РУСИ ЗАПРЕТИЛИ: Сваки Ф-35 који се приближи граници БИЋЕ ОБОРЕН

RUSI ZAPRETILI: Svaki F-35 koji se približi granici BIĆE OBOREN

10 maja 2020

Američki portal National Interest primetio je da američkim borcima, koji odluče da napadnu vazdušni prostor Rusije, preti opasnost.

Nepromišljena izjava šefa američkog ratnog vazduhoplovstva, generala Dejvida Goldfejna, koju je dao tokom svog predavanja o sposobnostima borbenih aviona pete generacije F-35 na Brukings institutu, nije prošla neopaženo od strane Rusije.Tako su na američkom portalu National Interest (NI) pisali kako je, kao rezultat toga, Rusija nagovestila svoju spremnost da sruši ove američke vojne avione.

Strani izvor je primetio da je američka vojska toliko želela da pokaže prednosti najnovije američke letelice da je sebi dozvolila da izjavi da ako Kina, Rusija ili neki drugi neprijatelj ikada budu videli F-35 u svom vazdušnom prostoru, američka vojska bi imala poruku za njih od samo dve reči: „ovde smo“.

Istovremeno je naglasio reč „mi“, jer, prema njegovim rečima,„F-35 nikada neće biti sam“.

National Interest je primetio da ovaj put u Rusiji nisu ćutali, a zvanični predstavnik ruske ambasade u Sjedinjenim Državama je na društvenim mrežama nagovestio Goldfejnu da je Rusija spremna da obori F-35, podsećajući na posledice takve arogancije Amerikanaca u Vijetnamu.

“Ako je Rusija ta koja će jednog dana videti F-35 u svom vazdušnom prostoru, želeli bismo da pošaljemo poruku šefu štaba, generalu Goldfejnu, ukratko – setite se Vijetnama”, rekao je ruski ambasador.

U isto vreme, National Interest je primetio da su odmah nakon tokga u Rusiji nagovestili svoju spremnost za obaranje F-35, pošto su američkim pilotima potvrdili da zaista „nikada neće biti sami“ i da će dobiti odgovarajuću odbrambenu podršku u ruskom vazdušnom prostoru.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Pa,ak je USA zadovoljna "nevidljivošću"F-35 u Siriji,nek sad proba u Rusiji,ak već nije!Pa bu pouzdano znala kolko je F-35 nevidljiv!Sam,bit će nezgodno ak ga Rusi prisile sletjeti na njihov aerodrom,da ga ne skupljaju lopatom s zemlje!

  2. Ilija Čvorović says:

    Nece Rusi na Amere da im ovi ne zamere

  3. E.Lirsch says:

    Ajde bre dosta sa ovim baljezgarija naduvavanjima. Mi cemo ovo, pa cemo ono, pa cemo… Ne zvalavite vise nego pocnite sa aktivnim otporom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *