РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Након Венецуеле, САД планирају нове обојене револуције

RUSI UPOZORAVAJU: Nakon Venecuele, SAD planiraju nove obojene revolucije

25 aprila 2019

Sjedinjene Američke Države bi uskoro mogle da organizuju „obojene revolucije“ na Kubi i u Nikaragvi, izjavio je načelnik ruske Vojne obaveštajne službe (GRU) Igor Kostjukov.

„Tehnika ’obojenih revolucija‘, koju su Amerikanci sproveli u Venecueli, mogla bi biti primenjena u skorijem vremenu i u Nikaragvi i na Kubi“, rekao je on na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.Tim potezima, ukazao je on, Amerika pokušava da uspostavi apsolutnu kontrolu nad Latinskom Amerikom, budući da SAD na te zemlje gledaju kao na zonu strateški važnih nacionalnih interesa.

Vašington se, prema njegovim rečima, u tom procesu uopšte ne obazire na principe i norme međunarodnog prava i ne uzima u obzir moguće negativne posledice na regionalnu stabilnost.

„Amerikocentrična spoljna politika predstavlja glavnu pretnju bezbednosti Latinske Amerike. Rezultat te destabilizujuće politike možemo da vidimo na primerima kao što su Avganistan, Irak, Libija i Sirija“, upozorio je Kostjukov.

Kostjukov je dodao i da s tim u vezi Amerika bi mogla da poveća broj svojih oružanih snaga sa trenutnih 20.000, koliko ih je raspoređeno u Latinskoj Americi, na 40.000 vojnika.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Alo, Rusi, kad obojene revolucije prolaze iako su vise nego ocigledne svima po svetu, onda zaista te zemlje imaju neke probleme koje i ocigledan americki interes ne moze da odvrati od preomene rezima. Naucite bar nesto jednom.

    • 035 says:

      Predsednik Milošević se predao obojenom Černomidinu tek kad su počeli da nam isključuju struju . Predsedniku Maduru su odmah sa strujom počeli . Kad se i drugi toga dosete , odosmo u XVIII vek ! Verovali ili ne !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *