РУСИ ЗНАЈУ НЕШТО?! Путинова војска ЗАБРАНИЛА коришћење ПАМЕТНИХ ТЕЛЕФОНА! Парламент одмах донео НОВИ ЗАKОН!

RUSI ZNAJU NEŠTO?! Putinova vojska ZABRANILA korišćenje PAMETNIH TELEFONA! Parlament odmah doneo NOVI ZAKON!

20 februara 2019

Ruski parlament odobrio je danas nacrt zakona po kome se vojnom osoblju zabranjuje korišćenje pametnih telefona na dužnosti, što bi trebalo da spreči curenje poverljivih informacija na društvene mreže.

Prema nacrtu koji je odobrio Donji dom pripadnicima vojske se takođe zabranjuje kačenje fotografija, videa i informacija o njima samima, drugim vojnicima i njihovim rođacima na internet. Ovim činom se zvanično potvrđuju zabrane korišćenja tableta i smarfonova koje je Ministarstvo odbrane ranije naredilo, javlja AP.Ovaj potez usledio je nakon objavljivanja nekoliko priča nepoznatog izvora o borbama na istoku Ukrajine između proruskih snaga i ukrajinske vojske, kao i o ruskim vojnim operacijama u Siriji.

Ovi izveštaji oslanjali su se na postove pripadnika vojske Rusije i njihovih rođaka na društvenim mrežama, koji često nisu bili u skladu sa zvaničnim izveštajima Moskve.

KOMENTARI4 komentara

 1. Budi Bog s nama says:

  Rusi znaju nešto? Pa setite se da je Snounden kod njih i da im je rekao to nešto što treba da znaju i oni i svi mi glupanosi. Jesu telefoni pametni ali nisu pametniji od druga Putina, ljubi ga mama Rusija baljšoja. Nije ruska vojska isto što i srpska estrada na instagramu. Mi seronje sve lepo kažemo sami o sebi i crno belo i u koloru i audio video, pa posle kao neko nas je provalio, a oni znaju i koji tolet papir koristimo, sa kojim cvetićima. Ništa vam tu nije bezbedno ni JMBG ni pin kod, samo ako treba Ciji, FBiji, Diji daće im vaš provajder i neće vas žaliti iako mu plaćate za poverljivost vaših podataka.

 2. harry neron says:

  Kasno jim to dolazi, u Nato armijama ova zabrana važi još od kada su pametni telefoni došli na tržište.

 3. A akoM says:

  Mislim da će i s običnim mobitelima taj problem ostati,tj.da će biti prisluškivani,praćeni,itd.,tj.otkrivati prisustvo,lokaciju i situaciju promatranih korisnika!Koji jeftini i dobar uvid u situaciju za tehnički naprednog protivnika!A sve zbog glupana s smartphoneima i mobitelima na ratištu!Pa kad dobiju granatu po broju mobitela,čudit će se!

 4. Dragi says:

  Neka ljudi koriste telefone na dugmiće kao što su ih koristili ranije i nema brige. Meni je sasvim dobra NOKIA na dugmiće i bolji mi telefon ne treba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *