do samo centra. Potom i da izbiju na jugozapadnu periferiju.

Paralelno, Rusi su isterali ukrajinske snage iz Jurjevke i krenuli na ostala predgrađa Torecka. Tu su zauzeli Petrovsku goru, od koje im se otvorio put ka centru Torecka.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priznao je da je situacija na toreckom frontu „napeta i teška“.

Kijevski ratni izveštači i analitičari navode da se „panika i očaj uvlače u jedinice koje brane Njujork i drže Torecki front“. A da se sve pogoršalo nakon što je jedna ukrajinska četa samovoljno napustila „rovove Njujorka“, uz poruku vojnom vrhu da neće da gine „samo sa automatima u rukama“.

Od brigade poslate u pomoć Njujorku – kako je posvedočio jedan ukrajinski vojnik – „za manje od dva sata je ostala samo petina“. Odnosno: po 20-ak vojnika u svakoj četi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *