РУСИЈА: Америка жели и папи да држи лекције

RUSIJA: Amerika želi i papi da drži lekcije

11 juna 2015

1924956Pokušaji SAD da utiču na papu kako da se postavi u razgovoru s predsednikom Putinom su „neke nove metode diplomatije“, istakao je Dmitrij Peskov.

Prema rečima portparola Kremlja, saveti SAD papi o tome koja bi pitanja tokom razgovora s ruskim predsednikom trebalo da budu u središtu pažnje bili su napad na suverenitet i pokušaj da se papi drže lekcije.

Kako prenosi „Raša tudej“, samo nekoliko sati pre nego što su se sastali Putin i papa Franja, ambasador SAD u Vatikanu Kenet Haket ohrabrivao je papu da zauzme oštriji stav protiv ruskog predsednika.

Haket je tada rekao da bi „Vatikan mogao više da se zabrine za teritorijalni integritet Ukrajine“.

„Možda je ovo prilika za papu da privatno istakne te zabrinutosti“, izjavio je Haket i dodao da je papa Franja sigurno svestan nasilja u Ukrajini, ali da nije upoznat sa krizom.

Peskov ističe da je to očigledan pokušaj Vašingtona da se umeša u razgovore i utiče na spoljnu politiku druge države.

„Ovo je jasan pokušaj uticaja na suverenitet drugih nacija. To je ono sa čime predsednik Putin nikada nije bio saglasan i čemu se kategorično protivi“, naveo je Peskov.

Prema njegovim rečima, držanje lekcija papi ili čak pretvaranje nekoga da ima pravo da drži lekcije papi svakako je nov potez u međunarodnoj diplomatiji i velika odgovornost.

Kako navodi „Raša tudej“, papa je tokom razgovora sa Vladimirom Putinom, koji je trajao gotovo jedan sat, zauzeo neutralan stav.

Putin i papa su razgovarali o nekoliko tema, među kojima su kriza u Ukrajini, pretnja radikalnog islama hrišćanskim zajednicama u Siriji i zajedničke vrednosti koje spajaju pravoslavlje, katoličku veru i druge religije sveta.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mali says:

    Mali Says: jun 11th, 2015 u 7:32 pm Sve u svemiru i istoriji su oscilacije energije,po zakonima Univerzuma( uobicajeno koriscenje reci Bog).Kljucna rec zivljenja zivota je „ljubav“-ljubav prema svom okruzenju i zivotu.Koliko svaki pojedinac posveti svesne energije ljubavi prema svom okruzenju – toliko ce se energije ljubavi i napretka vratiti kao bumerang pojedincu,odnosno njegovom okruzenju.Svaka akcija,izaziva reakciju,ili kako sejes,tako zanjes.Tako Braco i Sestre moje,nemojte se predavati,i tonuti u zivo blato – vi koji posedujete energiju ljubavi,udruzite se u borbi za napredniji zivot! Nikada nije i nece biti lako u borbi za napredak. Nemojte davati vaznosti i trositi svoju energiju na „negativce“.Samo ih IZOLUJTE iz svojih zivota i akcija.Vremenom njihovi putevi i akcije ce propasti – oni su tu da nas nauce „kako ne treba raditi“,kako bi mi postali savrseniji i jaci.Drugim recima,sami smo svoje gazde,i sami krojimo svoju sudbinu trenutka sadasnjosti.Bog je u nama,mi smo deo Boga – ili kosmos je u nama,mi smo deo kosmosa.To je ogromna cirkulacija ljubavne energije,koja se nikada nece ugasiti – gase se oni koji zive nasuprot zakonima energije ljubavi u Universumu.Zato propadaju carstva i imperije,i radjaju se nove koje su jake toliko dugo koliko postuju zakone universuma.Zato logicno imamo situaciju zalaska i odumiranja zapadne imperije,i radjanja i uzdizanja jedne nove istocne imperije.Nazalost,nasa situacija u Srbiji,je takava kakva je zalosna,ali nikad nije kasno pokrenuti akciju udruzenja za napredak. Sve zavisi od nas kao drustvene zajednice,koliko smo sposobni da se ujedinimo,i pojedinacno damo svoj doprinos svetskoj cirkulaciji ljubavne energije i napretka.Posvecenost prosvecuje-nezainteresovanost znaci da ste vec mrtvi,iako vam telesne funkcije daju znake zivota. Jos jednom,zaboravite i izolujte one koji nece u napredak sa vama,ujedinite se i idite vasim putem -dajte primer,kako treba ziveti i raditi,pa cete videti cudo,kako se uspavani bude,kako se budi ono plemenito i dobro koje cuci i beznadezno ceka.Zaprepastice vas cinjenica koliko medju vama ima potajno skrivane energije ljubavi za boljim zivotom,koliko svaki pojedinac moze dati svoj licni doprinos za boljitak zivota u zajednici u kojoj zivi. Vecina nas se u stvari bori sa samim sobom,sto zivimo zivote po pogresnim principima moderne zapadne civilizacije.Vec imamo „kriticnu masu“,koja je spremna na svetskom nivou da odbaci nametnute nam „norme ponasanja“.Zivot na ovoj planeti u stvari treba da nam bude zadovoljstvo a ne ropstvo,kao sto ga imamo. Sljubavlju prema svima pozitivnima i zahvalnoscu svim citaocima ovog foruma.

  2. ljubomir says:

    Mali.. Cestitam na komentaru..Svaka cast.

  3. Mali says:

    Hvala Ljubomire, Kako nas Tesla rece,najvise vremena je posvetio mislima..Misao,radja ideju,pa realizacija ideje stvara napredak..Svi mi obicni mali ljudi smo sa svojim zivotima u jednom procesu opsteg i licnog razvoja.Pa koliko ko moze da menja i kontrolise sebe - toliko moze da menja i kontrolise okolinu.To su prirodni zakoni,koje nam je tesko razumeti,dokle god ne uspemo da u potpunosti odbacimo uticaj svog ega,koji nam je svima nametnut kroz porodicne odnose,skolstvo,uticaj sredine u kojoj zivimo..Ljudima je propagirana mrznja i spremnost da ubiju i poginu za svoju vladajucu politicku garnituru.Stari Indijanci su bili mudriji u pogledu na zivot,od nas u 21.veku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *