RUSIJA: Amerika se služi lažima, a najveći je krivac za sukobe u Ukrajini

RUSIJA: Amerika se služi lažima, a najveći je krivac za sukobe u Ukrajini

26 jula 2014

Moscow flag Russia 834hdSAD snose deo odgovornosti za sukob u Ukrajini jer podržavaju vladu u Kijevu, a američka administracija je sve više vođena otvorenim lažima, tvrdi rusko MSP.

SAD i dalje podstiču Kijev da silom guši nezadovoljstvo ruskog stanovništva u Ukrajini. Iz toga se može izvesti zaključak da administracija američkog predsednika Baraka Obame snosi deo odgovornosti i za unutrašnji sukob u Ukrajini i za njegove ozbiljne posledice“, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Ministarstvo navodi da je, sudeći po žestokoj kampanji koju je organizovala protiv Rusije, američka administracija sve više vođena otvorenim lažima u sprovođenju spoljne politike, prenosi Itar-Tass.

Rusko Ministarstvo navodi kao primer tih laži sinoćnu izjavu portparola Bele kuće Džoša Ernesta, koji je naveo da je Putin kriv za obaranje malezijskog putničkog aviona iznad zone u istočnoj Ukrajini koja se nalazi pod kontrolom proruskih snaga.

„Ne navode se nikakvi dokazi niti se poziva na činjenice koje bi se mogle razmotriti, što je sada postala praksa Vašingtona“, navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

KOMENTARI3 komentara

  1. Božidar says:

    Amerika se uvek služila lažima ,usavršili su taj model ponašanja i to im je postao princip funkcionisanja . U tu svrhu koriste svu tehniku, tehnologiju i lakovernim saveznicima serviraju navodne dokaze i činjenice. Oni su Holiwood preselili u Belu kuću izmišljaju i prave probleme po celom svetu ,da bi mogli da naprave krize,ratove i tobože svojom intervencijom spasu mir,što je van pameti.Naprave samo sukob,ruševine i neizbrojne leševe.

  2. Spasoje says:

    Bravo Božidare na komentaru koji je po meni odličan i potuno se slažem s njim.Tako treba da svi pametni i rodoljubivi ljudi da pišu,a ne kao ulizice,poltroni,kukavice i kradljivci u svim sverama njihovog života.Još jednom bravo!

  3. Zumreta Kostovski says:

    Slazem se potpuno sa tekstom Bozidara i Spasoja.Amerikance interesuje samo njihov standard,a kako im to obezbedjuje njihova administracija njih ne zanima, sve dok ginu necija tudja deca. Tek kad tamo pocnu pristizati mrtvacki sanduci mozda,samo mozda ce poceti da razmisljaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *