РУСИ „УРНИШУ“ ЕВРОПУ – ОБАВЕШТАЈНИ РАТ И РУСКЕ САБОТАЖЕ У ЕВРОПИ: Ево шта пише Њујорк Тајмс!

RUSI „URNIŠU“ EVROPU – OBAVEŠTAJNI RAT I RUSKE SABOTAŽE U EVROPI: Evo šta piše Njujork Tajms!

27 maja 2024

Zapadne obaveštajne agencije prate porast sabotažnih operacija u Evropi za koje kažu da su deo ruske kampanje za podrivanje podrške Ukrajini, piše Njujork tajms.

Takve operacije su uglavnom bile napadi podmetanja požara i ciljali su širok spektar ciljeva, uključujući skladište u Engleskoj, fabriku boja u Poljskoj, kuće u Letoniji i, što je najbizarnije, Ikea prodavnicu u Litvaniji.Zapadni zvaničnici kažu da kampanju vodi ruska vojna obaveštajna agencija GRU.

Napominje se da Rusija seje strah i tera evropske zemlje da povećanjem troškova i usporavanjem tempa isporuka unaprede bezbednost čitavog lanca snabdevanja oružjem.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Duca says:

  IKEA u Litvaniji? Time su me potpuno ubedili, logika je čelična :)

 2. M says:

  Meni to liči na revanš za slične diverzije dronovima itd. po Rusiji,a u organizaciji USA-NATO-Zapada! A sada se Lesi vraća kući.

 3. milorad5 says:

  koje lupetanje ...rusi zapalili ikea prodavnicu nameštaja,stvarno bizarne budalaštine izvaljuje NATO propaganda....sve su ludji i u toj ludosti se vidi široka i duboka glupost nadutih budala koj glume eksperte i gospodare...jedini razlog zašto su tu gde jesu i poganem nam ovu planetu je----MOGO su lagali i mnogo su UKRALI,toliko, da NIKO nije ni pomislio da će se usuditi da budu tako drski i javno urade tako nešto...zato im je i uspelo...ludački kamikaza plan budala sa zapada je uspeo,ali sad idu posledice toga i neće to biti "ikea" prodavnica:)

 4. 100 mu bustera says:

  ...i 4 garaže u hrvackoj su isto urnisali, zapalili🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *