РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: „На северу Македоније примећена активност фирме „Organs Watch“ -организатора Жуте куће

RUSI UPOZORAVAJU: „Na severu Makedonije primećena aktivnost firme „Organs Watch“ -organizatora Žute kuće

6 maja 2017

Na temu aktuelih dešavanja u Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji i Makedoniji, kao i na uticaj tih dešavanja na Srbiju i region, razgovarali smo sa Boškom Kozarskim osnivačem srpsko ruskog obrazovnog centra.

Intervu sa gospodinom Kozarskim započeli smo temom glasanja u crnogorskom parlamentu o pristupanju Crne Gore NATO  savezu.

«Poenta je prvo shvatiti jednu širu sliku, ono što je istorijski pokazano a i danas je tako, da je cilj  atlanskog sveta, ovladavanje zemljama Hartlenda (prostor od Urala do Sibira) gde se nalaze najveća prirodna bogastva. Taj njihov cilj nije ni tajna, čak su i neki njihovi zvaničnici, poput Medlin Olbrajt izjavili da Rusija nema prava da upravlja zemljama Hartlenda, odnosno da prisvaja sva ta prirodna bogastva potrebna čovečanstvu», objašnjava Kozarski.

«Regija Balkana je u celoj toj priči pokazni poligon, na tom putu nastupanja prema zemljama Hartlenda, našla se jedna Srbija i jedna Crna Gora, do juče dve jako bliske države», dodaje Kozarski.

«Jasno nam je da je odluka o pristupanju Crne Gore NATO-u doneta u krnjem parlamentu, od strane jednog režima bez pitanja naroda, i jasno je da odgovor naroda gotovo uopšte ne postoji», ističe Kozarski.

Na pitanje novinarke News Fronta, da li će ta odluka predstavljati pretnju po bezbednost u Srbiji i regionu, Kozarski je odgovorio «da je samo pitanje prisustva NATO pakta u regionu stvar bezbednosti o kojoj možemo uvek da polemišemo».

Nakon teme pristupanja Crne Gore NATO paktu zadržali smo se u regionu, tačnije  u neposrednom komšiluku. Zanimalo nas je, kako gospodin Kozarski komentariše nedavnu izjavu albanskog premijera Edija Rame o eventualnom prisjedinjenju tkz Kosova i Albanije.

«Ocenjujem je kao jedan probni balon, rekao je Kozarski, naglasivši da projekat „Velike Albanije“ nije projekat  Albanaca, odnosno šiptara, «to je u načelu prvo projekat Austrougarske, a zatim Amerike, naravno uz učešće Britanije koja više od jednog veka upravlja dešavanjima u našem regionu».

Na pitanje da li postoji realna opasnost od izbijanja nekog novog sukoba na ovim prostorima, Kozarski odgovara da «sukob na ovim prostorima, nikada nije ni prestajao od devedestih godina».

«Mislim da smo svedoci toga da oružje na ovom prostoru itekako šeta, međutim informacije koje nam svakodnevno stižu iz različitih struktura, evo recimo iz Makedonije, pokazuju da to nisu sporadični incidenti, već koordinisana akcija kojom upravlja premijer i budući predsednik Albanije Edi Rama», upozorava Kozarski

«Reči novog predsednika Sobranja su ustvari reči Edija Rame, i upravo on rukovodi celom akcijom u interesu svojih nalagodavaca», smatra Kozarski.

Pošto smo se dotakli teme Makedonije, naše sledeće pitanje odnosilo se na postavljanje Taleta Džefrija na mesto predsednika Sobranja, uprkos tome da je bio pripadnik UČK-a.

«Džeferi je bio jedan od komandanata paravojnih šiptarskih jedinica, a njegovo postavljanje na mesto predsednika Sobranja je jasan pokazatelj kuda ide Makedonija-neuzastavljivo ka svom nestanku», ističe Kozarski.

«Međutim, u Makedoniji se dešavaju neke stvari koje mi ne vidimo-na hiljade albanskih terorista se sa tkv Kosova prebacuje u Makedoniju», rekao je Kozarski otkrivši nam još jednu  zlokobnu informaciju.

«Upravo danas iz Makedonije je stigla  vest da je u selu Lešok na severu Makedonije primećena aktivnost firme Organs Watch, kompanije koja je povezana sa turskim hirurgom koji je realizovao onaj strašni projekat Žute kuće», upozorava Kozarski.

Nekako u isto vreme sa svim ovim dešavanjima, došlo je do sramne oslobađajuće odluke Ramuša Haradinaja od strane francuskog suda. Zanimalo nas je, da li gospodin Kozarski misli da je ova odluka francuskog suda povezana sa dešavanjima u regionu, pre svega u Makedoniji.

«Pre svega treba da se vratimo u istoriju, tu učiteljicu života. Potezi Francuske su nama dobro poznati. I ako svi mi volimo da pevamo „kreće se lađa francuska“, jasno je da je ta francuska lađa poslata uslovno rečeno pod ultimatumom, a da je Italija bila ta koja je dobrovoljno poslala svoje brodove i mornare i u prvom naletu spasila jedan veliki broj vojnika našeg egzodusa preko Albanije. Njihova oslobađajuća odluka jednog zločinca, jednog krvnika je skandalozna i treba se na prvom mestu tako gledati“, jasan je Kozarski.

Na kraju intervjua, pitali smo gospodina Kozarskog kako bi trebalo da se Srbija postavi u odnosu na sva ta turbulentna dešavanja u regionu?

«Srbiji je prioritet mir, ali paradoks je da bi Srbija dobila taj mir, mora dobro da se naoruža», naglašava Kozarski.

«Dolazak najavljivanog oružja: sistema S-300, migova 29,sistema Buk, bi trebalo da se u što skorije vreme donese, doveze, sklopi, rasklopi, kako god u Srbiju, jer je to garant mira», smatra Kozarski.

«Paralelno sa tim, je podjednako važno vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, jer bez obučene i naoružane vojske, bez osposobljenog oružja i mehanizacije, mi smo daleko od mira» zaključio je Kozarski.

(Lola Đorđević, srb.news-front.info)

KOMENTARI3 komentara

  1. Batina says:

    To lako moze da bude istina. Takodjer su primjeceni u blizini krvoloci Olbrajtova I Antisari. Vampiri se okupljaju, bit ce krvi.

  2. goran says:

    Kušner je opet nanjušio bubrege. Zamislite da je neki Srbin prodavao organe jevrejskih građana kao što je to radio Jevrejin Kušner sa srpskim. Kako bi o tome pisala cela štampa sledećih 100 godina. Ali, Kušner je Kušner. Može mu se. Baš kao i babetini Olbrajt koja je izjavila da je ubijanje pola miliona iračke dece SASVIM OPRAVDANO.

  3. general says:

    Kozarski je apsolutno u pravu, zasto Izrael niko ne dira? Niko ne zna sa cim raspolaze cionisticki vrat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *