РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Не покушавајте поморску блокаду Русије – ТО ЋЕ БИТИ ОБЈАВА РАТА

RUSI UPOZORAVAJU: Ne pokušavajte pomorsku blokadu Rusije – TO ĆE BITI OBJAVA RATA

2 septembra 2020

Vašington je upozoren zbog nepromišljenosti. Zapravo, ruski vojni stručnjak Jurij Knutov je, komentarišući reči američkog veterana, o navodnoj ranjivosti ruskih snaga na moru, primetio da bi „pomorska blokada Rusije značila početak rata“.

U međuvremenu, u ovoj potencijalnoj konfrontaciji, pozicija Sjedinjenih Država je daleko od stabilne, naglasio je on.Nedavno je veteran američke mornarice Bredford Dismjuks izrazio stav da su ruske snage trenutno u ranjivom položaju na moru, zbog svoje zavisnosti od pristupa plovnim putevima, što mogu ograničiti zemlje NATO-a, uključujući Tursku i Dansku.

Međutim, vojni stručnjak je upozorio Vašington na opasne posledice takvih koraka:

„Pomorska blokada će značiti početak rata, sa svim posledicama koje idu uz to“, posebno naglasivši mogućnost upotrebe nuklearnih snaga za odvraćanje.

Stručnjak je primetio da u ovoj potencijalnoj konfrontaciji Sjedinjene Države ne stoje dobro, s obzirom da ruske oružane snage u službi imaju, primera radi, najnovije protivbrodske hipersonične rakete za koje sada niko u svetu nema odbranu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. mr.Gnevius says:

  Ko da taj kaubojski veteran ne zna da Rusija ima hipersonicne rakete kojima celokupnu kaubojsku mornaricu mogu poslati na dno okeana za 2 minute, ali navikli na bahatost i dalje prduckaju svoje junacke price.

  • Zaliv says:

   Mislim da se pridaje mnogo znacaja nekom veteranu koji laje a u penziji je i moze samo da laje i skrece paznju na sebe...sa druge strane te rakete su tek uvode u naoruzanje i tek treba da se pokazu kao efikasne ali svakako nesto sto jos uvek niko nema osim Rusije

 2. marko says:

  rusi moraju udarati nato brodove jer ovi sigurn o nece stati s ratom tipa pomorske luke zabrana i slicne situacije.

  • Zaliv says:

   Udare li Rusi na takav nacin ili ucine li ameri to sta ovaj penzos najavljuje ne pise se nikome nista dobro a narocito nama malima ....ima da nas razjebu ko volovi polje kupusa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *