РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Срби, пазите нешто се спрема! Американци преко Косова упумпавају новац за хаос у Србији!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Срби, пазите нешто се спрема! Американци преко Косова упумпавају новац за хаос у Србији!

7 новембра 2017

Владина агенција САД за међународни развој (УСАИД) планира да издвоји два милиона долара за цивилни сектор Србије, наводи се у документу у који је РТ имао увид.

Средства су издвојена, између осталог и за јачање веза између цивилног, приватног сектора и државе, пренео је Спутњик.

Будући добитници помоћи треба да се организују у два правца – „јачање правних основа за пружање помоћи и повећање информисаности и учешћа јавности у различитим формама помоћи“.

У документу се наводи да без обзира на позитивну динамику развоја пружања помоћи у Србији, у тој сфери постоје проблеми које треба решити на рачун издвајања грантова.Оператер програма ће бити регионална канцеларија Агенција на Косову.

По мишљењу неких експерата, иницијатива Агенције је само покриће за лобирање америчких интереса у Београду.

Како је за „Раша тудеј“ рекао политиколог Александар Асафов, са политичке равни треба разматрати издвајање гранта који даје америчка агенција. Експерт сматра да избор Србије у овом случају није случајан.

Асафов је навео да је председник Србије Александар Вучић више пута изјављивао да намерава да настави сарадњу са Русијом, што не може, а да не забрине Американце.

„Тачно је да су те акције повезане са незаинтересованошћу Србије да прати амерички вектор. Под маском пружања помоћи, као и ширења демократских вредности и учешћа у заштити људских права, крије се намера да се финансира опозиција. То је покушај да се финансира цивилно друштво, опозиционо расположење према српској власти“, уверен је политиколог.

По његовим речима, у Србији су, између осталог, забринути због недавног покушаја притиска на Београд. Интересантно је, по мишљењу Асафова, што је оператер програма регионална канцеларија Агенције САД за међународни развој на Косову.

„Ствар је у томе што САД сматрају да су модератори политичког процеса на Балкану већ дуже време. Они су се више пута мешали у српске послове. То је и европски и српски проблем. Као што државе старе Европе, Немачка и Француска, траже своје путеве реакције на политичке догађаје, пружају отпор америчкој експанзији, тако то чине и друге европске државе, Мађарска и Румунија“, закључио је Асафов.

KOMENTARI4 коментара

 1. Velika Metla says:

  Упумпајте и ви С-400,једно 5 батерија,па онда 500 тенкова,па онда 1000 "бук"система,па ћемо да видимо ко боље бије,да ли долари,или поменути!

 2. Vojna I ojdeSe says:

  Pumpajte Novac, treba u izobilije da kupim brashno, maslo, voda. Radighu za ginisov rekord najvecgi ghomlezeec makedonski. Od triglava do tokija, preko ljubavnog Pariza...

 3. Novo doba says:

  Pa upravo to, zle sile bacaju koske gladnim psima na kosovu, ali malo padne i po makedoniji i istočnoj srbiji. Oni ih i drže na lancu, a ovi im grade spomenike i ropbne kuće po njihovim imenima u prištini. No, Bog će dati svakome od nas po delima našim i pri tome ne gleda ko je ko. A spaseni od suda Božijeg su jedino oni koji su u imenu Isusa Hrista oprali svoje grehe i odrekli se stvari ovog sveta jer oni gledaju stvari sveta koji će doći sa Gospodom našim i Spasiteljem.

 4. ilija krneta says:

  haos ce biti jer amerika nedda vucica da izgubi vlast u beogradu vucic je crno zlo po srbiju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u