РУСИЈА: Амерички Ф-22 омели напад наших „сухоја“ на ИД

RUSIJA: Američki F-22 omeli napad naših „suhoja“ na ID

9 decembra 2017

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je danas SAD da njihovi borbeni avioni ometaju ruske u operacijama protiv Islamske države, dok je sa druge strane, „Njujork tajms“ objavio da Pentagon optužuje ruske avione da lete previše blizu njihovim u vazdušnom prostoru iznad Sirije.

„U vazduhu iznad zapadne obale reke Eufrat 23. novembra, američki borbeni avioni F-22 omeli su dva aktivna ruska napadača Suhoj-24 u ispunjavanju njihovog borbenog zadatka da unište komandni centar Islamske države u blizini Majadina“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je, kako prenosi Tas s, dodao da su „Avioni F-22 ispalili lažne mete“ i da su „konstantno izvodili manevre kako bi simulirali borbu u vazduhu“.

„Američka strana povodom ovog i mnogih drugih incidenata u vazduhu iznad Sirije nije odgovorila na ruske komande iz baze Hmejmim (u Siriji)“, naglasio je Konašenkov.

Kako prenosi ruska agencija, „Njujork tajms“ je, pozivajući se na Pentagon, izvestio da su „ruski borbeni avioni leteli opasno blizu američkih ratnih aviona u istočnoj Siriji“.

Konašenkov je danas naglasio i da je „većina bliskih susreta ruskih i američkih vazdušnih snaga u oblasti Eufrata izazvana američkim pokušajima ometanja uništenja terorista ID.“

„Za razliku od ruskih snaga vazdušne odbrane, međunarodna koalicija na čelu sa SAD deluje nezakonito u Siriji“, rekao je Konašenkov.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Pa, sto ste ih pustili kad su tu neѕakonito, mnogo bre mlaki ovi Rusi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *