РУСИЈА БЕСНА: „Ово што је Америка урадила, то је објава рата!“

RUSIJA BESNA: „Ovo što je Amerika uradila, to je objava rata!“

5 maja 2017

Implementacija američkog nacrta zakona o kontroli nad ruskim lukama na Dalekom istoku predviđa vojni scenario, što je jednako objavi rata, izjavio je za Sputnjik predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Američka administracija može da preuzme pod posebnu kontrolu ruske luke Vladivostok, Nahotka i Vanjino u kontekstu sprovođenja sankcija protiv Severne Koreje. Ovakva odredba nalazi se predlogu zakona koji je u četvrtak usvojio Predstavnički dom američkog Kongresa.

– Nadam se da ovaj nacrt zakona nikada neće biti realizovan, jer njegova implementacija predviđa vojni scenario u kome će američka vojska vršiti prinudnu inspekciju svih brodova. Ova vrsta vojnog scenarija mi nije jasna, jer to znači objavu rata – istakao je Kosačov.

Prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu ruske Dume Andrej Krasov je rekao da se američka kontrola ruskih luka na Dalekom istoku ne uklapa u koncept održavanja međunarodne bezbednosti i naglasio da nijedan američki brod neće ući u teritorijalne vode Rusije.

– Odgovor može da bude samo jedan: na svaki neprijateljski potez prema Rusiji i našim saveznicima administracija SAD će dobiti odgovarajući adekvatan odgovor. U svakom slučaju, nijedan američki brod neće ući u naše vode. Naše oružane snage i flota imaju sva sredstva da strogo kazne one koji su se drznuli da uđu u naše teritorijalne vode – rekao je ruski poslanik.

Prema njegovim rečima, „stav američke administracije ponovo se svodi na zveckanje oružjem“.

– Zveckaju u Evropi, zveckaju oružjem na Bliskom istoku, a sada počinju da zveckaju oružjem u azijsko-pacifičkom regionu – istakao je on.

KOMENTARI3 komentara

  1. Dondon says:

    stvarno teske budale.

  2. M says:

    Bitno da su neki ruski experti rekli da se Rusija neće miješati u ev. rat na korejskom poluotoku.

  3. M says:

    Sudeći po ovom, USA smatra da Rusi nisu dovoljno jaki na Dalekom Istoku,pogotovo na moru.Ne bi me čudilo i da imaju planove za pomorsko i zracno iskrcavanje i_desantiranje u ogromne i prazne ruske prostore.O raketiranju da i ne govorim.Mogu se samo nadati da rusi imaju adekvatan direktan ili asimetričan odgovor.Ili im se loše piše.Možda da poslušaju neke svoje experte koji predlažu predaju prije rata.Kao što su to do pola već učinili Kinezi.Mi ostali u cijelosti.Po sistemu da su sve vlasti iste,gledaju sebe,pa onda bolje da to bude bez rata koji je klanica za narod-e.A opet,grehota je zaboraviti Boga ili ga se odreci,i Njegove Volje,da bude Njegovo Kraljevstvo kako na Nebu-tako i na zemlji.Pogotovo što je to i naš Spas!Bojim se stoga da odluka i Rjesenje nije na Rusiji,nego na svakom čovjeku,tj. da će nas sve prekriti gusti mrak,pa tko ispliva_ispliva!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *