РУСИ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛИ АМЕРИКАНЦИМА: Вратите Калифорнију у састав Русије!

RUSI ŽESTOKO ODGOVORILI AMERIKANCIMA: Vratite Kaliforniju u sastav Rusije!

18 marta 2019

Instituta za društvene nauke i međunarodne odnose Državnog univerziteta u Sevastopolju, kandidat političkih nauka Ivan Čikarev, komentarišući izjavu NATO-a o petoj godišnjici događaja na Krimu, podsetio je na bivšu rusku koloniju u Kaliforniji.

NATO, u saopštenju objavljenom u ponedeljak u vezi sa petom godišnjicom događaja na Krimu, izrazio je zabrinutost zbog povećanog ruskog vojnog prisustva u crnomorskom regionu, a takođe je zatražio da se Krim vrati Ukrajini.“NATO je poslednja organizacija koja bi trebala da bude iznenađena jačanjem nečijeg vojnog prisustva, jer je NATO nakon hladnog rata proširio svoje vojno prisustvo u svim regionima sveta bez pristanka međunarodne zajednice. Primer je kršenje Konvencije o ratnim brodovima u Montrou.

Recipročno jačanje Rusije je potpuno prirodno u smislu obezbeđivanja ravnoteže snaga u regionu. I kao odgovor na ponudu da se Krim preda Ukrajini, predlažem da se Rusiji da bivša kolonija u Kaliforniji, Fort Ros’’, rekao je Čikharev.

Fort Ros (rus. Fort Ross, eng. Fort Russ – prim. red.) osnovan je 1812. godine od strane rusko-američke kompanije na pacifičkoj obali Kalifornije, 80 kilometara od San Francisa, za lov i trgovinu krznom. Godine 1841. kompanija je prodala svoju imovinu velikom zemljoposedniku Džonu Sateru.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *