РУСИ ЗАПОЧЕЛИ ОПЕРАЦИЈУ “Swing”! Рат је управо ушао у нову фазу, Украјина не зна шта ју је снашло!

RUSI ZAPOČELI OPERACIJU “Swing”! Rat je upravo ušao u novu fazu, Ukrajina ne zna šta ju je snašlo!

5 juna 2024

Rusi su započeli operaciju “Swing” i biće ih teško zaustaviti. Generalštab ruske armije još nije aktivirao ni svoje glavne snage u borbi, a položaj ukrajinske vojske je već izuzetno loš, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson. To priznaju i sami ukrajinski analitičari. Situacija je zaista veoma ozbiljna. Postavlja se pitanje, koliko će ovo trajati.

– Ovo je tek početak. Putin je uveo doveo glavne snage u borbu. I nastaviće da dovodi glavne snage, dok je prikupio nešto rezerve, a pritisak će se sada samo pojačavati – rekao je pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine Oleg Starikov.Prema njegovim rečima, ruska vojska koristi „tehniku zamaha“ (Swing). Mehanika ove tehnike je veoma jednostavna, Generalštab Ukrajine brzo pomera rezerve, uzimajući ih sa linije borbenog dodira. Ali njihovim odvođenjem odatle smanjuje se prisustvo trupa na drugim delovima fronta.

To znači da je linija odbrane ukrajinske vojske istanjena i Rusi to znaju.

Predstoji operacija blokade puta koju će Rusi direktno suprotstaviti NATO-u. „Ukrajinski sukob je ušao u novu fazu“, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson.

– Rat očigledno ulazi u novu fazu, iako rusko napredovanje još uvek nije klasična velika ofanziva – naglasio je on.

Prema njegovim rečima, glavni cilj ruskih trupa sada nisu nove teritorije, već uništenje jedinica Oružanih snaga Ukrajine koje se nalaze na liniji fronta.

– Za to prvo koriste artiljeriju i jedrilice, zatim bespilotne letelice, pa tenkove i na kraju vojnike – zaključio je Džonson.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da ruske trupe nastavljaju da prodiru u sistem neprijateljskih utvrđenja duž cele borbene linije, sa ciljem da ih unište i spreče Ukrajince da se sakriju.

(Informer)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *