РУСИ ЗАВРШАВАЈУ РАТ – 5.500 милитаната предало се руској војсци на југу Сирије

RUSI ZAVRŠAVAJU RAT – 5.500 militanata predalo se ruskoj vojsci na jugu Sirije

26 septembra 2021

Na jugu Sirije više od 5.500 militanata odlučilo je da se preda ruskoj vojsci.U toku priprema za opsežno čišćenje sirijske provincije Daraa, koja se nalazi na jugozapadu Sirije, više od 5,5 hiljada militanata i pripadnika ilegalnih oružanih grupa već je odlučilo da se preda ruskim vojnicima u zamenu za garanciju da dalje neće biti progonjeni.

Militanti, koje, kako je ranije navedeno, podržavaju Jordan i Izrael, odlučili su da predaju oružje i iskoriste garancije ruske vojske da ih neće proganjati Damask ili ruska strana.

U stvari, ovo je omogućilo osiguranje stabilnosti u ovom regionu, a vladine snage već počinju stizati ovamo kako bi povratile kontrolu nad pokrajinom.

Nedavno je broj sukoba u provinciji Daraa značajno opao. Još uvek postoje radikali u regionu. O tome svedoči otkriće improviziranih eksplozivnih naprava koje su trebale biti korištene za terorističke napade i napade na sirijsku i rusku vojsku radi eskalacije napetosti.

Stručnjaci smatraju da u vezi sa uspostavljanjem mira u regionu, sirijska vojska sada može početi sa čišćenjem drugih sirijskih provincija od terorista.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *