РУСИ УНИШТИЛИ ИЗУЗЕТНО ВАЖНЕ ЦИЉЕВЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ

RUSI UNIŠTILI IZUZETNO VAŽNE CILJEVE UKRAJINSKE VOJSKE

18 maja 2023

Rusija je izvršila snažne udare na važne ciljeve ukrajinske vojske u blizini Kijeva, tvrdi bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za YouTube kanal Redacted.

„Rusi su pogodili veoma važna ranjiva mesta kod Kijeva, uništivši ih potpuno. Ako ste videli bilo kakve video snimke odande, sigurno ste primetili snažne eksplozije, što ukazuje na to da ruska obaveštajna služba odlično radi. Rusi tačno znaju gde se nalaze sve nove isporuke oružja, mesta koncentracije oklopnih vozila iz Nemačke, SAD, Velike Britanije – i uništavaju ih daleko pre nego što to dođe na bojno polje“, izjavio je Mekgregor.Prema njegovim rečima, gotovo sve rakete su pogodile skladišta municije i mesta gde se nalazi novo oružje sa Zapada, kao što su Storm Shadow i Patriot.

Moskva cilja na uništavanje protivavionske odbrane Kijeva pogađajući protivavionske sisteme, s ciljem da oslabi njihovu sposobnost i otvori nebo za intenzivnije dejstvo avijacije, dodao je pukovnik.

„U tome Rusija ima dosta uspeha“, zaključio je on.

U utorak je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo o masovnom udaru na lokacije ukrajinskih snaga i mesta skladištenja municije, oružja i tehnike koji su stigli iz zapadnih zemalja.

Posebno se ističe da je hiperzvučna raketa „Kinžal“ pogodila američki protivavionski sistem Patriot u Kijevu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ko se igra s Patriot, taj zavrsi kao skot.

  2. Jedan tamo,ne znaš ga ti... says:

    Od ovog retardiranog trandže, Perside i njenih seljačkih komentara ne može se jedna vest na miru pročitati. Kakva pošast. I ona i onaj blenta Rista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *