РУСИ У УН ОТКРИЛИ ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Ево шта су Америка и Велика Британија урадиле Венецуели

РУСИ У УН ОТКРИЛИ ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Ево шта су Америка и Велика Британија урадиле Венецуели

27 фебруара 2019

Америка и Велика Британија су опљачкале Венецуелу за 30 милијарди долара, изјавио је стални представник Русије у УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности о Венецуели.

„Уместо лицемерног покушаја да се испоручи помоћ Венецуели од 20 милијарди долара, треба хитно укинути блокаду рачуна венецуеланских предузећа у америчким банкама од 11 милијарди долара, које је Влада издвојила за куповину лекова, хране и средстава прве помоћи“, изјавио руски дипломата.Он је додао да је замрзнута и имовина венецуеланске корпорације „ПСВСА“ од 7 милијарди долара и златне резерве у Великој Британији од 1,2 милијарде долара.

„Вашингтон и Лондон су само у последње време опљачкали венецуелански народ за 30 милијарди долара нафтне и банкарске имовине. Хајде да назовемо ствари својим именом: пред нашим очима се очигледно пљачка суверена држава, покушавају да је осиромаше, како би се у оквиру концепције хуманитарне интервенције, која није призната међународним правом, сменио неугодан режим“, додао је Небензја.

„Желео бих да захвалим колегама из агенција УН и њиховим партнерима из великих хуманитарних организација, који су одбили да подрже ову политичку провокацију. Захтевамо да се хитно прекине кршење Резолуције Генералне скупштине УН и да се поштују границе, суверенитет и национално јединство народа Венецуеле, у складу са повељом УН“, нагласио је дипломата.

Једини циљ Вашингтона у Венецуели јесте смена режима, укључујући и војним путем, рекао је Небензја.

„Русија не воли када се неко меша у послове других држава“, нагласио је он.

Он је додао да је Русија спремна да пружи помоћ у трагању за узајамним разумевањем између политичких снага у Венецуели.

Русија ће поднети нацрт резолуције о Венецуели у СБ УН, у којој ће се позивати на дипломатско решавање кризе.

(Спутњик)

KOMENTARI19 коментара

 1. Zoran says:

  Nije trebalo da cuvaju svoje pare kod svojih neprijatelja koje su isterali iz Venecuele.

  • Zoran says:

   Isto su uradili Gadafiju. I Venecuela nista niej naucila iz toga.

   • opet ja says:

    A šta mislite gde Srbija drži devizne reserve?

   • Milan says:

    Ако из било којих разлога укупна девизна плаћања у су већа од укупне девизне наплате то се регулише кредитима. ... Постоји читав механизам обезбеђивања сигурности девизног платног промета. Али ипак између банака постоји одређени вид поверења јер рел је о безготовинском платном промету; наш тј. како се каже ностро рачун код неке иностране тј. коресподентне банке, тамо у иностранству гледа се као лоро (њихов) рачун. Дакле реч је о нашим средствима у иностранству а не код куће тј. у својој земљи, из тога јасно је да за систем безготовинсог девизног платног промет у темељима се рачуна на поверење и на строго придржавање одређених правила. Држава САД овако примењеним санкцијама врши пиратство над коресподентним рачунима банака, чак веће него што ју је било који пират икад извршио на мору. Таквом елегантном пљачком не само да прави озбиљну штету Венецуели него љуља из темеља целокупан систем девизног платног промета зато што даје катастрофалан пример пиратства. Пошто могу да контролишу све рачуне не само оне који су отворени у САД него у целом свету, да би се заштитили од таквог разбојништва мора се отворити још један систем међународних плаћања поред постојећег СВИФТ система а који би био изван домашаја америчких пипака. Међутим сви који имају привредну сарадњу са САД морали би да остану у старом систему. Да би се заштитили онда то значи да морали би да беже и од привредне сарадње са фирмама из САД. Ово што сада ради САД вратиће се кадтад Америци као бумеранг, а нажалост неће бити погођен Трамп, Помпео, Пенс и остале него обично становништво. Трампов програм "Америка на првом месту" ако овако настави, завршиће се у очима света као "Америка најлуђе и најсебичније чудовиште из мочваре, бежимо од тог чудовишта."

  • Milan says:

   Није реч о "чувању новца" у САД. Новац од извоза нафте служио је за плаћање увоза из САД. Не може се извршити плаћање вредности робе коју је Венецуела досад увозила из САД, а са са празних рачуна код банака. ... Нпр. наш увоз из Немачке плаћа се са рачуна наших банака отворених код немачких банака. Наши извозници пуне те наше банкарске рачуне у иностранству, а наши увозници их празне. Притом нема никаквог договора између домаћих извозника и увозника, него такав систем функционише док има новаца. Немци кад плаћају увоз из Србије они плаћају на рачун банке, а даље у опису налога стоји којој српској фирми плаћа, а Срби кад плаћају он скидају средства са тог рачуна банке и у опису стоји која је то фирма или установа.

 2. Velika Metla says:

  Као да је Венецуела прва коју су опљачкали наци-америкењци и пиргаво зло звано енглези! И није више уопште питање ШТА су поменуте наци-државе урадиле,него је питање за мЕлеон докле ће да их трпи остатак света?

 3. Milan says:

  "Umesto licemernog pokušaja da se isporuči pomoć Venecueli od 20 milijardi dolara" - NE VERUJEM DA "POMOĆ" VREDI BAŠ TOLIKO - 20 MILIJARDI DOLARA, JEDINO AKO SE NAMERNO PREUVELIČAVA. OVO JE ILI GREŠKA ILI OD RANIJE NAMERNO PLASIRANA AMERIČKA LAŽ. Zatim Nebenzja dalje kaže "treba hitno ukinuti blokadu računa venecuelanskih preduzeća u američkim bankama od 11 milijardi dolara, koje je Vlada izdvojila za kupovinu lekova, hrane i sredstava prve pomoći“.

  • test01 says:

   greska - 20 miliona (i tu racunaju prevoz, vreme, placanje raznoraznih organizacija itd, vrednost pomoci nikakva - a iza svega u stvari stoji infiltriranje Venecuele sa spijunima koji su uvertira u izazivanju haosa, vec vidjeno na primeru Yu).

   • Luka says:

    Pomoc je 200 miliona , ali to je preuvelicano.

 4. Milan says:

  ГРЕШКА је у преносу и преводу вести. Познати руски медиј РИА НОВОСТИ у тексту "Небензя назвал единственную цель США в Венесуэле" преноси да је Василиј Небензја том приликом поменуо 20 МИЛИОНА долара на име наводне помоћи. У оригиналу: Дипломат призвал США "вместо лицемерной попытки ввезти помощь на 20 миллионов долларов" немедленно разблокировать счета венесуэльских предприятий на 11 миллиардов, которые предназначены для покупки лекарств, продуктов и товаров первой необходимости. Превод: Дипломата је позвао САД "уместо лицемерног покушаја пуштања помоћи од 20 МИЛИОНА долара" одмах разблокирати рачуне венецуеланских предузећа на 11 милијарди долара које су намењене за куповину лекова, хране и основних потреба.

 5. samostalan says:

  Komunisto, poput Madura, vole da drze pare u Americi, a posle kukaju. Koji kreten Maduro, verovatno i on radi za Ciju.

  • test01 says:

   molim vas bez lupetanja, pa makar to bio i pro-zapadni bot! Te pare su zlatne rezerve Venezuele koje postoje jos od vajkada a ostatak su naplate od izvoza nafte i gasa koje zapad blokira i kao pomazu njihovog marionetu. Tipicna PLJACKA jedne bogate drzave!!!

  • padre says:

   Za razliku od nekomunista, je li tako?

   • padre says:

    Maduro se nije dklarisao kao komunista, čak i Ameri to znaju, pa ga zovu scialistom!Mada je tebi to verovatno isto!

    • samostalan says:

     Dodje mu na isto, idol mu je zlocinac Fidel Kastro, pa ti vidi da li mu dodje na isto.

 6. Милош says:

  И Гадафи је донио доста новца на чување у Београд за време Тита, где је тај новац, нико не прича о њему.

  • samostalan says:

   Pojela maca, jevrejske bankari na kraju uvek uzmu novac, a na gluperdama je da se uvek pitaju kako je to moguce.

 7. LEDY GAGA says:

  КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ МАДУРА И ГВАИДА ( ЈЕЛ СЕ ТАКО БЕШЕ ЗОВЕ ОНИ БЕЋАР ШТО СЕ САМОПРОГЛАСИО?)? РАЗЛИКОВАЊЕ ЈЕ ИСТО РАЗЛИКОВАЊУ КУРТЕ ОД МУРТЕ. А МЕНИ СЕ ПОСЕБНО ПОВРАЋА ОД ПОТПУНО ИМБЕЦИЛНОГ СРПСКПГ ВЕРОВАЊА ДА У ВЕНЕЦУЕЛИ ВЛАДА НЕКИ СОЦИЈАЛИЗАМ УСЛЕД КОЈЕГ МЕСТИЦИ, МУЛАТИ, ЗАМБОСИ И ПОСЕБИЦЕ ИНДИОСИ ПО ЦЕО ДАН РАДОСНО ИГРАЈУ БРАЗИЛМЕНИНЕТРЕБАБРАЗИЛМЕНИТРЕБАЋАЋАЋАСАМОТИ И САМО ЈА И ЈЕДУ МАНГО И ПАПАЈУ. НИТИ ТУ ИМА СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ, НИТИ МАДУРО КАО НИ ГВАИДО МИСЛЕ НА ОБИЧАН СВЕТ,И У ПИТАЊУ ЈЕ КЛАСИЧНА ЈУЖНОАМЕРИЧКА ДИКТАТУРА КОЈА СВОЈ НАРОД ТРЕТИРА КАО СВУ ОСТАЛУ КРУПНУ И СИТНУ СТОКУ. Зато ће се Амери једноставно ушетати у ову земљу, јер је горе наведеној раји сасвим све једно ко је јаше само ако им даје леба и бар привид бољег живота. Боли просечног Венецуеланца уво и за Мадура који се шири у вили од 20.000.000 долара и за Гваида који канда контролише прозводњу опијата и сличног поврћа.

  • Miodrag tomić Stublindski says:

   Gvaido je narko bos, Glavni snabdevač američkih marinaca kokainom i hašišom. Kako živi narod u Venecueli boli fašističku Ameriku ona stvar. Ameri su krenuli u pljačku najbolje nafte na svetu. Kad su ubili Sadama izvezli su ukrali 30 miliona barela. iz libije skoro toliko Tnkovi ukradene nafte se nalaze u Izraelu.Maqduro je legalni i legitimni predsednik Venecuele . Gvaido pokušava da izvede srpski "PETI OKTOBAR" Srđa Popović mu je glavni savetnik kako se nasilnim putem, revolucijom, diverzijama, atentatom dolazi na vlast Na sreću tu je RUSKI I KINESKI VETO Ameri NON PAsaran!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u