РУСИ ВИШЕ НЕЋЕ ДА ТРПЕ: Подигли авионе и бомбардовали ПРОТУРСКЕ снаге, ТУРСКА ВОЈСКА одмах прекинула нападе!

РУСИ ВИШЕ НЕЋЕ ДА ТРПЕ: Подигли авионе и бомбардовали ПРОТУРСКЕ снаге, ТУРСКА ВОЈСКА одмах прекинула нападе!

20 фебруара 2020

Авиони Су-24 руског ратног ваздухопловства извели су напад на терористе, што је омогућило сиријским трупама да одбију све нападе, саопштио је Центар за помирење зараћених страна у Сирији.

Центар је навео да су протурски милитанти уз подршку турске артиљерије пробили одбрану сиријске војске на подручју Кминаса и Најраба.

„Како би спречили да банде не продру дубље у сиријску територију, на захтев сиријске команде авиони Су-24 ваздухопловних снага Русије бомбардовали су оружане формације терориста који су се пробили. То је омогућило сиријским трупама да успешно одбију све нападе. Оне су уништиле један терористички тенк, шест пешадијских оклопних возила и пет камионета са оружјем великог калибра“, наводи се у саопштењу Центра.Турска је прекинула артиљеријске нападе на сиријске владине трупе након што их је Русија приметила и о томе обавестила Турску, истиче се у саопштењу Центра за помирење.

„Турска страна је преко линије деконфликта обавештена да су руска средства за објективну контролу открила артиљеријску ватру са турских положаја на одреде сиријске војске… Након што је турска страна добила ове информације, њихова артиљеријска ватра је прекинута“, наводи се у саопштењу.

Русија је позвала турску страну да прекине да подржава терористе и снабдева их оружјем, наводи се у саопштењу Центра.

„Скрећемо пажњу на чињеницу да ово није први случај да турске оружане снаге подржавају терористе. Позивамо турску страну да престане да подржава дејства терориста и предаје им оружје, како би се избегли инциденти“, нагласио је Центар.

Центар је додао да су у нападу турске артиљерије рањена су четири сиријска војника.

KOMENTARI9 коментара

 1. Slobodanka says:

  Celo vreme to je veoma upadljivo: Turska je krenula u veliku vojnu ekspediciju u sirijski Idlib, a tamo nema vazdušnu zaštitu za tu svoju silnu vojsku. Verovatno su računali da Rusi neće smeti da ih biju, kad ono cvrc.

 2. Slobodanka says:

  Turska traži od SAD da rasporedi Patriot rakete na sirijske granice. Turčin br. 1 hoće da Rusi i Amerikanci medjusobno rate zbog njega. Na kraju bi rekao: Ovde više nema Rusa, ovde više nema Amerikanaca, Erdogan je ovde.

   • Mile says:

    Lažu u tom demantiju. Evo sad idu vesti da zvaničan zahtev Turske je stigao u Vašington.

 3. Miraš says:

  Informacije o zahtevu Turske SAD-u za isporuku protivvazdušnih raketnih sistema „Patriot“ za obuzdavanje sirijskih trupa nisu istinite, izjavio je portparol turskog Ministarstva odbrane. Ranije je agencija Blumberg, pozivajući se na izvor u Ankari, javila da je Turska od SAD-a zatražila dva sistema za protivvazdušnu odbranu „Patriot“ za obuzdavanje sirijskih trupa koje Rusija podržava iz vazduha. Prema podacima agencije, Turska traži da se „Patriot“ rasporedi na njenoj južnoj granici i „dozvoli joj da slobodno kažnjava sve buduće napade sirijskih trupa koje Rusija podržava iz vazduha“. ... Ministarstvo odbrane Turske saopoštilo je da su u vazdušnom napadu u Idlibu poginula dva turska vojnika, a pet je ranjeno.

 4. Roy says:

  Turko ministartvo odbrane priznalo je da su ubijena dva turska vojnika i pet ranjeno, a za teroriste kazu Rusi da su ih pomlatili sve koji su probili sirijske linije odbrane.

 5. M says:

  Konačno da Rusi uspijevaju (nadam se točno) locirati izvore protivničke paljbe,raketne,artiljerijske i druge!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u