РУСИ У СРБИЈУ допремили С-400 и „ПАНЦИР С“! ЕВО СНИМАКА

RUSI U SRBIJU dopremili S-400 i „PANCIR S“! EVO SNIMAKA

24 oktobra 2019

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“ održava se na teritoriji Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ruska vojska donela je sa sobom raketni sistem S-400 i bateriju „Pancir S“ koji su na vojni aerodrom u Batajnici sleteli noćas u 00:30 sati. Reč je raketnom sistemu koji će ostati Vojsci Srbije kao što je to ruski predsednik Vladimir Putin obećao tokom svog boravka u Beogradu početkom godine.Vežba će biti realizovana u petak u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade“, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Vežbi će prisustvovati kompletan državni vrh Srbije kao i predsednik Aleksandar Vučić.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je divizion S-400 i baterija „Pancir S“ prebačen u Srbiju, gde će prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i upotreba snaga vojske u odbrani od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković.

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

R

(Tanjug)

KOMENTARI13 komentara

 1. Slobodanka says:

  Drugi mediji pišu da S-400 i Pancir-S se vraćaju kući u Rusiju nakon završetka ovih vežbi. Tek poneki pišu da Pancir-S ostaje u Srbiji. Povodom> "Reč je raketnom sistemu koji će ostati Vojsci Srbije kao što je to ruski predsednik Vladimir Putin obećao tokom svog boravka u Beogradu početkom godine." - Koliko se sećam Vladimir Putin je tada javno pomenuo samo Pancir-S.

 2. Kulak says:

  Mogu nam ustaše soli na rep.

  • Željko says:

   Susjedi svaka čast na pametnim stvarima, prije svega što ste sa svim "velikim" dobri, Kinezi vam grade, Rusi vas možda brane, njemački "Brose" dolazi vam u Pančevo, pametno radite, a ovo sa S-400 vam je odličan zgoditak za HDZ Hrvatske jer će nam vladati još trideset godina plašeći nas vama!

   • Gardista says:

    Svaka cast na tumacenju, zato pamet u glavu.

   • Zoran says:

    A zašto se bojite odbrambenih sistema ?

 3. Jura iz Samobora says:

  Kakva zvečka, Srbi se ponadali, ali niš! Pučanstvo je bilo na sedmom nebu

  • opet ja says:

   Ma što se ložite, ovo je pre svega strateški jak manevar za Rusiju. Na ovaj način kontrolišu pola jugoistočne Evrope: C. Gora, Hrvatska, BiH, Mađarska, Rumunija, Bugarska, pa i po malo Makedonije. A sa ovim štitom možemo komotno da se ušetamo na Kosovo, a možda i u Albaniju. Ali ne verujem da će Vučko to da iskoristi.

  • Gardista says:

   Jurice, opussti se. Steti lepoti. Idi kod svog makroa da ti da pimpeka.

  • Republika Srpska says:

   Kako je u nemačkoj posle kopanja po kontejnerima u hrvackoj KROmanjonac?

 4. Cetnik says:

  Ostace tu dok Vucic ponovo ne dobije izbore p posle stara prica o evropskom putu. Nasankace taj i narod i Ruse.

 5. Djoka Brica says:

  Srbija je i dalje okupirana zemlja sa majornetima poput izdajnicke vlast AV i SNS. Ova vezba je samo vezba u realnost nema Srbija vojnu moc jel je okruzena sa natovcima. A u slucaju vojne pretnje, Rusi nece nam sigurno pomoci. Jedina inicijativa je doneti Trampu velike svote para i kupiti politicku pravdu.

 6. Kosovac says:

  Ništa ako se persida i Žene U Crnom nisu bacale pod točkove. Mislim u nekom od svojih čuvenih realitija.

  • Cp6a says:

   Od šoka se ne mož pomere, a ti pričaš o nekom bacakanju. Aj' bre brate, pretera ga. Umesto da se zabrineš za njihovo zdravlje, ti se tu nešto ironišeš. Eh!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *