РУСИ УПОЗОРАВАЈУ СРБИЈУ – Ево какав нам хаос припрема НАТО!

RUSI UPOZORAVAJU SRBIJU – Evo kakav nam haos priprema NATO!

8 septembra 2016

paras1-kosovo-natoRežim kosovskih Albanaca u Prištini započeo je završnu fazu konačnog odvajanja srpske pokrajine Kosovo i Metohija (KiM) od Srbije, kaže Ana Filimonovna predsedinca Fonda strateske kulture.

Kosovske bezbednosne snage (KBS) se transformišu u punopravne oružane snage, čiji zadatak je da štiti “teritorijalni integritet Republike Kosovo”, što podrazumeva zauzimanje i stavljanje pod vlast prištinskog režima četiti srpske opštine na severu KiM (Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Severna Kosovska Mitrovica), piše potral Poligraf. news

“Integracija” Srba sa Kosova i Metohije u “Republiku Kosovo”, uz pristupanje ove druge u NATO – predstavlja jedan od najvažnijih ciljeva politike SAD na Balkanu. U februaru 2016. ambasada SAD u Prištini pozvala je vrh vojne strukture KBS pod komandom Rahmana Rame na obuku u nemačku vojnu bazu u Grafenveru (Bavarska).

Američki instruktori su, takođe u februaru, sproveli sa KBS taktičko-bojevu vežbu. Krajem februara 2016, 572 odred američke vojne policije, u centru za obuku u nemačkom gradu Hohenfels, obavio je pripreme za rad u misiji na teritoriji KiM. U pripremi “kosovske armije” učestvuje ukupno pet zemalja članica NATO, uključujući Tursku.

U istom tom Hohenfelsu, u novembru 2015. sprovedena je vežba “Zajednička odlučnost”. Vežbu je organizovala Evropska komanda Oružanih snaga SAD. U vežbi su učestvovali i vojnici 21-og pešadijskog bataljona Druge brigade kopnenih snaga Srbije. Pri tom, radilo se o već četvrtoj vežbi tog tipa.

U vežbi je učestvovalo ukupno 4600 vojnika iz 16 zemalja, uključujući 10 zemalja članica NATO (ostali – učesnici NATO programa “Partnerstvo za mir”). Srbi su uvežbavali bojeve veštine za “zajedničke vojne operacije u višenacionalnoj sredini” zajedno sa vojnicima iz Albanije, Bugarske, Francuske, Nemačke, Litvanije, Holandije, Norveške, Rumunije, Slovenije, SAD, Gruzije, Crne Gore.

Radi se o postizanju “međusobne kompatibilnosti” na nivou saradnje komandnih štabova NATO, koji će, kako se očekuje, biti svoreni u Estoniji, Letonija, Litvaniji, Rumuniji, Poljskoj i Bugarskoj. Tokom vežbe, trenirana su bojeva dejstva na teritoriji sa “neprijateljski raspoloženim stanovništvom”.

Po završetku samita u Varšavi, NATO se sprema da dislocira četiri bataljona u Poljsku, Litvaniju, Letoniju i Estoniju (pod okriljem tih kontigenata, Centar za psihološki rat koji deluje u okviru CIA, planira da povede informativno-psihološki rat protiv Rusije), stvara Snage za brzo reagovanje i spostvenu NATO obaveštajnu mrežu, razmešta elemente protivraketnih sistema u Rumuniju.

Buduća kosovska armija mora ući u sastav jedinica NATO na Balkanu. Prvi korak na tom putu je uključivanje “Republike Kosovo” u NATO program “Partnerstvo za mir”.

Prema rečima službenog predstavnika Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenkova, “stvara se utisak da je NATO bezazlena ovčica, saterana u ćošak, na koju sa svih strana nadiru ‘grabljivci’ u liku Rusije i drugih zemalja nad kojima SAD nemaju kontrolu.”

NATO na Balkanu realizuje strategiju “kontrolisanog haosa srednjeg intenziteta”: “narandžaste revolucije” u Makedoniji i Republici Srpskoj; izlazak na ulice “civilnog društva” u Srbiji, na kojima se uspeva izvesti do 30 hiljada ljudi (što je nedovoljno za ponavljanje scenarija prevrata od 5. oktobra 2000.godine, ali je sasvim dovoljno za destabilizaciju političkog režima u zemlji).

Forsirano uključivanje u NATO balkanskih zemalja koje još uvijek nisu njegove članice; stvaranje od albanskih elemenata armija koje će imati diverzantsko-kazneni karakter, i biti osposobljenje da izvrše zadatak “dubinskog suzbijanja” otpora u slučaju početka oružanog sukoba NATO sa Rusijom (“Armija Republike Kosovo”, jedinice Albanaca u Makedoniji, naoružane formacije Albanaca na jugu Srbije i, najzad, armija Albanije).

– Armija Kosova” se stvara po modelu Nacionalne garde SAD: “Ministar kosovskih bezbjednosnih snaga” Haki Demoli je 10.jula, zajedno sa “komandantom” Rahmanom Ramom, primio zamenika pomoćnika ministra odbrane SAD Majkla Karpentera, koji je potvrdio podršku Sjedinjenih Država “suverenoj, demokratskoj, multietničkoj nezavisnosti Kosova”.

Planirano je produbljavanje saradnje SAD i Kosova, iznđu ostaog i obuka pripadnika KBS u redovima američke vojske stacinirane u Evropi i u sastavu Nacionaolne garde Ajove (ta država je proglašena “državnim” partnerom Kosova). Očekuje se da će Kosovske bezbednosne snage, nakon što prođu “bazičnu pripremu NATO”, dostići nivo operativne kompatibilnosti sa oružanim snagama Alijanse.

Hašim Tači već je izrazio spremnost da učestvuju u mirovnim operacijama NATO, naročito onim u kojima Kosovske bezbednosne snage “imaju iskustva”. Tači zna o čemu priča.

Jedinice Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koje su samo preimenovane u kosovsku policiju i KBS, specijalizovale su se svojevremeno na izvođenju diverzantsko-kaznenih operacija protiv srpskog civilnog stanovništva, iako su protiv regularne srpske vojske bili nemoćni.

Uporedo sa obnavljanjem OVK u vidu “Armije Kosova”, Vašington i Priština realizuju “Strategiju Sever” i drugim sredstvima. Tako “vlada Kosova”, uprkos protivljenju Srba iz četiri opštine na severu KiM, namerava da izvrši popis stanovništva u kojem bi stanovnike tih opština uključila u demografsku statistiku “Republike Kosovo”.

Istovremeno, konstantno se stvaraju različite prepreke za izgradnju naselja za Srbe povratnike u pokrajinu u opštini Zvečan. Kako su saopštili u Prištini, radi se o “političkom projektu s ciljem promene strukture stanovništva na severu”, što kosovske vlasti neće dopustiti.

Ambasada SAD je za svaki slučaj dala dodatno objašnjenje: za sve građevinske projekte mora se imati dozvola kosovske vlade. Po svemu sudeći, povratak Srba na svoja ognjišta neće se ostvariti.

– Integracija” srpskih opština na severu Kosova u sastav kosovsko-albanske pseudodržave, nalazi se u sferi stalne pažnje Viktorije Nuland, koja je posetila Prištinu početkom jula 2016.godine.

“Predsednik Republike Kosovo” Hašim Tači, nakon sastanka sa Nulandovom izneo je njihov zajednički stav: “Republika Kosovo” ne može da pristane da Beograd ima pravo veta na formiranje kosovske vojske.

Malo pre toga na svoje postojanje podsetila je “Albanska nacionalna armija” (ANA), čiji se vojnici u sadašnjem vremenu grupišu u raličitim delovima KiM, Albanije, Makedonije, na jugu Srbije, a u aprilu 2016. primijećeni su u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Pojavilo se čak i obraćanje “glavnokomandujućeg” ANA u kojem poziva da se “ priprema za dalje aktivnosti na zaštiti nacionalnih interesa” u uslovima kada “paralelne strukture (Ima u vidu srpske organe vlasti na sjeveru Kosova i Metohije, A.F.) muče autohtone Albance.”

Čini se da je sudbina Srba u četiri opštine, koje smetaju da se na celoj teritoriji nekadašnje autonomne pokrajine Srbije uspostavi “puni suverenitet Reublike Kosovo” – već određena: iseljavanje ili asimilacija sa Albancima.

14. jula 2016.godine, Evropska Unija ponovo je zahtevala od Beograda da ispuni sve sporazume potpisane sa Prištinom. Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister je dao programsku izjavu, pobrojavši, tačku po tačku, zahteve Zapada. Od Srbije se očekuje: “stvarni doprinos u poboljšanje odnosa s Kosovom”; usaglašavanje srpske unutrašnje i spoljne politike sa kursom EU, uključujući i odnose Srbije sa Rusijom; “produbljenje izuzetno dobre i plodotvorne saradnje sa NATO”.

Pad četiri srpske opštine na severu KiM značiće da će se tu formirati zatvorena albanska enklava sa sopstvenom vojskom, utreniranom za diverzantsko-terorističke i kaznene operacije. Ta pseudodržavna tvorevina, usisavši severni deo Pokrajine, pretvoriće se u bazu za akcije za promenu granica i etničke strukture celog balkanskog regiona.

To je prelazni cilj. Konačni cilj je likvidacija prisustva Rusije na Balkanu. Tamo gde su Albanci – Rusije više neće biti.
Procesi koje su na Balkanu 90-tih godina inspirisani od strane SAD i njihovim NATO saveznicima, pokazuju da se radi o odlučnoj ofanzivi na pozicije Rusije u slovenskim zemljama Jugoistočne Evrope. Stratezi NATO polaze od toga da u toj ofanzivi mora učestvovati ne samo narkoteroristička “Republika Kosovo”, nego i Srbija.

(Informer)

KOMENTARI16 komentara

 1. Harry Neron says:

  Jedini haos koji je stvarni jeste u glavama novinara i urednika Informera i ovog portala.

 2. marija says:

  svi su se u regijonu naoruzali do zuba za napad na beograd drugo su sve i osvojili samo treba beograd da pane u hrvatske ruke srbi u bosni se vataju i odgonr u zatvore bez metka tako i na kosovi u crnoj gori hrvatskoj srbija ih ne stiti nema cim her je srbija u uniji pod komandom zavrsice se brzo ove ture

  • Wrangler says:

   Malo si se zajebala ovaj put. Zlo je svaki put prvo pocelo pokolje i napade i na kraju bilo unisteno pa ce tako i ovaj put biti unisteno zlo sa Zapada i ti sa njima jer si jedo otpadnicko govno.

  • Marko says:

   gotovi ste smrdijanci! Svescemo vas na beogradski pasaluk,a onda cemo se lagano obracunati sa vama! Hahaha

   • zika pavlovic says:

    Navikao si Marko da zivis u pasaluku - zato i kevces. Umrecete od gladi pre nego sto se zarati a ako se to i desi - eto NAS kod vas. Ne brini - kako kazes - polako...

  • Zeljko says:

   Danas u Živinicama združena akcija MUP-a Hrvatske i MUP-a F.BiH uz gostovanje svih veleposlanika ( osim ruskoga ) akreditiranih u Sarajevu !

 3. Za Srbiju says:

  Dok stignu do Rusije, nas neće biti.

 4. Trifun says:

  Moramo se naoruzati do zuba, po mogucnosti sa najrazornijim sistemima iz Rusije. Licno smtram da ce srpski narod morati doci u posed nuklearnog oruzja, na ovaj ili onaj nacin sto pre. Kao instrument odvracanja zapadnih hijena.

  • Zeljko says:

   Tko ce vam ga dati , isto kao i nama ! Nismo mi Zidovi ( Jevreji ) pa da nam ga " daju " ?!

 5. Sindjelich 2 says:

  Plan NATOa je ok, ali kad pocnu da rakete letu, citav plan ce Im propast,zlo za srbiju i njenu odbranu:nedostak hrane od koju rat zavisi.

 6. tinman19 says:

  Trifune, nuklearnu bombu si možeš napraviti sam, imaš na internetu uputstvo. Jednostavno je kao kada praviš puding od čokolade. Sastojke kupiš u trafici, trebaju ti male kombinirke da sve stegneš i imaš svoju nuklearnu bombu. Jednostavno da ne može biti jednostavnije. Čak je i uputstvo samo za tebe nacrtano u sličicama, bez teksta. Imaš 12 sličica i sastaviš bombu za 45 minuta. A najrazornije sisteme bolje nabavi od izraelaca nego od rusa, izraelci imaju itekako dobra iskustva u neprekidnim ratovanjima. Slabo ćeš se okoristiti ako od rusa očekuješ najrazornije sisteme da ti daju.

 7. Zeljko says:

  Molim vas , ali uljudno , da mi objasnite kako to da Zapad sada pokrece " napad " na Srbiju kada je Rusija mnogo jaca nego iz doba "super hika Jeljcina " a nije to uradila nakon akcije " Oluja " koncem 1995. kada je Srbija ( tada SRJ ) bila na " koljenima " i ponavljam u Kremlju je bio " super hik " ?? Hvala na uljudnim odgovorima !!

 8. Znam sve says:

  Niko neće da napadne Beograd!!! Osim ako Beograd ne napadne prvi. Tako je bilo i 90ih. Da Srbija nije krenula u osvajanje nesrpskih teritorija i uništavanje albanskog stanovnistva, rata nikada ne bi bilo i Srbija bi danas bila bogata i srecna. Ovako je postala psihički rastrojena, dopusta da joj čudni ljudi vode politiku, mrzi intelektualce, voli da ju plaši Informer i Kurir, voli da vidi crnu budućnost, nada se nuklearnoj katastrofi, zeli da pobije Srbe koji sa dobrim razlogom vise vole zapad nego Rusiju. Strasno je živeti u zemlji koja zeli samu sebe da uništi, koja se podaje Rusima, ne za napredak, kulturu i trgovinu nego ta razorno oružje, koja ne slavi pekare, lekare, pilote, nego kriminalce i sluša ljude izopačenog i bolesne kao Marica, Vucicevica, Baleticku i sijaset drugih... E kad ce Parovi, kad ce Farma da narod ne prati sta se radi??? Srbija ima dva Gebelsa, Marica i Mitrovica koji lepo zavode narod dok se igra pokvarena politika, i onda ako opet bude rata čemu se Srbija svim srcem nada onda ce da otrgnu taj priglup narod od televizora i ravno na front, a Maricima, Vucicevicima i Baketickama neće dlakica sa glave da padne. Eto sta ti je problem, a ne ovaj haos koji fabrikuju da bi izludeli srpski narod.

 9. opet ja says:

  Najveći problem su izdajnici na vlasti u Srbiji. Oni i dalje pregovaraju sa narko-kriminalnom grupom koja sebe naziva Vladom Kosova, povlače naše institucije sa Kosova, guraju narod u ruke Šiptarima. S druge strane Vojska Srbije je potpuno razmontirana i obezglavljena. Dakle za sve što se dešava na Kosovu krivim pre svega naše izdajnike na vlasti u poslednjih desetak godina, a tek onda naše neprijatelje-Šiptare i NATO.

 10. Srbenda says:

  A posebno zuji u tvojoj glavi Serone.

 11. uros says:

  izdajnici su u srbiji napravili poso veliki srbija spalalila -800-tona municije a ovi se naoruzali zato napadaju i ciste kosovo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *