РУСИ ЗАВРШАВАЈУ РАТ – 5.500 милитаната предало се руској војсци на југу Сирије

РУСИ ЗАВРШАВАЈУ РАТ – 5.500 милитаната предало се руској војсци на југу Сирије

26 септембра 2021

На југу Сирије више од 5.500 милитаната одлучило је да се преда руској војсци.У току припрема за опсежно чишћење сиријске провинције Дараа, која се налази на југозападу Сирије, више од 5,5 хиљада милитаната и припадника илегалних оружаних група већ је одлучило да се преда руским војницима у замену за гаранцију да даље неће бити прогоњени.

Милитанти, које, како је раније наведено, подржавају Јордан и Израел, одлучили су да предају оружје и искористе гаранције руске војске да их неће прогањати Дамаск или руска страна.

У ствари, ово је омогућило осигурање стабилности у овом региону, а владине снаге већ почињу стизати овамо како би повратиле контролу над покрајином.

Недавно је број сукоба у провинцији Дараа значајно опао. Још увек постоје радикали у региону. О томе сведочи откриће импровизираних експлозивних направа које су требале бити кориштене за терористичке нападе и нападе на сиријску и руску војску ради ескалације напетости.

Стручњаци сматрају да у вези са успостављањем мира у региону, сиријска војска сада може почети са чишћењем других сиријских провинција од терориста.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u