РУСИ УПРАВО ЗАЛЕПИЛИ ШАМАРЧИНУ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Упозоравају на ВЕЛИKУ ОПАСНОСТ која ПРЕТИ СРБИМА

RUSI UPRAVO ZALEPILI ŠAMARČINU LAŽNOJ DRŽAVI: Upozoravaju na VELIKU OPASNOST koja PRETI SRBIMA

17 januara 2020

Zvanična Moskva smatra da stvaranje „kosovske vojske“ predstavlja ozbiljnu pretnju za bezbednost na Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi, stvaranje „vojske Kosova“, koju podržavaju vodeće članice NATO-a, predstavlja najgrublje kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, u kojoj se ističe neophodnost demilitarizacije svih oružanih grupacija kosovskih Albanaca.Rusija je i ranije upozoravala na pretnju od takozvane „kosovske vojske“, budući da nema nikakvih garancija da ona neće biti korišćena protiv srpskog stanovništva.

Tada je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao i da se Rusija protivi pokušajima zapadnih zemalja da se diskusija u Savetu bezbednosti UN o situaciji na Kosovu svede na minimum.

Podsetimo, strukture kosovskih Albanaca u Prištini su 17. februara 2008. godine jednostrano proglasile nezavisnost od Srbije. Samoproglašenu državu ne priznaju Srbija, Rusija, Kina, Izrael, Iran, Španija, Grčka i niz drugih zemalja.

Parlament samoproglašene republike Kosovo odobrio je 14. decembra 2018. godine formiranje punopravne vojske zasnovane na „kosovskim bezbednosnim snagama“.

KOMENTARI4 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Pametnom je bolje je da albanci naprave vojsku jer kad krenemo sa oruzjem da vracamo okupirane teritorije jednostavnije je unistiti vojsku nego se zamlacivati sa zenama i decom. Oni su ne duzni i nisu protivnik koji se pobedjuje oruzjem. Ali "svemudri" nece da ratuje. Cuva Mistrale, avangarde i ostalo za muzeje. Podvije rep i pregovara sa "zapadnim partnerima" Zato mu UKRO NACISTI i NATO fasisti tresu ukrainu gde zive ili su barem ziveli pravoslavni rusi. I ove godine se spremaju veliki manevri navedenih. A "car" ce da slavi VEEEEELIKE pobede.

  • Predrag says:

   rusi imaju ugovor o naoružavanju sa turskom, a turska naoružava šiptare i balije.

 2. Za Srbiju says:

  Spremajmo se!

 3. Cetnik says:

  Dok ih ne zgaze cizmom kao g...., nema nista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *