РУСИ УПОЗОРИЛИ ЦЕО СВЕТ: Не дај Боже да икада употребимо „Посејдон“ (ВИДЕО)

RUSI UPOZORILI CEO SVET: Ne daj Bože da ikada upotrebimo „Posejdon“ (VIDEO)

5 februara 2019

Rusija u slučaju razmeštanja oružja u kosmos od strane drugih zemalja neće nužno recipročno odgovarati, jer ona može uništiti te objekte u slučaju pretnje sa Zemlje, rekao je član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Franc Klincevič.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da će odgovor Moskve na odluku SAD o izlasku iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa biti recipročan – Rusija će obustaviti učešće u Sporazumu i započeti istraživački i razvojni rad na novim raketnim sistemima. On je takođe zatražio od ministra spoljnih poslova i ministra odbrane da ga izveste o tome kako bi se eventualna pretnja mogla neutralisati u vezi sa planovima nekih zemalja da postave oružje u kosmos.„Što se tiče planova brojnih zemalja da oružje rasporede u kosmosu, nema potrebe za recipročnim odgovorom, iako to nije isključeno. Svi ti takozvani kosmički objekti biće ciljani sa naše strane sa garancijom potpunog uništenja“, rekao je Klincevič.

Prema njegovim rečima, odluka Rusije da se povuče iz Sporazuma kao odgovor na potez SAD-a je „potpuno prirodan odgovor“ na odluku SAD da suspenduje svoje učešće u Sporazumu.

„Naravno, on nije govorio (Putin) o svim našim planovima, ali to je sasvim dovoljno da se shvati – Sjedinjene Američke Države preduzimaju očigledno nepromišljen korak koji ne osigurava njihovu bezbednost uopšte. Na primer, podvodno oružje „Posejdon“ bez posade, kojem nema analoga u svetu, skoro je spremno za upotrebu. Ovo je oružje strašne razrone moći, i ne daj Bože da ikada bude korišten”, naglasio je Klincevič.

(vostok. rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. A akoM says:

  Ah Posejdon!Uskoro će ga imati(ako ga već nemaju)i ostale jake države!Izgleda da nastupa novi trend!Osim mini A-bombi,i maxi A-bombi,s 100 i više megatona,u raznim varijantama!Tako da čovjeku prisjedne doručak kad ta rukne!

 2. Budi Bog s nama says:

  Posejdon se svakako nije na prodaju i ne prodaje bilo kojoj zemlji, pogotovo mini državama i slično. Međutim biće ono "Žao nam je upotrebili smo ga!". Jer kada god imaš neku pušku kod sebe jednom bude upotrebljena. I biće, Jao, jao, propade velik grad Vavilon.

 3. Slobodanka says:

  Do 2027 goine biće predat ruskoj mornarici, za 8 godina ili nešto kraće od tog roka. Koliko članaka ćemo pročitati do tada? "Posejdon" je dugačak 19 metara i širok dva metra i sposoban je da prođe bilo koji okean. Njegova brzina je 70 čvorova, što je ekvivalnet brzini na kopnu od 128 kilometara na čas. Glavni zadatak nove podmornice je da dostavi atomsko oružje do protivničke obale i tamo uništi infrastrukturu gradova ili vojne baze. Osim toga, "Posejdon" može da uništi udarne grupe nosača aviona. Njegova atomska bomba može da isprovocira zemljotres i aktiviranje vulkana kao što je Jelouston u SAD. Pre će Jelouston sam proraditi, nego što će dati neki rezultat ova podmornica-torpedo.

  • Budi Bog s nama says:

   Kako ulazimu u budućnost Posejdon postaje prisutan i u svakoj trafici, ja više ni u grad ne izlazim bez Posjedona. Čim ga poseduješ malo ti je lakše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *