РУСИ УПОЗОРИЛИ АМЕРИКУ: Притисци на Пекинг могу довести само до једног сценарија, који није добар по САД

RUSI UPOZORILI AMERIKU: Pritisci na Peking mogu dovesti samo do jednog scenarija, koji nije dobar po SAD

29 marta 2021

Senator Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o konfrontaciji Vašingtona sa Pekingom, piše RIA Novosti.

Ranije je Blinken na pitanje da li je Kina „najveći protivnik Sjedinjenih Država“ odgovorio da postoje aspekti konfrontacije u konkurentskim odnosima dve zemlje. On je dodao da će Vašington graditi odnose sa Kinom iz pozicije sile.– Blinken neće uplašiti Peking, već će postati još oprezniji i poguraće ih ka savezu sa Moskvom – rekao je Puškov.

Senator je dodao da tim u Vašingtonu razmišlja „u starim kategorijama 20. veka“, jer, prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Države neće moći da se nose sa „sve moćnijom Kinom“.

Ranije je EU na spisak sankcija stavila četvoricu kineskih državljana i jednu organizaciju zbog optužbi za kršenje ljudskih prava.

Kasnije su i Sjedinjene Države, Kanada i Velika Britanija najavile uvođenje ograničenja protiv Pekinga.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova odgovorilo je uvođenjem sankcija protiv EU, Velike Britanije, a takođe i protiv pojedinaca i organizacija u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

 

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Hehe...Kineski pred glasnogovornici fale Rusiju i rusko oružje koje je najajače na svetu i Amerika neće moći da se nosi...sa tim oružjem. Tamo. Ruski pred glasnogovornici sve vide jasno kako Amerikanci rade i smatraju da će Kinu to gurnuti u savez sa Rusijom. A nit će Kina ući u savez sa Rusijom nit će rusko oružje biti prepreka za rat. Svako iznosi svoje želje i smatra kako je isuviše pametan da mu se ne ostvare. Eh, ali džaba. Stvarnost je sasvim drugačija. Bez obzira što imaju tako razorna oružja, ni Amerika ni Rusija ga nikada nisu upotrebile među sobom. Teško da će se to ikad dogoditi.(I ako se dogodi, biće to zadnji put za obe države. Ne i za nas. Neće te države imati ni vremena ni snage da uništavaju siću. Zato će sića preživeti. Čak i ja. A ono o dugoj noći, polarnom mrazu i ostalo, e pa ne bih o tome. Ponešto moramo i preživeti, kao i uvek)

    • padre says:

      Donekle se slažem sa tobom, recimo ono "Hehe..." ti je dobro, gde si se samo setio!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *