РУСИ „УРНИШУ“ ЕВРОПУ – ОБАВЕШТАЈНИ РАТ И РУСКЕ САБОТАЖЕ У ЕВРОПИ: Ево шта пише Њујорк Тајмс!

РУСИ „УРНИШУ“ ЕВРОПУ – ОБАВЕШТАЈНИ РАТ И РУСКЕ САБОТАЖЕ У ЕВРОПИ: Ево шта пише Њујорк Тајмс!

27 маја 2024

Западне обавештајне агенције прате пораст саботажних операција у Европи за које кажу да су део руске кампање за подривање подршке Украјини, пише Њујорк тајмс.

Такве операције су углавном биле напади подметања пожара и циљали су широк спектар циљева, укључујући складиште у Енглеској, фабрику боја у Пољској, куће у Летонији и, што је најбизарније, Икеа продавницу у Литванији.Западни званичници кажу да кампању води руска војна обавештајна агенција ГРУ.

Напомиње се да Русија сеје страх и тера европске земље да повећањем трошкова и успоравањем темпа испорука унапреде безбедност читавог ланца снабдевања оружјем.

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. Duca says:

  IKEA u Litvaniji? Time su me potpuno ubedili, logika je čelična :)

 2. M says:

  Meni to liči na revanš za slične diverzije dronovima itd. po Rusiji,a u organizaciji USA-NATO-Zapada! A sada se Lesi vraća kući.

 3. milorad5 says:

  koje lupetanje ...rusi zapalili ikea prodavnicu nameštaja,stvarno bizarne budalaštine izvaljuje NATO propaganda....sve su ludji i u toj ludosti se vidi široka i duboka glupost nadutih budala koj glume eksperte i gospodare...jedini razlog zašto su tu gde jesu i poganem nam ovu planetu je----MOGO su lagali i mnogo su UKRALI,toliko, da NIKO nije ni pomislio da će se usuditi da budu tako drski i javno urade tako nešto...zato im je i uspelo...ludački kamikaza plan budala sa zapada je uspeo,ali sad idu posledice toga i neće to biti "ikea" prodavnica:)

 4. 100 mu bustera says:

  ...i 4 garaže u hrvackoj su isto urnisali, zapalili🤣

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u