РУСИ ЗАХТЕВАЈУ ОД НЕМАЧКЕ: Објасните како сте утврдили да је Наваљни отрован

RUSI ZAHTEVAJU OD NEMAČKE: Objasnite kako ste utvrdili da je Navaljni otrovan

26 avgusta 2020

Bolnica u Omsku u kojoj se lečio ruski bloger i opozicioni lider Aleksej Navaljni, zatražila je od nemačkih kolega iz bolnice „Šarite“, gde ja sada na lečenju, da objave podatke na osnovu kojih su utvrdili da se radi o trovanju.

„Crpimo informacije iz svih dostupnih izvora, uključujući i zvanične predstavnike bolnice ’Šarite‘. Koliko juče uputili smo pismo klinici s molbom da nam predoče podatke laboratorijskih analiza na osnovu kojih su utvrdili da se radi o intoksikaciji inhibitorom holinesteraze“, rekao je glavni lekar bolnice Aleksandar Murahovski u video-poruci objavljenoj na TV „Rusija 1“.On je dodao da je bolnica u Omsku spremna da bilateralno razmeni podatke s nemačkim kolegama da bi se efikasno korigovalo lečenje Navaljnog i postavila dijagnoza.

Murahovski je precizirao da je dijagnoza „trovanje“ bila osnovna prilikom dolaska Navaljnog u bolnicu, ali da laboratorijske analize to nisu potvrdile.

On je dodao da su analize sprovedene ne samo u Omsku, već da je biološki materijal, krv i urin, bio poslat i u druge nezavisne laboratorije, gde je takođe dobijen negativan odgovor na prisustvo inhibitora holinesteraze.

Istovremeno, zvanična predstavnica nemačke vlade Ulrike Demer rekla je da nemački lekari, iznoseći zaključak o znacima trovanja Navaljnog, nisu bili pod političkim uticajem.

Ranije danas iz Kremlja su poručili da je i Moskva jednako zainteresovana za utvrđivanja uzroka onoga što se Navaljnom desilo.

Kremlj ne želi pogoršanje odnosa sa Zapadom zbog situacije sa blogerom Aleksejem Navaljnim i za to ne postoji nikakav razlog, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je dodao da u Kremlju ne znaju kako se razvijala situacija sa Navaljnim u protekla 24 sata.

Šta se dogodilo s Navaljnim

Navaljnom je prošle nedelje pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu.Lekari bolnice u Omsku saopštili su da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždanog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Ruski bloger je u subotu iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge.

Kasnije su nemački lekari iz klinike „Šarite“, u koju je smešten Navaljni, saopštili da rezultati njihovih analiza ukazuju na to da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe holinesteraza.

KOMENTARI4 komentara

 1. Golema Balanica says:

  Zadnjih godina blogovi uzimaju ulogu „razotkrivača istine“, otvoraju teme o kojima mnogi ne žele da pričaju, tako da su blogovi postali na neki način i „skandal majstori“. VIKIPEDIJA A mnogi od tih SKANDAL MAJSTORA postaju kreatori zvanične politike pojedinih država - PA PITAM , kakva je budućnost tih država koje vode skandal majstori.

 2. Kosovac says:

  Naivni Rusi. Pa Nemačka je rekla sve o trovanju Nevaljnog: „Nevaljni je VEROVATNO otrovan“. Ne vidi se šta tu ima nejasnog, izgleda da ovaj glavni lekar Aleksandar Murahovski ne razume potpuno ovaj sorošoidni dijalekt nemačkog jezika. Verovatno on ne razume ni šta je to „ODRŽIVI razvoj“, ili „OBNOVLJIVA energija“, ili „demokratski deficit“, ili „zakon o ozakonjenju“,…….

 3. test01 says:

  Rusi naivni kao Francuska sobarica. Hajde kada jednom nasednes na neki stos sto su in Britanci vec uradili (samo su slozili pricu), a vec dva puta ista glupa fora se granici sa idiotlukom.. Ako je i bio otrov u pitanju to je zapad i uradio a kada su ga spasli u bolnici u Rusiji onda su trazili da ga posalju u Nemacku na "lecenje". Pa sta su to Rusi ocekivali - da ce da ih pohvale sto su spasli zivot marioneti koja sluzi zapadu (u ovom slucaju bi im mrtav mnogo bolje odgovarao).

 4. Slobodan Damjanovic says:

  Kosovac? Jel to ime i prezime ili geografski pojam? Predstavi se, Sudeći po tekstu nisi stidljiv ili, taman posla, plasljiv. Nisam siguran da bi nimalo naivan Soros razumeo ovaj čuveni “ TV Pink” cinizam ali da si “sažeo stvari sažeo si - svaka čast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *