РУСИ ЗАПУШИЛИ УСТА СВИМА! Нову нуклеарну ракету не може нико да заустави!

РУСИ ЗАПУШИЛИ УСТА СВИМА! Нову нуклеарну ракету не може нико да заустави!

25 октобра 2016

1451064634-6037-sarmat-foto-made-in-ussrorg

Конструкторски биро за ракете „Макејев“ открио је прву фотографију нове потенцијалне руске супертешке термонуклеарне интерконтиненталне балистичке ракете РС-28 „Сармат“

„Сармат“ представља руски одговор на претњу одбрамбеног ракетног система конструисаног за подривање глобалне стратешке равнотеже.

У недељу је „Макејев“ објавио илустрацију новог тајног оружја који би требало да почне да се производи 2018. Слику прати кратак текст: „У складу са Уредбом Владе Русије ’по налогу државне одбране за 2010. и плански период 2012-2013‘ пројектни биро ’Макејев‘ добио је налог да почне израду и развој ’Сармата‘. У јуну 2011. године руско Министарство одбране потписало је државни уговор за развој ’Сармата‘. Потенцијални стратешки ракетни систем развија се да би се за стратешке снаге Русије створио сигурно и ефикасно средство нуклеарног одвраћања“.

Текст су потписали главни инжењери В. Дегтар и Ј. Каверин.

„Сармат“ би требало да замени РС-36, породицу балистичких ракета и лансирних ракета које су почеле да се користе 1970-их и 1980-их. Очекује се да ракета понесе и до десет тешких бојевих глава, или 16 лаких, или комбинацију бојевих глава и контрамера за савладавање непријатељске ракетне одбране.

У очекивању појаве нове ракете, многи страни војни стручњаци сматрају да највише забрињава могућност да РС-28, наоружан пројектом 4202, руском хиперсоничном једрилицом-носачем бојевих глава, након одвајања од ракете-носача, може да убрза 7 до 12 маха и понаша се као хиперсонична крстарећа ракета.

Очекује се да ће једрилица почети да се производи између 2020. и 2025. и да ће моћи да маневрише како би избегла постојеће или потенцијалне ракетне одбране и достигла свој циљ. Очекује се да „Сармат“ послужи као ефикасан одговор на америчко размештање противракетне одбране у близини руске границе, као и за пројекте као што су „Брзи глобални удар“, иницијативу Пентагона која служи за савлада стратешко одвраћање потенцијалног непријатеља користећи масовно лансирање конвенционалних крстарећих ракета.

Русија има 55 ракета „Сатан“, само 5 је довољно да уништи источну обалу САД

Док тензије између Русије и Сједињених Америчких Држава подсећају на најтеже тренутке хладног рата, стручњаци дају драматично упозорење о руском нуклеарном арсеналу: само пет руских СС-18 ракета могло би да уништи целу источну обалу Америке.

Руси имају 55 СС-18 ракета које од миља зову „Сатан“. Ради се о најмоћнијем пројектилу у руском нуклеарном арсеналу, иначе највећем арсеналу на свету, пише “Интернешенал бизнис тајмс”.

СС-18 може да носи нуклеарну бојеву главу снаге до 20.000 килотона, што је хиљаду пута снажније од бомбе која је бачена на Нагасаки. Само један овакав пројектил могао би да уништи три четвртине Њујорка, а последице би трајале хиљадама година, наводи др. Паул Краиг Робертс.

Директан погодак пројектила „Сатан“ на Њујорк могао би да усмрти четири и по милиона људи, повреди још 3,6 милиона и да озрачи подручје у пречнику од скоро 1.000 километара.

Алармантно је и то што би пројектил могао да буде опремљен са десет мањих бојевих глава, од којих би свака имала снагу од 550 килотона, а које би се могле распршити на пуно ширем подручју. Такав би напад било готово немогуће зауставити противракетном обраном.

131898

Русија лако може да уништи НАТО савез

У чланку који је објавио “Центар за истраживање глобализације”, Робертс упозорава да би Русија лако могла да уништи НАТО савез и да доведе до његовог колапса. Према стручним проценама америчке Федералне агенције за управљање ванредним ситуацијама (ФЕМА) из Хладног рата, мете руског нуклеарног напада били би градови са изузетно високим зградама, као што су Њујорк, Филаделфија, Мајами, Бостон и Вашингтон.

На могућност избијања трећег светског рата упозорава и руски посланик Сергеј Марков, члан Грађанске коморе, надзорног и консултативног државног тела у Москви, који тврди да би ескалација сукоба у Сирији могла да доведе до директних сукоба великих светских сила.

За две недеље – ето прилике за велики рат

Марков предвиђа да би до ескалације могло доћи када Русија, појачана флотом која управо плови за Сирију, покрене нови, масивни напад на Алепо, којим жели да докрајчи антирежимске побуњенике. НАТО предвиђа да би до напада могло да дође за две недеље. Руска ратна флота пре неколико је дана прошла кроз Ламанш.

Русија оптужује НАТО за „агресивне активности“, као што је постављање противракетног штита у источној Европи и повећање броја трупа на граници с Русијом. С друге стране, сама Русија је у последњих неколико година извела на стотине војних вежби.

НАТО представници оптужују Русију да је под параваном војних вежби концентрисала трупе на граници са Европском унијом, као што је направила 2014. пре анексије Крима.

Русија је недавно одржала и масовне вежбе за случај нуклеарног напада у које је било укључено 40 милиона људи.

(Вести-онлине)

KOMENTARI2 коментара

  1. Dr.Drndoje says:

    Cudo da vise niko ne spominje severnu Koreju?

  2. kokan says:

    Tebi i takvima se postavlja ovakav naslov,da na vreme otvorite oci jer posle ce biti kasno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u