РУСИ У УН ОТКРИЛИ ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Ево шта су Америка и Велика Британија урадиле Венецуели

RUSI U UN OTKRILI VELIKU TAJNU: Evo šta su Amerika i Velika Britanija uradile Venecueli

27 februara 2019

Amerika i Velika Britanija su opljačkale Venecuelu za 30 milijardi dolara, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti o Venecueli.

„Umesto licemernog pokušaja da se isporuči pomoć Venecueli od 20 milijardi dolara, treba hitno ukinuti blokadu računa venecuelanskih preduzeća u američkim bankama od 11 milijardi dolara, koje je Vlada izdvojila za kupovinu lekova, hrane i sredstava prve pomoći“, izjavio ruski diplomata.On je dodao da je zamrznuta i imovina venecuelanske korporacije „PSVSA“ od 7 milijardi dolara i zlatne rezerve u Velikoj Britaniji od 1,2 milijarde dolara.

„Vašington i London su samo u poslednje vreme opljačkali venecuelanski narod za 30 milijardi dolara naftne i bankarske imovine. Hajde da nazovemo stvari svojim imenom: pred našim očima se očigledno pljačka suverena država, pokušavaju da je osiromaše, kako bi se u okviru koncepcije humanitarne intervencije, koja nije priznata međunarodnim pravom, smenio neugodan režim“, dodao je Nebenzja.

„Želeo bih da zahvalim kolegama iz agencija UN i njihovim partnerima iz velikih humanitarnih organizacija, koji su odbili da podrže ovu političku provokaciju. Zahtevamo da se hitno prekine kršenje Rezolucije Generalne skupštine UN i da se poštuju granice, suverenitet i nacionalno jedinstvo naroda Venecuele, u skladu sa poveljom UN“, naglasio je diplomata.

Jedini cilj Vašingtona u Venecueli jeste smena režima, uključujući i vojnim putem, rekao je Nebenzja.

„Rusija ne voli kada se neko meša u poslove drugih država“, naglasio je on.

On je dodao da je Rusija spremna da pruži pomoć u traganju za uzajamnim razumevanjem između političkih snaga u Venecueli.

Rusija će podneti nacrt rezolucije o Venecueli u SB UN, u kojoj će se pozivati na diplomatsko rešavanje krize.

(Sputnjik)

KOMENTARI19 komentara

 1. Zoran says:

  Nije trebalo da cuvaju svoje pare kod svojih neprijatelja koje su isterali iz Venecuele.

  • Zoran says:

   Isto su uradili Gadafiju. I Venecuela nista niej naucila iz toga.

   • opet ja says:

    A šta mislite gde Srbija drži devizne reserve?

   • Milan says:

    Ako iz bilo kojih razloga ukupna devizna plaćanja u su veća od ukupne devizne naplate to se reguliše kreditima. ... Postoji čitav mehanizam obezbeđivanja sigurnosti deviznog platnog prometa. Ali ipak između banaka postoji određeni vid poverenja jer rel je o bezgotovinskom platnom prometu; naš tj. kako se kaže nostro račun kod neke inostrane tj. korespodentne banke, tamo u inostranstvu gleda se kao loro (njihov) račun. Dakle reč je o našim sredstvima u inostranstvu a ne kod kuće tj. u svojoj zemlji, iz toga jasno je da za sistem bezgotovinsog deviznog platnog promet u temeljima se računa na poverenje i na strogo pridržavanje određenih pravila. Država SAD ovako primenjenim sankcijama vrši piratstvo nad korespodentnim računima banaka, čak veće nego što ju je bilo koji pirat ikad izvršio na moru. Takvom elegantnom pljačkom ne samo da pravi ozbiljnu štetu Venecueli nego ljulja iz temelja celokupan sistem deviznog platnog prometa zato što daje katastrofalan primer piratstva. Pošto mogu da kontrolišu sve račune ne samo one koji su otvoreni u SAD nego u celom svetu, da bi se zaštitili od takvog razbojništva mora se otvoriti još jedan sistem međunarodnih plaćanja pored postojećeg SVIFT sistema a koji bi bio izvan domašaja američkih pipaka. Međutim svi koji imaju privrednu saradnju sa SAD morali bi da ostanu u starom sistemu. Da bi se zaštitili onda to znači da morali bi da beže i od privredne saradnje sa firmama iz SAD. Ovo što sada radi SAD vratiće se kadtad Americi kao bumerang, a nažalost neće biti pogođen Tramp, Pompeo, Pens i ostale nego obično stanovništvo. Trampov program "Amerika na prvom mestu" ako ovako nastavi, završiće se u očima sveta kao "Amerika najluđe i najsebičnije čudovište iz močvare, bežimo od tog čudovišta."

  • Milan says:

   Nije reč o "čuvanju novca" u SAD. Novac od izvoza nafte služio je za plaćanje uvoza iz SAD. Ne može se izvršiti plaćanje vrednosti robe koju je Venecuela dosad uvozila iz SAD, a sa sa praznih računa kod banaka. ... Npr. naš uvoz iz Nemačke plaća se sa računa naših banaka otvorenih kod nemačkih banaka. Naši izvoznici pune te naše bankarske račune u inostranstvu, a naši uvoznici ih prazne. Pritom nema nikakvog dogovora između domaćih izvoznika i uvoznika, nego takav sistem funkcioniše dok ima novaca. Nemci kad plaćaju uvoz iz Srbije oni plaćaju na račun banke, a dalje u opisu naloga stoji kojoj srpskoj firmi plaća, a Srbi kad plaćaju on skidaju sredstva sa tog računa banke i u opisu stoji koja je to firma ili ustanova.

 2. Velika Metla says:

  Kao da je Venecuela prva koju su opljačkali naci-amerikenjci i pirgavo zlo zvano englezi! I nije više uopšte pitanje ŠTA su pomenute naci-države uradile,nego je pitanje za mEleon dokle će da ih trpi ostatak sveta?

 3. Milan says:

  "Umesto licemernog pokušaja da se isporuči pomoć Venecueli od 20 milijardi dolara" - NE VERUJEM DA "POMOĆ" VREDI BAŠ TOLIKO - 20 MILIJARDI DOLARA, JEDINO AKO SE NAMERNO PREUVELIČAVA. OVO JE ILI GREŠKA ILI OD RANIJE NAMERNO PLASIRANA AMERIČKA LAŽ. Zatim Nebenzja dalje kaže "treba hitno ukinuti blokadu računa venecuelanskih preduzeća u američkim bankama od 11 milijardi dolara, koje je Vlada izdvojila za kupovinu lekova, hrane i sredstava prve pomoći“.

  • test01 says:

   greska - 20 miliona (i tu racunaju prevoz, vreme, placanje raznoraznih organizacija itd, vrednost pomoci nikakva - a iza svega u stvari stoji infiltriranje Venecuele sa spijunima koji su uvertira u izazivanju haosa, vec vidjeno na primeru Yu).

   • Luka says:

    Pomoc je 200 miliona , ali to je preuvelicano.

 4. Milan says:

  GREŠKA je u prenosu i prevodu vesti. Poznati ruski medij RIA NOVOSTI u tekstu "Nebenzя nazval edinstvennuю celь SŠA v Venesuэle" prenosi da je Vasilij Nebenzja tom prilikom pomenuo 20 MILIONA dolara na ime navodne pomoći. U originalu: Diplomat prizval SŠA "vmesto licemernoй popыtki vvezti pomoщь na 20 millionov dollarov" nemedlenno razblokirovatь sčeta venesuэlьskih predpriяtiй na 11 milliardov, kotorыe prednaznačenы dlя pokupki lekarstv, produktov i tovarov pervoй neobhodimosti. Prevod: Diplomata je pozvao SAD "umesto licemernog pokušaja puštanja pomoći od 20 MILIONA dolara" odmah razblokirati račune venecuelanskih preduzeća na 11 milijardi dolara koje su namenjene za kupovinu lekova, hrane i osnovnih potreba.

 5. samostalan says:

  Komunisto, poput Madura, vole da drze pare u Americi, a posle kukaju. Koji kreten Maduro, verovatno i on radi za Ciju.

  • test01 says:

   molim vas bez lupetanja, pa makar to bio i pro-zapadni bot! Te pare su zlatne rezerve Venezuele koje postoje jos od vajkada a ostatak su naplate od izvoza nafte i gasa koje zapad blokira i kao pomazu njihovog marionetu. Tipicna PLJACKA jedne bogate drzave!!!

  • padre says:

   Za razliku od nekomunista, je li tako?

   • padre says:

    Maduro se nije dklarisao kao komunista, čak i Ameri to znaju, pa ga zovu scialistom!Mada je tebi to verovatno isto!

    • samostalan says:

     Dodje mu na isto, idol mu je zlocinac Fidel Kastro, pa ti vidi da li mu dodje na isto.

 6. Miloš says:

  I Gadafi je donio dosta novca na čuvanje u Beograd za vreme Tita, gde je taj novac, niko ne priča o njemu.

  • samostalan says:

   Pojela maca, jevrejske bankari na kraju uvek uzmu novac, a na gluperdama je da se uvek pitaju kako je to moguce.

 7. LEDY GAGA says:

  KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU MADURA I GVAIDA ( JEL SE TAKO BEŠE ZOVE ONI BEĆAR ŠTO SE SAMOPROGLASIO?)? RAZLIKOVANJE JE ISTO RAZLIKOVANJU KURTE OD MURTE. A MENI SE POSEBNO POVRAĆA OD POTPUNO IMBECILNOG SRPSKPG VEROVANJA DA U VENECUELI VLADA NEKI SOCIJALIZAM USLED KOJEG MESTICI, MULATI, ZAMBOSI I POSEBICE INDIOSI PO CEO DAN RADOSNO IGRAJU BRAZILMENINETREBABRAZILMENITREBAĆAĆAĆASAMOTI I SAMO JA I JEDU MANGO I PAPAJU. NITI TU IMA SOCIJALNE PRAVDE, NITI MADURO KAO NI GVAIDO MISLE NA OBIČAN SVET,I U PITANJU JE KLASIČNA JUŽNOAMERIČKA DIKTATURA KOJA SVOJ NAROD TRETIRA KAO SVU OSTALU KRUPNU I SITNU STOKU. Zato će se Ameri jednostavno ušetati u ovu zemlju, jer je gore navedenoj raji sasvim sve jedno ko je jaše samo ako im daje leba i bar privid boljeg života. Boli prosečnog Venecuelanca uvo i za Madura koji se širi u vili od 20.000.000 dolara i za Gvaida koji kanda kontroliše prozvodnju opijata i sličnog povrća.

  • Miodrag tomić Stublindski says:

   Gvaido je narko bos, Glavni snabdevač američkih marinaca kokainom i hašišom. Kako živi narod u Venecueli boli fašističku Ameriku ona stvar. Ameri su krenuli u pljačku najbolje nafte na svetu. Kad su ubili Sadama izvezli su ukrali 30 miliona barela. iz libije skoro toliko Tnkovi ukradene nafte se nalaze u Izraelu.Maqduro je legalni i legitimni predsednik Venecuele . Gvaido pokušava da izvede srpski "PETI OKTOBAR" Srđa Popović mu je glavni savetnik kako se nasilnim putem, revolucijom, diverzijama, atentatom dolazi na vlast Na sreću tu je RUSKI I KINESKI VETO Ameri NON PAsaran!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *