РУСИЈА АЛАРМИРАЛА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Исламска држава спрема терористичке нападе бојним отровима широм ЕУ!

RUSIJA ALARMIRALA CELU EVROPU: Islamska država sprema terorističke napade bojnim otrovima širom EU!

19 decembra 2015

isis-613810Rusija je potvrdila da su američki sekretar države Džon Keri i sekretar odbrane Eš Karter zamolili Putina da im pomogne u borbi protiv ćelija ISIS-a u Evropi, za koju se veruje da će uskoro lansirati napad na veći evropski grad sa bojnim otrovom sarinom.

Prema izvorima Kremlja, sprema se ogromni teroristički napad za samo par dana, a Evropa i SAD su potpuno nespremni.
Sarin je tečnost bez boje i mirisa koja se koristi kao hemijsko oružje zato što spada u nervne agense.

On je klasifikovan kao oružje masovnog uništenja prema rezoluciji 687 UN.

Sekretar Karter je izrazio veliku zabrinutost zbog mogućeg napada ovim bojnim otrovom tokom svoje iznenadne nenajavljene posete zajedničkom informativnom centru Rusije, Sirije i Irana u Bagdadu, zatraživši da se istraže regioni ratnih zona u Iraku i Siriji.

Još interesantniji je poziv koji je sekretar Keri uputio direktno predsedniku Putinu u Moskvi, moleći za pomoć u sprečavanju masovnog napada.

Sekretar Keri je nakon sastanka sa predsednikom Putinom odmah izjavio za svetsku štampu da „SAD i njeni partneri nemaju za cilj smenu režima u Siriji“.

Smatra se da je glavni razlog zbog kojeg je Obamin režim promenio svoju trogodišnju priču o smeni režima u Siriji to što će u slučaju masovnog napada u EU doći do ozbiljnog revolta protiv SAD koji bi ugrozio i postojanje saveza NATO, pogotovo kada se u javnosti objavi da je Turska kao NATO članica obezbedila islamskim teroristima bojni otrov sarin.


Stručnjaci obaveštajne službe FSB su došli do informacija o mogućem napadu na veću evropsku prestonicu ispitujući dokumenta koja im je poslao turski poslanik Eren Erdem iz Republikanske narodne partije (CHP), koji je odmah optužen za izdaju nakon što je progovorio u javnosti o ratnim zločinima Turske.

FSB je nakon ispitivanja dokumenata dobijenih od Erdema apelovala na hitnu istragu uz pomoć Federalne službe za kontrolu droga (FDCS) koja je dugo pratila put heroina od Avganistana preko Sirije i Turske do EU i koja je upozorila CIA-u i švajcarsku službu FIS da se sarin trenutno transportuje kroz švajcarsku teritoriju od strane terorista Islamske države.

Zahvaljujući blagovremenom upozorenju, FIS je uspela da uhapsi dvojicu od pet terorista zbog transportovanja otrovnih materija, ali nije uspela da uhapsi vođu ove terorističke ćelije i zalihe sarina, zbog čega sada postoji strah da će napad biti neizbežan.

Još uvek nije poznato da li će predsednik Putin omogućiti američkoj vojsci da pretraži zaštićene ratne zone u Iraku i Siriji, ali činjenica je da bi bilo kakvo delovanje sada bilo isuviše kasno.

Treba napomenuti da je Islamska država prošle nedelje proglasila fatvu kojom se odobrava ubijanje američkih pasa i kučića, američkih gej novinara i beba sa Daunovim sindromom.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Usro Čavoglavonja says:

    ko vas y... zapadnjaci, malo će vas stisnuti u grlu i to je to :-)

  2. Apis says:

    Auuu izasao đaavo iz flase. Pa to je toliko idealno da Rusi nikako nebi trebalo da se petljaju.

  3. MERI says:

    Ovaj dogadjaj ozbiljno opominje. Šta se radi da bi se sprečili ilegalni prelasci naše državne granice? SKORO NIŠTA ili SASVIM NIŠTA? Država Srbija se već duže vreme ponaša kao teško mentalno obolela žena koja pozira bez suknje i gaća i viče: prolaste, prolaste. Preko nekontrolisanih i nezaštičenih granica naše zemlje može svako da unosi ilegalno šta god hoće: sarin, druge otrove, droge, oružje... Nelegalna trgovine droge iz Avganistana, ide do Evrope preko Bliskog istoka i Balkana... Treba da tražimo od predsednika i premijera Republike Srbije da se RANIJE UGAŠENE GRANIČNE JEDINICE VOJSKE HITNO OBNOVE. NE da se angažuje strana, tj. tudja agencija, nego DA OPET POSTOJI NAŠA GRANIČARSKA SLUŽBA NA NAŠIM GRANICAMA. Npr. 1998 godine graničari SRJ sprečili su 2646 ilegalnih prelazaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *