Rusi vide Putina kao predsednika i nakon 2018. godine

Rusi vide Putina kao predsednika i nakon 2018. godine

25 juna 2014

Vladimir+Putin fWlIC99G1nlDve trećine ruskih građana, ili 66 odsto podržalo bi ruskog predsednika Vladimira Puutina na toj poziciji i nakon 2018. godine.

Prema istraživanju Fondacije javnog mnjenja, dve trećine ispitanika smatra da su Putinovi potezi u skladu sa interesima naroda.

Oko 74 odsto ispitanika navodi da je Putin ispunio njihova očekivanja od kada su glasali za njega pre dve godine, a 55 odsto smatra da je ruski predsednik bolje ispunio svoje obaveze sada nego tokom prethodna dva mandata.

Ispitanici su kao pozitivne promene izdvojili odbrambene sposobnosti zemlje (49 odsto), spoljnu politiku (42), socijalnu politiku (21 odsto), promene u Vladi (17 odsto) i bezbednost građana (15 odsto).

Generalni direktor Instituta za regionalne prioritetne projekte Nikolaj Mironov rekao da je istraživanje Fondacije javnog mnjenja pokazuje da je među Rusima evidentan rastući optimizam, preneo je Itar-tas.

U poslednje dve godine Putinov rejting značajno je porastao, i to sa 36 odsto u septembru 2012. godine na 66 odsto u junu ove godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *