РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Ко буде нишанио Русију, тај ће први бити уништен!

RUSI UPOZORAVAJU: Ko bude nišanio Rusiju, taj će prvi biti uništen!

15 aprila 2016

russian-paratroopers (1)Amerikanci planiraju najveće do sada nagomilavanje vojske u istočnoj Evropi još od Hladnog rata. Pentagon je objavio planove za postavljanje tenkovske brigade u Evropi u februaru 2017. godine. Zašto to nisu učinili odmah kao odgovor na „rusku agresiju“? Ne, oni žele da okupiraju Evropu.

Ne tako davno, zvaničnici Pentagona su objavili planove za postavljanje 4.000 vojnika, 250 tenkova i brojnih oklopnih vozila u istočnoj Evropi, izveštava ruska “Pravda”

Zamenik sekretara odbrane SAD, Robert Vork, rekao je u intervjuu za Wall Street Journal da mnoge države istočne Evrope dovode u pitanje spremnost vojske SAD da ih zaštiti, naročito u svetlu „ruske agresije“.

Izveštaj Evropske komande američkih oružanih snaga navodi da ukupan broj američkih vojnika u Evropi neće biti veći od tri brigade. Ovaj kontingent će biti podeljen između Poljske, Litvanije, Letonije, Estonije, Rumunije i Bugarske. Američki ljudi i oprema će biti prisutni u svakoj od ovih država, rekao je general Ben Hodžs.

National Interest navodi da će rastuće prisustvo NATO-a na Baltiku ukazati na spremnost NATO-a da zaštiti svoje članove. Međutim, ispostavilo se da tenkovska brigada neće biti postavljena u istočnu Evropu pod okriljem NATO-a. Ovaj potez će biti sproveden u okviru američkog programa pod nazivom Evropska inicijativa osiguravanja koji čeka na odobrenje Kongresa.

Ko je na kraju agresor? Da li Rusija gradi baze blizu SAD kako bi zaštitila Kubu, Meksiko, Venecuelu i ostale države? Da li Rusija treba da se prepusti „miroljubivim“ inicijativama Severnoatlantskog saveza? Da li ruska vojna doktrina pominje preventivni nuklearni napad? Nijedna druga država nije prolila toliko krvi u konfliktima širom sveta kao Amerika.

Amerikanci više vole da bombarduju neku državu da vide šta će se desiti. Oni neće umreti za Evropu. Njihova glavna briga je da ne dođe do saveza između Rusije i Nemačke i učiniće sve da to spreče.

Na kraju krajeva, ako je ruska agresija zaista toliko ozbiljna kao što se predstavlja, zašto se vojno prisustvo ne poveća odmah? Zašto Bugari, Poljaci, Rumuni i ostali moraju da čekaju godinu dana i da se za to vreme tresu od straha? Da li je ruska agresija zapravo imaginarna pretnja? Zašto se šalju tenkovi u Evropu kada bi mogli biti uništeni za samo par minuta u slučaju nuklearnog napada?

Evropa nije samo zavisna od SAD, već je i okupirana od strane SAD i to po principu Rimskog carstva. Rimljani su koristili vojne garnizone kako bi sprečavali lokalno stanovništvo da se pobuni protiv Rima.

Šta ako neka država istočne Evrope odluči da stane na stranu Rusije uprkos Transatlantskom paktu i sankcijama? To bi bio razlog za upotrebu američkih vojnih garnizona. Niko se neće usuditi da kaže i reč jer će američka vojska biti znatno brojnija u odnosu na sve evropske snage zajedno. Zahvaljujući američkoj vojsci, Poljska i Bugarska će imati čast da među prvima poginu u nuklearnom ratu.

Rusiju ne zanima teritorija Evrope i ne namerava da pomera svoju vojsku na granice Evrope bez posebnog razloga. Rusija neće ponoviti ono što se dogodilo 1941. godine. Rusija će preduzeti sve neophodne bezbednosne mere kao odgovor na rastuće vojno prisustvo NATO-a u Evropi, naročito u istočnom delu kontinenta, što je potvrdio i Aleksandar Gruško, ruski ambasador u NATO-u. „Reakcija Moskve će biti adekvatna“, rekao je on.

SAD nikada ne šalju svoju vojsku na mesta gde ima rata već ih premeštaju odatle. Tako smo npr. imali prilike da vidimo kako je NATO povukao svoju vojsku iz Turske.

Amerikancima ne treba novi rat. Oni ne žele da se kače sa Severnom Korejom. Kao što kaže Donald Tramp: „Amerikanci bi trebalo da prestanu da štite svet za džabe. Amerikanci imaju gomilu svojih problema, uključujući visok javni dug, visoku nezaposlenost, ali i ostale probleme koji postaju sve gori. Umesto da rešavaju te probleme, oni troše svoj novac na druge države“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Rusija je 90-tih godina 20-tog vijeka izgubila svoje pozicije na Balkanu zbog neodlučnosti i lošeg upravljanja državom od strane Jelcina i njegove vrhuške. Velikom ustrajnošću i sposobnim vodstvom mogla bi da vrati snagu i svoj utjecaj na Balkanu.

 2. Harry Neron says:

  Jedina istina jeste da rusi ni danas ne znaju od kuda jim tačno dolazi pretnja. Ako bi znali odakle jim dolazi pretnja nebi se ni bavili zapdoam nego istokom.

 3. doazbeg says:

  sta im znaci tih 4000 vojnika i 250 tenkova itd? To im nije dovoljno ni za Kaljiningrad, a kamoli nesto vise; ne zaboravimo da Rusija vec ima preko 20.000 tenkova, a tek stizu novi sada

 4. Brzi says:

  Rusi su borci, uz to imaju pozamašan broj stanovništva, velika je zemlja-država, ima pametnog vođu a Armija im je armija inženjera, savremeno i moćno naoružanje i .... SAD i njihove sluge im mogu samo pljunuti pod ,,prozor,,. Pa i mi smo mali rusi :)

 5. tinman19 says:

  Brzi, kakvog ti imaš pametnog vođu??? A armija tog vođe??? Armija inženjera, savremeno i moćno naoružanje?? Kakva glupost. Ruska armija da, ali to što ti sam sebi umišljaš da si mali rus ne znači baš ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *