РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Срби, пазите нешто се спрема! Американци преко Косова упумпавају новац за хаос у Србији!

RUSI UPOZORAVAJU: Srbi, pazite nešto se sprema! Amerikanci preko Kosova upumpavaju novac za haos u Srbiji!

7 novembra 2017

Vladina agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID) planira da izdvoji dva miliona dolara za civilni sektor Srbije, navodi se u dokumentu u koji je RT imao uvid.

Sredstva su izdvojena, između ostalog i za jačanje veza između civilnog, privatnog sektora i države, preneo je Sputnjik.

Budući dobitnici pomoći treba da se organizuju u dva pravca – „jačanje pravnih osnova za pružanje pomoći i povećanje informisanosti i učešća javnosti u različitim formama pomoći“.

U dokumentu se navodi da bez obzira na pozitivnu dinamiku razvoja pružanja pomoći u Srbiji, u toj sferi postoje problemi koje treba rešiti na račun izdvajanja grantova.Operater programa će biti regionalna kancelarija Agencija na Kosovu.

Po mišljenju nekih eksperata, inicijativa Agencije je samo pokriće za lobiranje američkih interesa u Beogradu.

Kako je za „Raša tudej“ rekao politikolog Aleksandar Asafov, sa političke ravni treba razmatrati izdvajanje granta koji daje američka agencija. Ekspert smatra da izbor Srbije u ovom slučaju nije slučajan.

Asafov je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta izjavljivao da namerava da nastavi saradnju sa Rusijom, što ne može, a da ne zabrine Amerikance.

„Tačno je da su te akcije povezane sa nezainteresovanošću Srbije da prati američki vektor. Pod maskom pružanja pomoći, kao i širenja demokratskih vrednosti i učešća u zaštiti ljudskih prava, krije se namera da se finansira opozicija. To je pokušaj da se finansira civilno društvo, opoziciono raspoloženje prema srpskoj vlasti“, uveren je politikolog.

Po njegovim rečima, u Srbiji su, između ostalog, zabrinuti zbog nedavnog pokušaja pritiska na Beograd. Interesantno je, po mišljenju Asafova, što je operater programa regionalna kancelarija Agencije SAD za međunarodni razvoj na Kosovu.

„Stvar je u tome što SAD smatraju da su moderatori političkog procesa na Balkanu već duže vreme. Oni su se više puta mešali u srpske poslove. To je i evropski i srpski problem. Kao što države stare Evrope, Nemačka i Francuska, traže svoje puteve reakcije na političke događaje, pružaju otpor američkoj ekspanziji, tako to čine i druge evropske države, Mađarska i Rumunija“, zaključio je Asafov.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Upumpajte i vi S-400,jedno 5 baterija,pa onda 500 tenkova,pa onda 1000 "buk"sistema,pa ćemo da vidimo ko bolje bije,da li dolari,ili pomenuti!

 2. Vojna I ojdeSe says:

  Pumpajte Novac, treba u izobilije da kupim brashno, maslo, voda. Radighu za ginisov rekord najvecgi ghomlezeec makedonski. Od triglava do tokija, preko ljubavnog Pariza...

 3. Novo doba says:

  Pa upravo to, zle sile bacaju koske gladnim psima na kosovu, ali malo padne i po makedoniji i istočnoj srbiji. Oni ih i drže na lancu, a ovi im grade spomenike i ropbne kuće po njihovim imenima u prištini. No, Bog će dati svakome od nas po delima našim i pri tome ne gleda ko je ko. A spaseni od suda Božijeg su jedino oni koji su u imenu Isusa Hrista oprali svoje grehe i odrekli se stvari ovog sveta jer oni gledaju stvari sveta koji će doći sa Gospodom našim i Spasiteljem.

 4. ilija krneta says:

  haos ce biti jer amerika nedda vucica da izgubi vlast u beogradu vucic je crno zlo po srbiju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *